dimecres, 20 d’abril del 2011

LA SETMANA D'ORTELLS



A Vila-real la Setmana Santa és també la setmana d'Ortells. I enguany més que mai, a l'acomplir-se el cinquantenari del traspàs de l'escultor, un 27 de novembre de 1961. De moment, Vila-real, a més de dedicar-li un carrer o el nom d'un col·legi, també li ha dedicat dos magnes exposicions, una precisament sobre Ortells i la Setmana Santa (2009) que encara podeu visitar virtualment i la darrera, del 18 de febrer al 24 d'abril de 2011, que encara podeu visitar in situ, és a dir, al Museu de la Ciutat "Casa de Polo" de Vila-real.

Aquesta nit, de futbol, vacances i d'inici per alguns d'uns merescuts dies de descans, també és l'inici de les processons, autèntiques exposicions itinerants d'imatgeria religiosa a l'aire lliure que a Vila-real ens permet, entre d'altres, contemplar les obres que exposen les confraries, així la CONFRARIA DE LA 3a ORDE FRANCISCANA SEGLAR (amb el Natzaré de P. Amorós, Els assots de la casa de Ramón Bretchat d’Olot, La Dolorosa d'Octavi Vicent, L’Oració a l’hort de la casa Bretchat d’Olot i L’Oració d’Ortells), la CONFRARIA DE LA MARE DE DÉU DELS DOLORS (amb la Mare de Déu dels Dolors obra de Josep Ortells entre d'altres), LA CONFRARIA DE LA PURÍSSIMA SANG (la més antiga, amb la vella imatge de l’Eccehomo de Pasqual Amorós i la nova de Josep Ortells, així com la Verde de la Soledat de Pasqual Amorós), la GERMANDAT DEL SANT SEPULCRE (que exposa el Cris Jacent d'Ortells cada Divendres Sant), la CONFRARIA DE LA SANTA FAÇ (amb La Verònica d'Ortells), etc.

Vila-real, darrerament, s'ha volcat amb la Setmana Santa recuperant, fins i tot, unes Escenes de La Passió que representen actors amateurs de Tabola i Els XIII. Enhorabona!











Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes