diumenge, 10 d’abril del 2011

EL PONT, COOPERATIVA DE LLETRES


Morella va acollir, ahir dissabte 9 d’abril, la I Trobada d'EL PONT, cooperativa de lletres, esdevenint en capital literària de les comarques de Castelló. Va estar un dissabte ple d’activitats vinculades a les lletres i obertes a tota la població: entre d'altres, va haver-hi un homenatge a Carles Salvador, una sessió de presentació de llibres i un espectacle poètico musical.

La jornada literària va estar organitzada per constituir, formalment, El Pont, Cooperativa de Lletres, associació on, des d'ahir, ens hem agrupat al voltant de 40 escriptors i/o persones relacionades amb el món de les lletres a les comarques de Castelló, sota la col·laboració de l’ajuntament de Morella, la delegació a Castelló de l’Institut d’Estudis Catalans, la Fundació Carles Salvador i Edicions 96. A continuació, cap a les 12.30h., es va inaugurar el plafó d’homenatge a Carles Salvador al Jardí dels Poetes on van intervindre l’alcalde de Morella, Joaquim Puig, el filòleg vila-realenc Vicent Pitarch (en representació de la Fundació Carles Salvador) i l'escriptor i president d’El Pont, Cooperativa de Lletres, Joan Andrés Sorribes.


Va ser un dia calorós, de molt de sol a Morella, molt bon ambient pels carrers amb grups de turistes pertot arreu i un dinar, a "escote" (no som polítics, nosaltres!), a base de sopa morellana i d'altres complements culinaris del terreny.

Per la vesprada, a la sala de Justícia de l’Ajuntament de Morella, es realitzaren diverses micropesentacions literàries: L’amor, de Josep Lluís Abad; Històries naturals, de Joan Baptista Campos; La violinista de París, de Joan Pla; El magma silenciós, de Manel Garcia Grau i Vicent Pallarés; Partida, de Vicent Sanz; La nit en blanc, de Josep J. Conill; Subsòl, d’Unai Siset; Antologia d’Escriptors Castellonencs, de Lluís Meseguer (a més del dvd de l’òpera Fortuny Venise, com autor del libretto) i Set narracions curtes per a una setmana llarga, de Joan Andrés Sorribes. La jornada literària va acabar amb l’espectacle poèticomusical “For sale o 50 veus per la terra”, que va tindre lloc a la mateixa sala.


Per tancar aquesta crònica breu, ací teniu una petita aportació personal per recordar aquesta magnífica diada: Llarga vida a l'associació EL PONT, cooperativa de lletres!

Sobre el cim del turó de Morella
i al recer del racó dels poetes,
-indret del sentor i dels versos d’amor,
balcó dels amants i de proses inquietes-,
un dissabte d’abril va néixer un pont,
traçat a un futur d’esperança
per un grup vinclat a l’esdevenidor
-des de l’enyor de Carles Salvador
i la remembrança dels temps de recança-,
per atansar, des d’una cooperativa de lletres,
els tresors literaris, les frases fetes
dels paisatges valencians, de les illes i la mar,
de la franja de ponent i les comarques catalanes
i totes les terres germanes que van
de nord a sud, d’orient a occident
on s’escolta la nostra llengua,
on s’estima la nostra gent…
A.P.F. (9/04/2011).-

6 comentaris:

JOANET ha dit...

Redeu Toni, eres l'home del Re-Renaixement a la Vila-realenca!!! Bons versos, si senyor, que tremole Vicent Andrés Estellés jejeje.

Premis Maig Memorial Pasqual Batalla ha dit...

Sembla que et van provar els flaons, Toni!

TONI PITARCH ha dit...

Moltes gràcies, amics lletraferits.

Freckles ha dit...

Que bonic!! :)

JOAN ANDRÉS SORRIBES ha dit...

La xafogor de l'oratge no ha pogut ofegar el broll primaveral de la poesia.

De la qual cosa me'n alegre.

Joan Pla ha dit...

Un dia preeciós i profitós. Esperem que el marc tan meravellós on hem començat a caminar, com la ciutat de Morella, ens empenye a no defallir. I que n'aprenguin! els que treballen en contra dels temps...

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes