dimarts, 26 d’octubre del 2010

LA FIRA MEDIEVAL DE VILA-REAL



La Fira de Santa Caterina sempre ha tingut pels vila-realencs un sabor especial que no poden tenir altres fires. Malgrat les polèmiques i el canvi de dates al llarg de la història, poc pobles poden presumir de gaudir d'una fira a l'any des del mateix moment de la seua fundació perquè així ho reflexa la Carta Pobla: Vos concedim també perpètuament a vosaltres i als vostres un mercat, que es celebrarà a la dita vila cada dissabte, i a més una fira una vegada a l’any pel temps que vullgau, mentre no sia al mateix temps que es fa la fira a Castelló o als altres llocs dels volts de Borriana...

Almenys, aquesta vegada sí, la Història ha portat el consens a Ca la Vila i tots els grups polítics municipals es posaran a treballar perquè la fira medieval de Vila-real (per què han de ser iguals totes les fires medievals, perquè les organitza la mateixa empresa?) recupere el seu antic esplendor a base de desfer-se de certes paradetes que no aporten cap plus de tradició, cultura ni història i que, a més, oferten certs productes que es poden trobar en qualsevol moment i a qualsevol lloc... Per tant, el proper 28 de novembre (si es respeta la tradició de la data, publicada fa més de 100 anys per Mossén Benet Traver) ens retrobarem pel centre de la Vila amb una Fira que -ja era hora!- aspira a ser un referent de les fires medievals.

Per contra, allò que ha unit la història ho segueix separant l'agenda política: és pràctic i/o útil celebrar els plenaris municipals a la una del migdia?, és útil i/o pràctic fer només un plenari al mes de tant llarga durada?, és de veres que els actuals regidors es neguen a fer més d'un plenari perquè son tots uns "eurers" (és a dir, "pesseteros" segons la terminologia antiga) ja que no cobren per assistències i, per tant, ja no tenen el recel de l'anterior legislatura de fer-ne més d'un al llarg del mes? Quan hi ha majories absolutes, fer plenaris de set o vuit hores és, com a mínim, demencial...

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Els plenos i les rodes de prensa nomes servisen per a plenar diaris.
El Maceta

Joanvi ha dit...

La decisió de només fer un plenari al mes correspon a l'equip de govern del PP, i més encara al senyor alcalde que és qui el convoca. Els regidors del PSPV-PSOE hem demanat en repetides ocasions que es facen dos plenaris al mes o els que calga i la resposta és la que coneixeu.
No em sembla gens encertat que se'ns diga "eurers" ni pesseters perquè a més d'incert em sembla un atac demagògic i ximpler.
De la fira, caldria aclarir algunes coses que no crec que siga el lloc.

TONI PITARCH ha dit...

Te'ns raó Joanvi en què generalitzar està molt lleig i també en què les convocatòries dels plenaries es competència de l'alcalde i de l'equip de govern. Però crida molt l'atenció que durant la passada legislatura, quan es cobrava per assitències (almenys els que no tenien dedicació exclussiva), es fes més d'un plenari al mes, habitualment, a més de reunions de les diferents comissions informatives quasi totes les setmanes... i ara es facen aquests plenaris maratonians quan el peix està venut i comprat, i més amb la forma d'exercir la majoria absoluta que tenens els actuals manaires populars. I sobre la Fira, per suposat, hi ha moltes teories i teoritzadors... Però t'agraïsc el comentari a cara descoberta que és com, sempre, s'hauria d'opinar.

TONI PITARCH ha dit...

De tota manera, si et fixes bé, jo sempre pregunte, mai afirme...

Anònim ha dit...

Ferguson quiere a Pep Guardiola

Guardiola sólo tiene un año de contrato con el Barça y eso le hace ser pieza apetecible para los grandes clubs de Inglaterra e Italia, dos de los países donde le gustaría trabajar a Guardiola cuando abandone el Camp Nou. Esos sondeos no han pasado de eso, pero Ferguson ya tiene decidido que irá a por Pep Guardiola en serio. Motivos le sobran. Y es que el entrenador escocés valora muchísimo las virtudes que adornan a Pep tanto en el banquillo como fuera de él. 'Fergie' ve en Guardiola a un entrenador ideal para perpetuar y mejorar el estilo ofensivo y de posesión del United, el equipo con un juego menos británico de todos los que militan en la Premier. Con Pep Guardiola en el banquillo, Sir Alex se imagina un ManU revitalizado, dominante, con nuevas ideas tácticas, más atrevido y moderno, rico en variantes estratégicas, ultracompetitivo y entregado tanto a la posesión y el dominio del balón como a la presión más asfixiante cuando haya que recuperarlo. En resumen, los rasgos que han definido al gran Barça de las 6 Copas y que le irían muy bien al United para competir contra un Chelsea que viene de conquistar el doblete británico (Premier League y FA Cup).

Además, Sir Alex considera que con Guardiola en el banquillo su club mantendría o incluso elevaría su tono de señorío y de elegancia, algo que los británicos valoran mucho en un entrenador dado que es uno de los máximos representantes de la institución. En este sentido, Guardiola es todo lo contrario que Mourinho -un técnico que salía a polémica semanal en Inglaterra- y por eso también se le valora mucho.

Aparte de todo eso, Ferguson pondría al alcance de Guardiola una ficha astronómica y un contrato largo, mucho dinero para fichar y una plantilla que aunque ha perdido a Cristiano y Tevez en los últimos años, ha podido retener a Wayne Rooney.

M.D.

Anònim ha dit...

EL TÉCNICO del Atlético, Quique Sánchez Flores, ha sido sancionado con un partido por dirigirse al delegado de campo del Villarreal-Atlético, Juan Ansuátegui, en términos contrarios al decoro o la dignidad en el orden deportivo. Asimismo, el director deportivo colchonero, García Pitarch, ha sido multado con 3.000 € por menospreciar al árbitro. R. D.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes