dilluns, 15 de novembre del 2010

HUMOR I ESTRATÈGIES ELECTORALS



La setmana passada em va cridar l'atenció un nou fixatge de l'ex-president del Barça: Laporta ficha la actriz porno Maria Lapiedra para Solidaritat. Pensava que la premsa estava de broma.

Després Rajoy va dir la seua: "El nacionalismo cuesta mucho dinero", com si els de la perifèria no sabérem sumar i no comptàrem tot el que ens deu el nacionalismo español, tot el dèficit fiscal que patim les autonomies paganes... Puigcercós, naturalment, li va replicar, ja no n'hi havia tanta broma: "cada dia uns quants empresaris de Catalunya tenen a casa instal·lat a un inspector d'Hisenda, mentre que a Madrid és una festa fiscal i a Andalusia no paga ni Déu " i malgrat les crítiques que ha rebut per totes bandes, perquè les veritats subjectives sempre fan mal, avui continua insistint encara amb les diferències fiscals entre Catalunya i Andalusia, encara que podria haver ampliat els objectius parlant del concert econòmic d'Euskadi i de Navarra. Montilla, El Supernormal -vaja títol més poc normal!- per la seua banda, bromeja sobre l'essència del seu més directe rival: "CiU és com un préssec que amaga un pinyol independentista". I els que s'han superat, una vegada més, són els candidats a la victòria ja que, en cas de retorn del denostat tripartit, ja han muntat la seua: "La culpa es del señor Joan Pérez".



CiU ha recorregut a un telenotícies fictici en un vídeo electoral a Internet que culpa l'elector, a un, d'haver permès la reedició del tripartit i de José Montilla com a president de la Generalitat. En un imaginari informatiu de TDTres, i datat el 29 de novembre -un dia després dels comicis -, el presentador comença explicant que el tripartit tornarà a governar i que José Montilla serà de nou president de la Generalitat, encara que només amb un vot de diferència. Amb ell pretén combatre l'abstenció, mobilitzar l'electorat i evitar l'excés de confiança en les eleccions catalanes davant les enquestes favorables. Tampoc té pèrdua la boutade de Joan Herrera: "Los poderosos cogen el teléfono y cambian la ley"

I és que en política no cal dramatitzar perquè, al capdavall, les coses cauen pel seu pes ja que l'electorat, com cada polític individualment, pot equivocar-se, però la gent sap molt bé el que vol, sobre tot en els temps que corren...

Humor o estratègia pura i dura? Mentre parlen del tema, de les properes eleccions catalanes, els polítics tal vegada s'autoenganyen tot oblidant-se de la gran abstenció que els ve a sobre...

2 comentaris:

TONI PITARCH ha dit...

Encara queden 12 dies per votar, però sembla que des d'avui ha canviat la tendència: d'una majoria clara dels que volien pactar amb Iniciativa per encetar un COMPROMÍS per Vila-real, hem passat a una majoria més ajustada dels que no votarien per cap pacte preelectoral que, potser, igual és una tendència a l'alça durant els propers dies, no solament pels vots de la gent del Bloc sinó, i sobretot, pels d'Iniciativa.
Jo també reconec que a finals de novembre és molt tard per a tot: per anunciar pactes, però també per anunciar renovacions de cares i estratègies que no s'han fet al llarg d'aquesta darrera legislatura.
S'ha fet tard i, tal vegada, per l'actitud d'una minoria de talibans cibernètics m'he vist obligat a restringir els comentaris, només, als personatges identificats.
I per als que encara no ho tenien clar, dir-los que sí, que continue militant en el Bloc de fet, de dret i sobre tot d'esperit perquè és i serà el meu partit, encara que burocràticament, potser, igual l'abandone algun dia, quan pense que la meua decissió beneficiarà una majoria i no perjudicarà ningú dels que pensen com jo, ni dels que discrepen.
Voteu, voteu, que el resultat sempre serà tan objectiu i/o subjectiu com la vostra intenció al participar-hi

Sorní 7 ha dit...

Ep! Al·lucinant... Quan Puigcercós ha entrat a dir que a Andalusia no "paga ni Déu"... Se li han tirat tots al coll, comparant-lo amb la "Liga Nord" de Bossi, reduint el catalanisme a un fenomen Nord - Sud... Està clar que ha fet una generalització exagerada, però caldria saber quines són les dades territorialitzades de l'Agència Tributària... O siga, solidaritat SÍ, prendre el pèl: NO. O és que ningú se'n recorda del que va fer Felip V només va prendre el control de l'antiga Corona d'Aragó? No va fer allò del Cadastre perquè ací es pagara de veritat? Doncs açò ve de vell.

I canviant de terç... Al·lucinant també el video-joc de l'Alícia Sanchez Camacho, que més que Alícia en el País de les Meravelles sembla la Sarah Pallin "petrechada" de tot l'armament possible a la caça d'immigrants a la frontera d'Arizona... Quin cap té esta gent! És que no se'n recorden de quan els seus "foragits" quan fugien del xèrif, travessaven avall la frontera del Río Grande... a totes hores i com els donava la gana!!! QUIN MÓN DE MONES!

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes