diumenge, 9 de maig del 2010

Vila-real - València: derbi descafeïnat



Als aficionats més veterans, el partit d'anit ens va recordar aquell Castelló - Vila-real de Segona Divisió, jugat a Castàlia també a final de temporada, on un empat els valia als dos clubs per salvar la categoria: durant la mitja part posaren la cançó de moda (Amics per sempre, de Los Manolos) i, naturalment, van acabar empatant. A d'altres més mal pensats, fins i tot els va venir a la memòria un Vila-real - Las Palmas de l'any 2000, el del darrer ascens... I els que ja afinen al màxim, comenten que no passa res, que la sort està repartida, que el Getafe (geta!) guanyarà diumenge que ve al camp de l'Atlètic de Madrid per demostrar, no solament que el futbol és un negoci per damunt d'un esport, sinó que, moltes vegades, els modestos a base de la lluita, la constància, la velocitat i l'esforç també poden aconseguir el que la lògica reservava per als més exquisits (per exemple l'Europa League que mai li s'hauria d'escapar a uns jugadors de molta qualitat, però molt acomodats, com són els del nostre Vila-real).

La Lliga de les Estrelles se queda en no-res sense Barça i Reial Madrid, però seria injust -encara que possible- que el campionat no se l'emporte el millor equip del món, el que aposta pel futbol total i no per tàctiques resultadistes consistents en anular el rival, és a dir, el Barça.


El Vila-real, un dels sis millors equips de la Lliga, enguany quedarà seté pels seus propis errros, ja que el Getafe no és millor equip però, això sí, ens guanyà a sa casa, com quasi tots els equips modestos que enguany han derrotat el Vila-real lluny del Madrigal (amb Valverde i amb Garrido, que ahir ja no va fer de Josetomàs i va apostar per un equip més consistent al centre del camp), perquè dins de casa, almenys, han complit malgrat tot.

I de cara a la temporada que ve, a banda de les bones relacions amb el València (sí, sí, ja ho sé: Villa estava lesionat, Silva no podia jugar, César no estava en condicions, Mata i Pablo Hernàndez estaven cansats i només van eixir al final...), s'ha de reforçar la banda dreta, el centre de la defensa, la davantera amb algun killer ofensiu que acompanye Llorente (Nilmar i Rossi són molt bons però no tenen gens d'agressivitat) però, i, sobretot, el centre del camp, on enguany hem estat orfes de Senna i Cazorla, hem contemporitzat amb els veterans Pirés i Ibagaza, només hem observat Bruno a l'hora de rascar (tallar pilotes al contrari) i Cani com a home imprescindible i únic amb capacitat per regatejar un contrari o deixar-lo enrere amb velocitat (en canvi, tant Pellegrini, com Valverde i ara Garrido sempre l'han tingut com l'home per ser rellevat a la primera de canvi).

El millor d'anit, sens dubte, l'homenatge de l'afició a Javi Venta (alguns que se queden en l'equip estan físicament pitjor que ell) i a Monsieur Pirés pels serveis prestats al llarg dels darrers anys: gràcies a tots dos pel que en heu fet gaudir durant els darrers anys... I el partit? Es va acabar al minut 18 de la primera part amb el 2-0 de Joseba Llorente. I gràcies que l'àrbitre (és Uno más o El más?) va voler canviar la sacarina per sucre, potser per donar-li una miqueta de sabor al descafeïnat, tot expulsant Llorente i Capdevila (¿?) quan encara quedaven més de vint minuts d'avorriment... que els meus veïns de camp (Pasqualet de Vila-real i Amparito de València) aprofitaren per abstreure's, com fan sempre que el partit està decidit, i comportar-se més com uns adolescents enamorats que no com el que són, uns joves de la tercera edat... com molts futbolistes, a més de Venta i Pirés, que estan demanant a crits la jubilació.

La temporada que ve, més (per Europa?), però sempre ens quedarà el Mundial de Sudàfrica 2010.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Diego López, Capdevila, Senna i Cazorla pre-seleccionats per Del Bosque:

Porters.- Iker Casillas Fernández (Real Madrid CF) David De Gea Quintana (Club Atlético de Madrid, SAD) Diego López Rodríguez (Villareal CF SAD) José Manuel Reina Páez (Liverpool) Víctor Valdés Arribas (FC Barcelona)

Defenses.- Raúl Albiol Tortajada (Real Madrid CF) Alvaro Arbeloa Coca (Real Madrid CF) César Azpilicueta Tanco (Club Atlético Osasuna) Joan Capdevila Méndez (Villarreal CF, SAD) Carlos Marchena López (Valencia CF, SAD) Gerard Pique Bernabéu (FC Barcelona) Carles Puyol Saforcada (FC Barcelona) Sergio Ramos García (Real Madrid)

Centrecampistes.- Xabier Alonso Olano (Real Madrid CF) Sergio Busquets Burgos (FC Barcelona) Francesc "Cesc" Fabregas Soler (Arsenal FC) Andrés Iniesta Lujan (FC Barcelona) Javier Martínez Aguinaga (Athletic Club) Marcos Antonio Senna Da Silva (Villarreal CF, SAD) David Jiménez Silva (Valencia CF, SAD) Xavier Hernández Creus (FC Barcelona)

Davanters.- Santiago Cazorla González (Villarreal CF, SAD) Jesús Navas González (Sevilla FC SAD) Juan Manuel Mata García (Valencia CF, SAD) Pedro Rodríguez Ledesma (FC Barcelona) Daniel González Güiza (Fenerbache SK) Fernando Llorente Torres (Athletic Club) Alvaro Negredo Sánchez (Sevilla FC SAD) Fernando Torres Sanz (Liverpool FC) David Villa Sánchez (Valencia CF, SAD).

Anònim ha dit...

El Villarreal vive pendiente de una complicada carambola a más de tres bandas que pueda beneficiarle con la competición continental la próxima temporada. Los amarillos no dependen de sí mismos y están a obligados a que los astros se alineen a su favor en varios compromisos, el primero mañana, con una final de la Europa League en la que, a priori, le interesa un triunfo español, del Atlético; como también otra victoria de los colchoneros el sábado ante el Getafe, que unido a una victoria de los de Garrido en Zaragoza aparcaría las hipótesis para dar la sexta plaza al Villarreal.

Los amarillos deberán ponerse la camiseta rojiblanca mañana a tenor de las explicaciones que ayer recibió de parte de la UEFA sobre las opciones europeas como 7º de la Liga. Si el Atleti vence al Fulham y, el próximo día el Sevilla se lleva la Copa, el Villarreal tendría plaza segura. Así como también --en una rebuscadísima combinación-- si el Atlético pierde mañana la Europa League y el 19 la Copa, siempre que el Sevilla acabe 5º en la Liga. Pura álgebra.
Raul Badenes (Mediterráneo).

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes