dijous, 5 de gener del 2012

CARTA OBERTA ALS REIS DE 2012


Esperats i desitjats Melcior, Gaspar i Baltasar: ja sabeu que pels Reis, el dia creix, i qui no es consola és perquè no vol, tot no han de ser retallades... El dia creix i això que seguim comptant una hora més que al Meridià 0º de Greenwich, és a dir, que en ple Hivern ens posem a treballar de nit en fosca (perquè a les 8 encara són les 7) i quan ve la Primavera i l'Estiu (després de fer-nos creure que ens alcem a les 7 del matí quan, en realitat, ho fem a les 5: vaja barbaritat!) ens obliguen a sopar amb el Sol fora, amb la calor que fa... Però vaig a fer punt i apart i a centrar-me en el què realment us vull demanar...

Ja sabeu, també, que amb l'edat m'he anat fent escèptic i ja no crec en la vostra monarquia, ni en la vostra màgia, com quan era menut, i això que sempre m'acabàveu enganyant i repetint joguines de l'any anterior. De tota manera, he estat educat i he crescut entre fermes conviccions tradicionals i, per tant, no us penseu tampoc que vaig a ser un trànsfuga, com un vulgar polític qualsevol, i vaig a passar-me'n al bàndol del Papa Noel, sí, sí, del Papa Noel de Lehman Brothers i de De Guindos, i abans de la Coca-cola, és a dir, aquell que mai venia per ací -mentre jo era menut i ell es disfressava de verd-, sí, sí, el proveïdor dels especuladors... això, mai de la vida!

Bé, però tornem al què anàvem. Darrerament les coses comencen a anar malament per a tots, també per a vosaltres i, com deia abans, m'estic fent escèptic respecte a la institució que representeu i això que, de moment (toquem fusta!), sembla que vaig a tenir sort amb els futurs gendres, però molt de compte perquè -amb els gendres- alguns ja heu tingut problemes i d'altres, si no controlen el tema, els podrien tenir... Tot ve perquè vivim a una societat on només compta el que tens i ningú es preocupa d'esbrinar perquè una minoria es fan rics en quatre dies, mentre la resta de mortals hem quedat hipotecats de per vida i, ara mateix, ja comencem a pagar els deutes públics que han fet personatges privats...

És per això que només vull demanar-vos una democràcia real, ja, no açò que ens volen vendre... Una transparència real a totes les institucions, començant per la monarquia... Una democràcia interna a tots els partits polítics i unes llistes obertes que eviten la vergonyosa situació actual on els presidents que més manen van ser designats, tots, a dit (he dit tots!: Mariano, Alberto, Javier...) i, fins i tot, alguns van arribar al càrrec sense presentar-se com a candidats (i també tenim exemples d'alcaldesses capitalines, encara que tots els alcaldes dels pobles de Castelló de determinat partit han de passar, abans, per un càsting/càstic unipersonal). La gent d'apeu estem convençuts, tots (he dit tots i el que ho nega menteix), que l'origen de la corrupció i del finançament il·legal dels partits polítics ve, precisament, d'això: de la manca de transparència en la gestió dels diners públics i de democràcia interna als partits i, per tant, del manteniment real de l'estatus de súbdits als que volem exercir com a ciutadans.

No estaria gens malament, tampoc, una mica d'objectivitat en la premsa (en paper i digital) i què deixaren de treballar per al partit i/o el banc en el poder: només la veritat ens farà lliures, perquè darrerament ens estan esclavitzant per l'acceleració de les mentides oficials i institucionals... Un país amb les jornades laborals més llargues d'Europa i els salaris més baixos de la UE-15 (no cal fer demagògia i per això excloem, ara mateix, els 12 països de l'Est que van entrar a partir de 2004), no ha de culpar, oficialment i constantment, els treballadors de l'estafa o crisi en la que polítics, banquers i especuladors ens han submergit en quatre anys... Una mica de solidaritat, per tant, també ha de ser necessària, sobretot per part vostra i dels que més tenen.


I això és quasi tot el que demane, que sembla poc però és molt amb els temps que corren... Però, a banda de portar eines des d'allà (d'Orient?, d'on venen totes les coses quotidianes, cada dia de l'any... també sou part de la causa de la crisi els d'Orient, per la deslocalització de la producció, que hi conste!), també caldria que, tal com passeu per La Plana, us emportàreu una sèrie de coses que ja molesten, com ara l'atur insuportable, la hipocresia pública i privada, els cacics, els lladres, els imputats (que ens diguen d'una vegada quina vorera trepitgen!), els deshonrats, els corruptes, els intoxicadors , les males persones, els malfeiners, els prepotents, els que sempre van d'amos i tenen menys educació que els "criats"... en una paraula, volem un altre món que és possible, sí, és molt possible si la gent deixa de caure en l'egoisme i la desídia del conformisme, del tots són iguals... que, vullguem o no, també ens ha portat on ara som, és a dir, a terra de ningú...

De ningú? No siguem innocents! Al pas que anem, els especuladors ens compraran els sentiments a preu de saldo i s'escrituraran a nom seu les nostres cases, les nostres terres, el nostre patrimoni cada vegada més escàs...

És per això, Reis Màgics, que volem que poseu la vostra vareta esperançadora a treballar: us esperem aquesta vesprada, a boqueta nit, quan al Meridià 0º de Greenwich, a tocar de Londres, seran les 7 de la vesprada solars, és a dir, les 19 hores, la mateixa hora solar que a La Plana de Castelló... I perdoneu pel rotllo (i la canya!)...

1 comentari:

TONI PITARCH ha dit...

DE MOMENT, CARBÓ, MOLT DE CARBÓ...
El pleno del Consell que dirige Alberto Fabra aprobará hoy medidas para ahorrar hasta 1.000 millones de euros adicionales en un presupuesto, aprobado hace dos semanas y que queda prácticamente en papel mojado, que ya suponía un recorte del 6,5% respecto al 2011. Pero para abrir boca, ayer ya se adelantaron importantes medidas del tijeretazo de Año Nuevo. Algunas estructurales, como aglutinar las 46 empresas públicas en solo seis organismos, que hoy se conocerán con mayor detalle. Pero otras afectarán directamente a miles de valencianos, los trabajadores del sector público. En concreto, el consejero de Hacienda, José Manuel Vela, anunció ayer en la Mesa General de Negociación, a la que se convoca a los sindicatos del sector público, un paquete de medidas excepcionales que tendrán una vigencia de dos ejercicios y que suponen un ahorro anual de 271 millones de euros.

El decálogo de los recortes:

1. Menos horas para interinos. Se reducirá de la jornada a interinos y personal laboral. Pasarán de 37 horas semanales a sólo 25 horas. Se aplicará a los interinos y personal laboral de la Administración autonómica, incluidos los profesionales sanitarios y los empleados de las empresas públicas. Sólo se libran los docentes. Con esta medida se ahorrará 16,1 millones de euros según los cálculos del Consell.
2. Docentes interinos sin vacaciones. Los profesores interinos, especialistas y de religión no cobrarán vacaciones. Según este decálogo, el contrato de los docentes no indefinidos concluirán el 30 de junio, por lo que no cobrarán las vacaciones. El ahorro se cuantifica en 30 millones de euros.
3. Bajas no íntegras. La Generalitat no completará el pago en situación de incapacidad temporal. En caso de baja laboral, sólo se abonará el 80%, según han apuntado desde los sindicatos. Con ello se pretende recortar 18,5 millones de euros.
4. Planes de pensiones. Se suspenderán las aportaciones al plan de pensiones. La Generalitat estima que esta medida supondrá un ahorro de 15,5 millones de euros.
5. Sexenios. Se paraliza la concesión de sexenios y se reduce su cobro al 50% en Educación. Es decir, los profesores valencianos no podrán sumar durante los próximos años ningún nuevo sexenio. Además, sólo cobrarán la mitad de lo que percibían por los que ya tenían concedidos. La Conselleria de Hacienda cifra en 67,5 millones el ahorro.
6. Reducción de jornada. Se modifica la reducción de jornada de docentes funcionarios e interinos. Hasta ahora se realizaba por trimestre y a partir de ahora será por curso escolar. Se reducirá el gasto en 400.000 euros.
7. Carrera profesional.Se reduce al 50% el desarrollo de la carrera profesional en Sanidad, un complemento similar al de la productividad. Esta actuación supondrá un ahorro de 86,5 millones a las arcas públicas.
8. Ayudas sociales. Se eliminan todas las ayudas sociales. La administración gastará 6,3 millones menos.
9. Días moscosos. Se reducen los días moscosos y las vacaciones adicionales. La Generalitat rebajará el número de días de asuntos propios que hasta ahora tenían derecho los empleados públicos, así como los días adicionales de vacaciones que correspondían a algunos funcionarios en concepto de antigüedad.
10. Jubilación. No se autorizará la prórroga de las jubilaciones. Los empleados públicos no podrán prolongar su vida laboral.

(EFE).-

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes