dimarts, 19 d’octubre del 2010

ANUARI ESTADÍSTIC DE "LA CAIXA" 2010



Si cliqueu al damunt de la imatge per engrandir-la podreu analitzar les dades estadístiques dels pobles majors de 1.000 habitants de la província de Castelló, corresponents al 2009 i publicades recentment per La Caixa de Pensions al seu famós anuari.

Naturalment, les dades corresponents a Vila-real (i a tots els pobles on regna el monocultiu ceràmic) són molt negatives, però tot tenint en compte que estan recollides al 2009, podem concloure, tot seguint la llei de Murphy, que les de l'any que ve corresponents al 2010 encara seran pitjor...

No és temps de lamentar-se, ni de buscar culpables, ni de fer demagògia, però si de reflexionar i passar a l'acció des de tots els estaments directament relacionats amb les activitats econòmiques. Una acció que, per ser justa i necessària, també haurà de ser conjunta, de consens i sumativa, és a dir, en la direcció totalment contrària a la que ens han acostumat, darrerament, els representants polítics que, en teoria, haurien de ser més responsables per la senzilla raó d'ostentar més responsabilitats en quant a càrrecs i nòmines que graven l'herari públic.

Potser és de veres que, des de la Revolució Francesa, només s'ha canviat en política allò de la sobirania de la sang (l'únic sobirà que ostentava el poder d'origen diví era el Monarca Absolut) per la sobirania del capital (els poders fàctics, sobre tot econòmics, continuen tenint més poder de decisió que els propis ciutadans de les comunitats democràtiques) i així seguim, amb la ficció d'uns representats polítics a les ordres dels grans gurús de l'economia globalitzadora que, com el Gran Hermano del nou Mil·lenni, tot i a tots controlen, siguen socialdemòcrates (Zapatero), liberals (Sarkozy), demòcrates (Obama)...

Sí, és necessària una revitalització ètica i democràtica, però sobretot cal treballar molt més i molt millor, i molt més junts a nivell local per tornar-se a fer un lloc a nivell global.

Després de l'agricultura de subsistència, va ser la citricultura, després la ceràmica... ara cal aspirar a l'economia sostenible i total, als serveis de qualitat, a la formació, la innovació, l'I+D+i... però sense oblidar la reindustrialització pendent i, sobretot, la potenciació de l'agricultura ecològica i el turisme tant d'interior (d'aquestes comarques castellonenques que són les segones més muntanyoses de tot l'Estat Espanyol) com litoral (per aprofitar les extraordinàries platges de la Costa dels Tarongers), mentre seguim recordant que ací hi ha les millors clementines de l'aldea global i, no cal oblidar-ho, uns taulells de reconeguda qualitat internacional.

Potser s'ha de treballar més i millor, s'ha d'incrementar la productivitat i l'eficàcia, però que tampoc no ens enganyen amb els retalls dels salaris i les pensions...

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Las muertes por suicidio superan a las causadas por el tráfico en España

Los suicidios entre los adolescentes y los jóvenes de forma alarmante, que ya suponen entre el 3 y el 5% de la totalidad

En España mueren más personas por suicidio que en accidente de tráfico, según los datos presentados hoy por el presidente de la Fundación de Psiquiatría Biológica y Salud Mental, José Giner, con motivo del Congreso Nacional de Psiquiatría que se celebra en Barcelona hasta el 22 de octubre.
Giner ha explicado que se producen unos 3.600 suicidios al año, que suponen unas cien muertes más de las se dan en las carreteras, en las que gracias a las campañas de prevención se han reducido mucho los accidentes con víctimas mortales.
Además, se calcula que se producen una media de 15 intentos de suicidio por cada uno consumado que acaba en muerte, una conducta que se da más en mujeres que en hombres, y más en personas jóvenes.
Enrique Baca, reconocido especialista en suicidio a nivel internacional, "ha desarrollado un modelo matemático con los factores que más producen conductas suicidas, como ser hombre, tener un intento previo, estar solo o separado, carecer de relaciones sociales o familiares o consumir alcohol, entre otros factores".

EFE

Anònim ha dit...

El PSOE rebutja la ILP per la Televisió sense fronteres

El govern espanyol ha rebutjat la ILP promoguda per ACPV que pretenia garantir les emissions de TV3 al País Valencià. És la primera ocasió en què un govern de l’estat impedix la tramitació d’una Iniciativa Legislativa Popular. L’argument ha estat pressupostari ja que el govern espanyol es reserva el múltiplex lliure per a la televisió per a mòbils i, segons expliquen des de Moncloa, crear-ne un altre suposaria un augment pressupostari.
D’esta manera el govern de Zapatero ha deixat sense vida la proposta adreçada al Congrés dels Diputats que comptava amb prop de 650.000 signatures de tot l’estat - es necessiten 500.000 - i que també haguera garantit les emissions de la resta de televisions autonòmiques en altres territoris.
L’executiu espanyol assegura al seu document enviat al congrés, que ‘no presta conformitat a la seua tramitació‘ perquè l’aprovació de la ILP ‘tindria com a conseqüència un augment dels crèdits pressupostaris‘.
D’esta manera, l’única possibilitat per tal de garantir les emissions de TV3 al territori valencià passa perquè la Generalitat Valenciana signe un conveni de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya com el que esta última manté amb Aragó i les Illes Balears.

Anònim ha dit...

Debate de presupuestos

La política no evoluciona en paralelo a la economía porque aun considerando que el Gobierno lo hace rematadamente mal, no existen garantías de que el partido de la oposición lo resuelva todo. Como siempre, Mariano Rajoy se lanzó en tromba contra el Gobierno y contra los que le apoyan. "No sé qué es peor de los presupuestos, si lo que contienen o lo que les falta", pero también como siempre en las réplicas tuvo que encajar. Elena Salgado sorprendió ayer por su capacidad en ponerle los puntos sobre las íes a Rajoy con una actitud de mosquita muerta que sacó de quicio a la bancada conservadora.

Así pues Zapatero se anotó ayer una nueva victoria parlamentaria, esta vez a lo Helenio Herrera, es decir, sin bajar del autocar. Lo que no está claro es si de victoria en victoria llegará a la derrota final que le pronostican todos los sondeos, pero mientras hay vida, hay esperanza. Y por lo visto ayer, no le van a faltar apoyos parlamentarios en el futuro. El líder parlamentario de CiU, Josep Antoni Duran Lleida, puso más énfasis en marcar distancias con el discurso catastrofista del PP que con el Gobierno, al que felicitó por el pacto con el PNV y por su disposición a reducir el gasto. Reprochó y justificó su enmienda a la totalidad en que los recortes los están pagando justos por pecadores, empezando por los pensionistas, para los que ofreció diversas alternativas.

Y en eso que llegó la noticia más morbosa de la tarde. La vicepresidenta insinuó que CiU no apoya ahora los presupuestos por razones electorales. Duran lo rechazó y, para demostrarlo, reveló que para que CiU pudiera apoyar los presupuestos el Gobierno le había propuesto retrasar el debate hasta después de las elecciones catalanas, que se hubieran celebrado el 24 de octubre. Los nacionalistas no aceptaron y, por lo visto, Montilla tampoco.

La Vanguardia.

Anònim ha dit...

Fa anys a les manifestacions cíviques del Nunca Máis, la multitud cantava:
"PSOE PP, a mesma merda é"
Què esperàveu del PSPV? (això encara existeix?). I encara voldran donar-nos lliçons de "señas de identidad valenciana".

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes