diumenge, 25 de gener del 2009

PELLEGRINI, NO N'HI HA FUTBOL...



Ahir a la vesprada, després del fallit intent del Madrigal -on només vam anar a passar fred- decidírem canviar el xip i visionar un partit de futbol. Per cert, per què al caminar li diuen jugar al futbol?

D'acord que Cygan va tenir una errada, d'acord que el Vila-relax C.F. (Caminants del Futbol) té millor equip que l'Osasuna i que el Getafe i que el Mallorca (diumenge passat, un altre partit per oblidar!) i que el Poli Ejido... però aquesta temporada pot ser (tant de bo m'equivoque!) la de nunca segundas vueltas fueron buenas...

Falta actitud, agressivitat, esforç, competitivitat, responsabilitat individual i col·lectiva, planter... De veres no se pensa fitxar cap jugador, ni pujar-ne cap del "B" (aquestos sí que són autèntics cracks!), després de la marxa d'Edmilson, el nul rendiment de Matias Fernández, la feblesa al centre de la defensa o la falta de xispa dels guanyadors de l'Eurocopa (Capdevila, Senna i Cazorla)?

Total que en això estàvem, veient futbol, és a dir, a dos equips que van córrer durant 90 minuts, com són el Barça i el Numància (4-1), quan me va entrar al mòbil aquest missatge de text (poètic?):


Pellegrini, no hay fútbol,
se fabrica el fútbol al correr,
al correr ya hay partido
y se olvida el caminar lento,
el toque-toque travestido,
deja el respetable de bostezar
o de lanzar algun pitido
cuando vuelve el juego total,
masculino, aguerrido...

Porque caminar és vegetar,
matar el deporte competido,
desaprovechar la energia potencial
y perder más de un partido...

Futbolista no hay partido,
se hace futbol al correr,
pensar y actuar un segundo antes
es un principio para vencer,
para llegar a la meta
y volver a divisar atrás
a todos los equipos
que nos han adelantado ya...


Antonio Machacado
(abonado amarillo).-
............................................................................................................................................................

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo ahir el que tenia era ganes d'anar-me'n a casa i supose que als futbolistes els passaria alguna cosa pareguda.

Per cert Toni, ahir com el futbol no m'entretenia massa em va donar per pensar. A les pantalles publicitàries vaig veure anunciar-se l'Ajuntament de Vila-real. No és una novetat però és que altres dies estava pendent del futbol i no li havia pegat voltes. Dic jo que això valdrà una pasta. Quina necessitat té l'Ajuntament de fer-se publicitat?

Però bé, ja està pagat. Doncs per què no aprofita l'espai per fer publicitat d'altres coses. Podria ser el comerç, la programació de l'Auditori, la llum de les imatges si vols, o inclús Vila-real com a ciutat. Però per què hem de tirar els diners fent publicitat de l'Ajuntament? És que no trobe sentit fer publicitat d'un ajuntament, quin benefici se pot treure? Si l'Ajuntament té dret a ficar publicitat que ho aprofite fent publicitat d'alguna cosa amb interès. No creus, Toni?

TONI PITARCH ha dit...

Els resultats ens estan acompanyant: la palma el València a Mallorca, el Sevilla se disfressa de Vila-relax i cau 0-2 contra un lluitador Racing amb només 10 jugadors, l'Atlètic de Madrid només empata, etc.
L'Ajuntament de Vila-real s'anuncia en un camp municipal que, moltes vegades, no ho sembla: per què ho fa? Mala consciència. Potser té por que alguns ciutadans de Vila-real, si poguérem, canviaríem aquest Ajuntament per un altre.
Jo tampoc li trobe cap sentit, perquè si cada municipi poguera tenir diferents Ajuntaments, seria lògic que l'actual, o titular, s'anunciara, però no és el cas. De fet, al 2011 quan canvie la corporació, l'Ajuntament de Vila-real continuarà sent això... Una altra cosa és quan patrocinen pàgines de diaris o FITUR o altres coses inútils, però no tant com aquesta.
A vore si els futbolistes desperten de la letàrgia hivernal, guanyen al Depor i podem, altra vegada, pressumir d'alguna cosa en aquesta ciutat, perquè poques coses més ens queden.
Els 8 milions de Zapatero, els 0,0 de Camps, el préstec de 20 milions per malbaratar-los en publicitat i programes de tele o ràdio on només ixen/parlen els del PP a tota hora?

Anònim ha dit...

Ja estem a la calle Juana!!
Mira que em dóna malícia que critiqueu el Vila-real quan estem en la cinquena posició de la millor Lliga del món (Canal 9 dixit) i empatats a punts amb els migouets que van quarts.
Però què més volem?? Què diríeu si anàrem com l'Osasuna???
De veres que és superior a mi, i tots els anys entropesem en la mateixa pedra (uns i altres).
De bon rotllo...

Anònim ha dit...

Josico, el futbol és així, ni pa tu, ni pa mi: ara som allà dal, ara som allà baix. Al Vila-real l'han acompanyat els resultats de la darrera jornada, però té raó Toni: fa dos mesos que no veiem futbol al Madrigal (a excepció del dia contra el Barça que van jugar prou bé, però van acabar perdent) i molts partits que no guanyen (a excepció del dia del Mallorca que tampoc van jugar bé). Què passa? Que espavilen!
H.H.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2024/25

Vila-real, la nostra ciutat (1274-2024)

Els més visitats

La meva llista de blogs

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes