dimecres, 23 de maig del 2012

UN PONT SOBRE EL MERIDIÀ a Vila-real


 

Després d'una primera presa de contacte al Centre Carles Salvador de Benassal (2010), on un grup d'escriptors de les terres del nord del País Valencià decidírem constituir-nos en cooperativa de lletres, el 9 d'abril de 2011 ens reunírem a Morella en la I Trobada Literària on, entre d'altres assumptes, s'acordà la confecció d'un llibre de relats com a tarja de presentació de la societat literària. La temàtica seria lliure, però s'havia d'emmarcar en un temps, l'actual, i en un espai, les terres al nord i al sud del meridià zero de Greenwich, és a dir, l'hàbitat natural dels autors, però sobre tot dels lectors a qui va adreçada l'obra.

Una vegada editat i després de llegir els tretze relats, els objectius inicials del llibre s'han superat amb escreix si partim de dues dades objectives: cada narració tracta temàtiques ben diferents i personatges ben dispars, però totes conflueixen en un context incert marcat per l'actualitat més immediata que -això sí, encara que sempre supera la ficció- es retratada, a cada moment, des del punt de vista subjectiu que li ha interessat ressaltar a cada autor/a, és a dir, amb certa dosi d'ironia, d'humor, d'acidesa, de reivindicació ètica i, fins i tot, de totes aquestes coses conjuntament, davant una hedonista societat mediterrània que tant ens agrada i, a la vegada, tant ens decep... 

«Un pont sobre el meridià», publicat per Onada Edicions, és un recull de narracions sobre la societat actual de les comarques del nord valencià, produït de la mà d’El Pont Cooperativa de Lletres i de la ploma de dotze escriptors i una escriptora d’aquesta terra que, des de fa unes setmanes, ja podeu trobar a totes les llibreries de Vila-real.


El proper diumenge, dia 27 de maig -a partir de les 11:30h.-, un grup d'entre els tretze autors (de moment, Jordi Colonques, Rosabel Gumbau, Joan Pla, un servidor, és a dir, Antoni Pitarch i algun altre que s'hi presentarà a última hora) us esperem a la Fira del Llibre ubicada a la Plaça Major de Vila-real per presentar-lo oficialment al nombrós públic lector de la ciutat i, si us ve de gust fer-vos amb un exemplar, firmar-vos una dedicatòria d'agraïment. Per cert, el proper dissabte, dia 2 de juny, hi haurà una II Trobada Literària dels autors d'El Pont, precisament, a Vila-real amb un complet programa d'actes.

La lectura és, a curt termini, una evasió ociosa per desconnectar d'una realitat quasi sempre més dura que la pròpia ficció, però a llarg termini és l'única inversió que enriqueix les persones per dins i per fora sense haver de patir els atacs dels mercats, la desconfiança en els banquers, ni els estats d'ànim de la prima de risc... Salut i lectura

3 comentaris:

el blog de música de Rafa Montoro ha dit...

Sóc JOSEP RAMON de l'IES SIVERA FONT de Canals.

Te'n recordes ???

Em sap grau el descens del Vil.lareal...i a Paco Micó també.

Qué va passar ???

SALUTACIONS I ÀNIMS DELS TEUS EX-COMPANYS !!!

TONI PITARCH ha dit...

Hola, Rafael, gràcies pels teus comentaris i dona-li records a Paco per un anys molts intens que, en canvi, pense que va passar molt de pressa. Sempre portaré Canals en el record i la famosa foguera de Sant Antoni en el dia de la meua onomàstica. El Vila-real va començar malament i tampoc ha tingut molta sort, però esperem recuperar-la la temporada vinent fent un bon paper en Segona que, naturalment, s'haurà de convertir en un tercer ascens a Primera. Records a totes els ex-companys i ex-alumnes des de Vila-real i gràcies pel seguiment que em feu.

TONI PITARCH ha dit...

Perdona, Josep Ramon, però de vegades vaig de bòlit i els dits s'agafen una autonomia innata que jo no els he concedit, conscientment, i solen atorgar noms a la babalà... d'ací allò de Rafael, un personatge misteriós que es va creuar pel teclat en els moments de respondre't, potser, encara afectat per la desfeta del Vila-real. Et demane, públicament, disculpes.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes