diumenge, 1 de maig del 2011

...I EL PROGRAMA DE FESTES?

Aquest cap de setmana, després de la decepció futbolística de dijous passat, a Vila-real va tot en l'aire: presentació de la Reina i Dames de la Cort d'Honor a l'Auditori (amb parlament de Manolo Vilanova Goterris com a mantenidor: honor que, personalment, pense que es mereix sobradament, però enguany queda molt lleig a vint dies de les eleccions i no es la primera vegada que un alt càrrec, en aquest cas ex-càrrec, del PP ostenta aquesta responsabilitat... recordeu el conseller Rambla, per exemple, sinó m'equivoque al 2007), el 24é Festival Internacional de Teatre de Carrer que va començar divendres i acabarà avui-diumenge diada de Sant Vicent Ferrer (per cert, felicitats als vicents i als vicenç/vicens/¿?), aquesta vesprada més futbol (Vila-real - Getafe a les 19 h. que, esperem, juguen i no facen com Barça i Madrid ahir) i demà, com deien els clàssics, el rosegó...

L'únic que, com sempre, no va ni cara a l'aire és el xicotet comerç i, en concret, el multimilionari gremi de l'hostaleria que, a la primera de canvi, tanca la paradeta i deixa els vila-realencs amb un pam de nas: ahir per la vesprada, sense anar més lluny, l'extraordinari ambient pels carrers amb golerons de gent amunt i avall com als dies més concorreguts de festes, contrastava amb la trista imatge de comerços i negocis tancats i, sobre tot, un parell de bars/restaurants que passen per ser "de luxe" o donen un servei tercermundista de "nuevo-rico" perquè, com dic, ni treballen, ni donen servei... una vergonya quan Vila-real aspira a ser una ciutat de serveis acollidora amb l'escassa gent que ens visita perquè, se suposa/va, teni(e)m vocació d'incrementar el nombre de visitants i, per tant, de clients...

I, per últim, un darrer greuge que circula pels carrers: cada vegada s'inicia abans la programació festera, no solament per l'avançament de la data de la proclamació de Reina i Dames o del cap de setmana de teatre, sinó perquè enguany, a més, és any electoral i l'autoritat competent ha decidit (pensem que erròniament) acabar amb les festes abans d'hora (quan aquest problema és cíclic perquè el tindrem cada quatre anys i, per tant, a molts vila-realencs ens sembla molt irrespectuós amb la tradició i amb la ciutadania en general el canviar, unilateralment, els dies tradicionals de festa) però... ací ve la queixa "vox populi"... el programa de festes continua repartint-se quan la meitat de la programació que ve allí reflexada ja s'ha liquidat per complet. Açò és el que ens feia saber una senyora de la tercera edat que ni té internet, ni facebook, ni llig els meus blogs...
D'ordre de l'autoritat, al poble es fa saber, que ja ens hem liquidat quasi el programa sencer, i encara no s'ha repartit el fotut programa de festes i com acaben estes el dia següent de Sant Pasqual, quan arribe el programa a les cases ja estarà fet tot el mal... però si repartirem el programa a finals del mes d'abril o férem un curset intensiu d'Internet a les ties maries, ficàrem wifi a les llars dels vells llauradors i, sobre tot, respectaren el calendari tradicional de festes, potser no passarien coses tan estranyes com éstes... A volar el catxirulo!

2 comentaris:

TONI PITARCH ha dit...

Hi ha gent que m'ha dit en privat que no comparteix el que dic sobre l'ex-alcalde Manolo Vilanova i ho comprenc, però aquest blog és personal, subjectiu i, per tant, mai ha pretés ser "políticament correcte".
A mi una persona me pot caure bé o malament, independentment de les seues idees polítiques i del que diga sobre ella la "justícia"... una Justícia posada en tela de judici per quasi tots i sotmesa a brutals pressions per part del bipartidisme salvatge que els ciutadans suportem estoicament, a l'Estat Espanyol, durant els darrers anys.
Per una altra banda, hi ha polítics imputats per delictes molt més greus que ens poden caure antipàtics i que, en canvi, si algun dia la justícia (aquesta en la que no creu quasi ningú) diguera que són innocents, potser, a mi personalment em seguirien caient tant antipàtics o més que abans... és el que té buscar la veritat des de la Icària del franctirador tolerant que no combrega amb les rodes de molí del partidisme pur i dur que, per desgràcia, practiquen ara mateix (també a Vila-real) tots els polítics i candidats... encara que tots els partits, evidentment, no siguen iguals, però dins dels partits tampoc són iguals tots els polítics i/o candidats.
Naturalment, és una opinió personal i per això comprec que pugueu discrepar... faltaria més!

Amiguet ha dit...

Per si algú pot pensar que es cosa de la Junta local de festes, cal aclarir que l'elecció del mantenidor de festes, es un dret que s'ha reservat l'Ajuntament, i en cap cas es responsabilitat de la Junta, per si algú mal pensa.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes