dijous, 23 d’octubre del 2008

NOMÉS SOM COMUNITAT...



Des de fa més -molt més- d'una dècada, visc en una Comunitat... de veïns (la segona, per ser més exactes). I de veres que ens duem, tots, molt bé. Tal vegada el secret -si és que n'hi ha-, radica en què, majoritàriament, es tracta de parelles joves, i no tant joves, treballadores, és a dir, que ens passem la jornada fora de casa i, a penes, si tenim temps de veure'ns, intimar i/o discutir...

I això que la nòmina de residents és d'allò més actual, perquè en una quinzena d'habitatges hi habiten persones, i personatges, de tot arreu: vila-realencs de la soca -fins i tot socis del Cèltic Submarí-, valencianoparlants, castellanoparlants, gent procedent de les comarques del Nord, del sud, mesetaris i, fins i tot, nouvinguts de l'altra banda de l'Atlàntic. I si parlem de coses més antigues (¿?), com això de les ideologies -per exemple-, hi ha des de gent compromesa políticament amb partits d'esquerra fins acèrrims defensors de Zapatero, Camps, Rajoy, per no parlar de fans del mateix Jiménez Losantos (!"·$%&/()=?¿)... Però, malgrat el bon rotllo quotidià, som només, això, una comunitat...

Supose que després de comprovar l'homenatge que li han fet els alcaldes de Vila-real i Almassora a Jaume I, just al bellmig del Pont de Santa Quitèria (construït sobre basaments romans per Pere Dahera als temps del Rei Conqueridor), tot col·locant un monòlit del Tot-a-cent i una plaqueta (en diminutiu) commemorativa, que durarà menys que un bitllet de 500 euros caigut a la porta de l'Ajuntament de Marbella (...podeu afegir/canviar de pobles i ciutats...) i/o els plans que dissenyen -o dissenyaran- per enderrocar la Plaça Porxada i emparedar l'efígie del nostre fundador en un racó (perquè no saben qué fer amb l'escultura de Llorens Poy!)... és més fàcil comprendre la gran inversió crematística de la Generalitat Valenciana en una publicitat superflua per dir-nos, simplement, això, que Només Som Comunitat!

Ni tenim pare, ni mare, ni gos què ens lladre... ni història, ni rei conqueridor-fundador, ni passat, ni present, ni vergonya... Només futur! Som una comunitat que fuig cap al futur, perquè el present és un balafiament constant dels diners públics, i un lideratge consolidat en fracàs escolar, atur, endeutament, demagògia, manipulació informativa i coentors diverses...

Per cert, algú sap qui ha pagat aquest cartell que teniu a continuació i que, molt prompte (si no l'han posat ja!), veurem per les comarques de Castelló? El proper que el veja, pots ser tu! (gràcies, Carla!):



La veritat és que aquest cartell no faria cap falta, si durant el mandat de José Mª Aznar (8 anys, no va manar quatre dies!) els valencians ens haguérem fartat de veure inauguracions de col·legis, hospitals, autovies gratuïtes, AVES i maries... ja que, anteriorment -i això és de veres-, Felipe González i Joan Lerma ens van aportar ben repoquet de tot!

Quant de maniqueïsme, quanta simplicitat, quant de bipartidisme inútil... estaran pensant els gallecs o els navarresos que han recolzat els pressupostos de l'Estat amb els vots dels seus partits nacionalistes... O no? De segur que no. Qui ha de pensar pel poble que renuncia a ser res de res... els que viuen a les autonomies històriques, nacions, països i nacionalitats que sí que són alguna cosa i, per això mateix, aconsegueixen finançament per a unes infrastructures que ací mai arriben?

La "Comunitat Valenciana" és això, com una comunitat de veïns o de monjos, tant se val... una cosa incolora, inodora i insípida, on hi ha poca aigua -és de veres- però ens sobren cases, xalets i apartaments deshabitats pertot arreu.

P.D.- Si voleu aprofundir en el tema, consulteu els experts que, ahir dimecres, publicaren un magnífic dossier sobre els valencians al Cuaderno de Cultura de La Vanguardia.
........................................................................................................................................

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Enhorabona per la nova versió rockera de l'Himne en aquest desé aniversari. Ha quedat collonuda.
Si encara no l'heu escoltada clickeu ací:
http://villarrealcf.es/popupMultimedia.php?tipocontenido=2&idfichero=4361&idcontenido=6905
F.T.

TONI PITARCH ha dit...

L'enhorabona és, únicament, per a Alfredo Sanz que acaba de presentar una versió rockera molt ben aconseguida (la podeu escoltar a l'enllaç que acabe d'enganxar o, directament, a la pàgina web del club: http://www.villarrealcf.es/). La meua feina és va limitar a la lletra del 1998... com passen els anys!!!

Anònim ha dit...

pues a mí me pareix Camela!

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes