dilluns, 15 de setembre del 2008

EpC... I FONT DE MORA AMOLLÀ EL SEU FUSELL


En el dia d'avui, captiu i desarmat el professorat... No, tampoc és això, però la guerra que s'havia armat amb la nova assignatura d'Educació per la Ciutadania, just el dia en què han arribat els alumnes d'ESO i Batxillerat a les aules (prefabricades o no), sembla que ha minvat a les darreres hores.

La Conselleria d'Educació, mitjançant una Resolució d'1 de setembre publicada al D.O.C.V. (Diari Oficial de la Comunitat Valenciana) nº5.849 d'avui dilluns, dia 15 de setembre, ha decidit que els professors responsables d'impartir la matèria, és a dir, els de Filosofia o els de Ciències Socials (la veritat és que m'he passat un estiu molt divertit al respecte perquè ja sabia, des de juny, que, al meu institut, el mort li anava a caure al Departament de Filosofia) puguen, o no, fer-se acompanyar d'un professor d'anglés, així com avaluar els alumnes amb qualsevulla de les dues llengues oficials (valencià o castellà) a més de l'Anglés.

Com quasi sempre, un curt viatge amb unes pesades alforges on l'ase de càrrega, com també sol ser habitual, ha estat el professorat en general, avessat a patir els canvis d'humor dels comissaris polítics que controlen l'ensenyament, canvis de criteri entre els legisladors que tant canvien la normativa als darrers anys, canvis de govern que comporten (necessàriament?) canvis en el sistema educatiu (LOGSE-LODE-LOE.. ¿la pròxima la JOE?),però, sobretot, l'immobilisme financer d'Ajuntaments, Generalitat i Govern Central per acabar, d'una vegada per totes, amb el fracàs escolar, els barracons i els ínfims nivells lingüístics en valencià, castellà, anglés i qualsevol llengua de l'aldea global.

La polèmica sobre l'Educació per la ciutadania continuarà, de segur, ja que, llengües vehiculars al marge, cap proposta consistent en imposar l'ideari concret de cap partit polític pot arribar a bon port. I, per desgràcia, vivim un temps on sembla que PP i PSOE només poden arribar al consens quan arriben al mateix punt del currículum: Espanya, una lengua (el castellà), una cultura (la castellana), un imperio (el britànic?)...

De moment, però, el Conseller Alejandro Font de Mora, al contrari que Donald Sutherland -el protagonista de Johnny cogió su fusil-, ha decidit soterrar el fusell... Per reempendre el camí artístic i antibelicista de Dalton Trumbo (guionista i director de la famosa i trista película) o n'estarà preparant una de l'Oest?


...........................................................................................................

RESOLUCIÓ D'1 DE SETEMBRE DEL 2008, DEL DIRECTOR GENERAL D'ORDENACIÓ I CENTRES DOCENTS I DEL DIRECTOR GENERAL DE PERSONAL, PER LA QUE S'ESTABLIXEN ORIENTACIONS METODOLÒGIQUES, DIDÀCTIQUES I ORGANITZATIVES PER A LA IMPARTICIÓ DE LA MATÈRIA EDUCACIÓ PER A LA CIUTADANIA I ELS DRETS HUMANS EN L'EDUCACIÓ SECUNDÀRIA OBLIGATÒRIA EN COMPLIMENT DE LES INTERLOCUTÒRIES DEL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE LA COMUNITAT VALENCIANA.

Com a conseqüència de les interlocutòries dictades pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, de data 23 i 28 de juliol del 2008, respecte de l'Orde de 10 de juny de 2008, de la Conselleria d'Educació, per la que s'establixen formes d'organització pedagògica per a impartir la matèria Educació per a la Ciutadania i els Drets Humans en Educació Secundària Obligatòria (DOCV número 5782, d'11 de juny de 2008), la secretària Autonòmica d'Educació va dictar la instrucció de 30 de juliol de 2008.

Atés que, fins que no es dicte sentència ferma o el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana revise les seues interlocutòries, els alumnes que hagen sol·licitat l'opció B hauran de cursar l'opció A, procedix dictar una instrucció específica amb la finalitat d'establir orientacions metodològiques, didàctiques i organitzatives per a l'atenció a l'alumnat que curse en 2n de l'ESO la mencionada matèria.

Per això, en virtut de les competències que ens atribuïx el Decret 118/2007, de 27 de juliol, del Consell, pel que s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Educació; així com per l'Orde de 29 de febrer de 2008, de la Conselleria d'Educació, de Desplegament Del Reglament Orgànic i Funcional del dit departament,

RESOLEM

Ú.

De conformitat amb l'article 3.1 de l'Orde de 10 de juny de 2008, de la Conselleria
d'Educació, per la que s'establixen formes d'organització pedagògica per a impartir la matèria Educació per a la Ciutadania i els Drets Humans en Educació Secundària Obligatòria, la matèria s'impartirà en anglés segons el currículum establit en l'annex del Decret 112/2007, de 20 de juliol, del Consell, pel que s'establix el currículum de l'Educació Secundària Obligatòria en la Comunitat Valenciana.

Dos.

El professor o professora que tinga atribuïda la docència de la matèria podrà comptar amb la presència simultània en l'aula del professorat especialista en llengua anglesa. En este cas, correspondrà a este últim vehicular la impartició de la matèria, d'acord amb les orientacions de qui tinga atribuïda la docència de la mateixa i de conformitat amb la programació didàctica elaborada pel departament didàctic corresponent.

Tres.

Per a l'adequada atenció a l'alumnat, tant el professor responsable com el de suport es coordinaran setmanalment en relació als següents aspectes de la programació didàctica:
a) La distribució temporal dels continguts curriculars.
b) Els procediments i instruments previs per a avaluar l'aprenentatge de l'alumnat i seguir la seua progressió.
c) Els materials i recursos didàctics que es vagen a utilitzar, inclosos els materials curriculars per a ús de l'alumnat.
d) L'adequació dels objectius, continguts i criteris d'avaluació a l'alumnat amb necessitats educatives especials.

Quatre.

Els criteris d'avaluació de la matèria, als que fa referència l'article 9.3 del Decret 112/2007, seran el referent fonamental per a valorar el grau d'adquisició de les competències bàsiques i el de consecució dels objectius, adequant-se a les característiques individuals i a les circumstàncies personals de cada alumne o alumna. Les proves escrites que, si és el cas, es realitzen per a avaluar el progrés en l'aprenentatge de l'alumnat, podran efectuar-se indistintament en castellà, valencià o anglés.

Cinc.

De conformitat amb el que disposa l'article 3.5 de l'Orde de 14 de desembre de 2007, de la Conselleria d'Educació, sobre avaluació en Educació Secundària Obligatòria (DOCV núm. 5.665, de 21.12.07), el professor o professora que tinga atribuïda la docència de la matèria Educació per a la Ciutadania i els Drets Humans decidirà sobre les qualificacions d'acord amb el que disposa el punt 3 de l'article 2 de la mencionada orde.

València, 1 de setembre de 2008

Francisco Baila Herrera, Director general d'Ordenació i Centres Docents
David Barelles Adsuara, Director general de Personal

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes