dimecres, 11 de febrer del 2009

CATARSI I ESPERANÇA...


Amb els anys, tothom perd la innocència, però mai s'ha de perdre la il·lusió. Quan venen mal dades, com ara mateix, no solament es fa necessari pensar i actuar en conseqüència, sinó que el món, l'Estat espanyol en concret i la societat valenciana en particular, necessita una catarsi col·lectiva i multidisciplinar per recuperar l'esperança...

Començant per l'economia, les coses no van bé. Abans que nacionalitzar la banca privada, crear un banc públic estatal, autonòmic o municipal, s'hauria d'acabar amb l'actual model de caixes d'estalvi massa polititzades i, fins i tot, bipartidistes, fins el punt d'arribar a nivells d'endeutament poc desitjables per autofinançar el/s partit/s amb majoria/es al/s consell/s rector/s o als equips de futbol que representen a tot l'estat (¿?), a tota l'autonomia (¿?) o a l'empresari de torn...

Seguint per la política, com està el pati del PP! Açò pareix el circ de la Filesa de Felipe González quan s'acusava tothom d'una gran conspiració político-mediàtica, mentre anaven creixent els enans de les clavegueres socialistes. Ara, s'està repetint la història... Si als 90 eren els propis militants socialistes, desencantats amb la trama de corrupció, els que filtraven de tot al periòdic de Pedrojota (El Mundo), ara són els populars incorruptes els que no dubten en fer arribar de tot a la redacció d'El País... Conspiració, campanya orquestrada per desgastar Mariano Rajoy o la culpa també serà del Cha-cha-cha? De tota manera, n'hi a una altra cançó més antiga -me pense que és de Machín- que diu:


Esperanza, Esperanza
sólo sabes bailar cha cha cha
Esperanza, Esperanza
sólo sabes bailar cha cha cha

Te conocí, y te enamoré
y me ilusioné
y ahora todo se acabó
al conocer
tu fingido amor
que causó dolor
a mi pobre corazón
...



L'Estat espanyol necessita una catarsi, el País Valencià -on vivim amb imputats des de fa molts anys i, ara mateix, n'apareixen cada dia- molt més.

Però també són responsabilitat del govern central altres matèries que no funcionen, com ara la seguretat ciutadana que és en perill cada dia amb les dilacions de la Policia Nacional a l'hora de deixar posar denúncies a les víctimes d'atracaments i robatoris (almenys a moltes comissaries, com la pròpia de Vila-real), la justícia en general que -com al futbol que sense velocitat no existeix- a base de lentitud s'ha fet injusta, què anem a dir de la Hisenda pública si sempre hem estat els mateixos a l'hora de pagar encara que la propaganda diga que somos todos (els fraus urbanístics i l'enriquiment ràpid han estat una característica dels darrers anys de la que, de moment, només s'ha mostrat la punta de l'iceberg) i d'altres problemàtiques socials que estan en la ment, i en les cases, de quasi tots, com ara la creació d'ocupació sostenible, els beneficis fiscals per les rendes més baixes (revisió de préstecs hipotecaris abusius, d'impostos municipals desorbitats, de requalificacions de sòl que perjudiquen els propietaris originals, d'E.R.E.'s i E.R.O.'s a la carta per a empreses fraudulentes, etc.), la inversió en I+D+i o l'especial protecció de les Pyme´s i dels joves emprenedors són coses que, a dia d'avui i des de sempre, estan en l'aire.

El món necessita una catarsi, però una catarsi multidisciplinar, perquè quan passe aquesta febra, ja res tornarà a ser igual. Tots els polítics que es limiten a dir que té Zapatero la culpa de tot o, ben al contrari, que la té Rajoy, ja poden anar-se'n a casa i renunciar a la sopa boba que s'estan menjant de l'erari públic... I no demanem que renuncien els bipartidistes en el poder que acusen de tot als nacionalistes, perquè tenen raó: sobra nacionalisme espanyol i falta imaginació descentralitzadora, desjacobinitzadora, democratitzadora, participativa i desemmascaradora de les corruptel·les comeses de dalt cap a baix.
============================================

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Toni, vigila els telèfons de casa per si també t'estan espiant!! jejje

Anònim ha dit...

Com diria Berlanga: Todos a la kàrsel!

Anònim ha dit...

Anit al programa de Canal 9 "Parlem clar" (quina broma de títol) els periodistes "valencians" (tots castellaoparlants de Madrid), no van dir res de la trama de corrupció que afecta la Generalitat Valenciana. És més, tota la culpa la tenen Garzón i el ministre de Justícia per anar de cacera junts.
Esta manipulada la justícia? I tant, per part del PP i del PSOE, per això van tardar tant en netejar el PSOE de Filesa i per això tarden tant en jutjar a l'imputat Carlos Fabra.
ÉS més, si des del poder se vol manipular la justícia no fa falta anar de cacera, perquè existeix el mòbil, el correu electrònic i la videoconferència...
La guerra civil ha esclatat dins del PP i ara només falta aplicar el bisturí i netejar tota la merda pepera des dels temps d'Aznar i Zaplana fins el dia d'avui.
Un cirurgià.

TONI PITARCH ha dit...

De moment, la llebra de la catarsi està en marxa.
Però, com diuen els vells del meu poble:
-Manoll? Roda el gaiato pel llom.
-Esperança? Agarra el rabo de l'ansa.

Anònim ha dit...

L'última de Paquito "Chocolatero" CAMPS (se veu que fuma molt):
"El día que el pueblo valenciano claudique ante cualquier circunstancia de homologación entre el valenciano y el catalán, no será nuestro pueblo, pero eso no pasará nunca, nunca"... Després de més de 40 sentències del Tribunal Suprem en favor de la unitat lingüística que s'ensenya a totes les universitats del món, el president valencià es reafirma en fer de linguïsta, pallasso, insubmís, manipulador, malbaratador de fons públics i, sobre tot, en passar-se la legalitat vigent pel forro quan les decissions judicials no els interessen.
Quan se van dictar la sentència contra la tossuderia campista de donar "Educació per a la ciutadania en anglés", encara ho va vendre a Canal 9 com un èxit propi.
De l'esquizofrània a la bogeria, n'hi ha un pas... A què se dedica Canal 9: al "elogio de la locura"?
Com va dir Enric Morera, Camps acabarà beatificant al nefast Zaplana.
(El Torrentí)

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2024/25

Vila-real, la nostra ciutat (1274-2024)

Els més visitats

La meva llista de blogs

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes