dilluns, 20 d’octubre del 2008

LA CARTA D'AALBORG



El Vila-real Club de Futbol porta una dècada de creixement sostenible i, per celebrar-ho, res millor que participar en la Copa d'Europa de Futbol o Champions League contra l'Aalborg, la ciutat danesa de la famosa Carta.

La Carta d'Aalborg fou aprovada pels participants en la Conferència europea sobre ciutats sostenibles, celebrada en Aalborg (Dinamarca) entre els dies 24 i 27 de maig de 1994 sota el patrocini conjunt de la Comissió Europea, el municipi d'Aalborg i l'organització del Consell Internacional d'iniciatives ambientals locals (ICLEI).

Aquest organisme va assumir la responsabilitat d'elaborar el projecte de la Carta d'Aalborg que seguint la filosofia de l’Agenda 21 de la Cimera de la Terra celebrada a Rio de Janeiro dos anys abans, mamprenia el procés de les Agendes 21 Locals per al desenvolupament sostenible mitjançant les idees d'un gran nombre de col·laboradors i la signatura inicial de 80 autoritats locals europees i 253 representants d'organitzacions internacionals, governs estatals, centres científics, etc. El 2004, és a dir, 10 anys després, s'ha tornat a reunir a Aalborg la Conferència Europea de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.



Amb l'adhesió a la Carta d'Aalborg, algunes ciutats europees, com ara Vila-real, es comprometeren a participar en les iniciatives locals del Programa o Agenda 21 per al desenvolupament sostenible... De moment, però, Vila-real no ha fet els deures en aquest aspecte, ni en d'altres (la ciutat de Vila-real també està adherida a la xarxa de ciutats educadores...) i, ara per ara, davant l'absència d'un transport públic urbà i interurbà dignes, un ús d'energies alternatives eficient als centres de titularitat pública o un pla de manteniment, neteja i embelliment de la ciutat i el mobiliari urbà... l'únic exemple de sostenibilitat que Vila-real pot presentar davant Europa i el món, encara que no és poc, ni molt menys, és l'equip de futbol més exemplar: el VILA-REAL CLUB DE FUTBOL.
.................................................................................................................

4 comentaris:

Anònim ha dit...

el video és molt apropiat... la xicona també és sostenible?

Anònim ha dit...

Metàfores del desenvolupament...
T.

Anònim ha dit...

els del aalborg estaran contents... ens van fer tres gols!

Anònim ha dit...

Els números canten i la trajectòria de Don Manuel Pelegrini i Ripamonti és excel·lent, però, molt de compte!, perquè certs desajustos en alineacions i joc (encara que a Manchester i contra l'Aalborg va acabar eixint-li bé) venen a demostrar que LES ROTACIONS AMB CERTS JUGADORS SÓN INSOSTENIBLES en aquest Vila-real Club de Futbol on hi ha tanta qualitat:
Que juguen, sempre, els millors i quan el marcador siga favorable ja traurem als que venen d'una lessió, a les ovelles negres o a "L'Estrella de Los Andes" (sí, el Maigol, Maicorre o com li diguen...).

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

La meva llista de blogs

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes