dissabte, 6 d’octubre del 2012

DATES ESPECIALS



El 9 d’octubre és una data especial per tots els valencians, com el 20 de febrer pels vila-realencs. Als darrers mesos s’ha polemitzat sobre la conveniència de situar les festes laborals en dilluns per no interferir la productivitat i les activitats econòmiques, però resulta que també s’alliberen els horaris comercials i tothom podrà obrir els establiments els diumenges... I és que si atenem, només, als aspectes materials i econòmics d’aquesta trista vida, no seria lògic fer festa cap dia de l’any: però no només de pa viuen les persones!

Hi ha diades o festes especials que caldria respectar, ja que igual que cap vila-realenc comprendria celebrar la festa de Sant Pasqual un dia qualsevol, cap valencià o valencianista assenyat entendria celebrar el 9 d’octubre en data diferent, com qualsevol francès no comprendria commemorar el 14 de juliol el dia abans o el de després...

Potser els polítics són els primers en entendre de què van els dies especials i per això m’agradaria fer-los algunes preguntes:

Per què un regidor vila-realenc, el nom del qual recorde perfectament, va anunciar el dia 12 de gener de 2006 -en el tercer centenari de l’incendi i saqueig de la Vila per les tropes felipistes del Comte de Las Torres- que anaven a restaurar uns llibres sobre el rei Felip V, botxí de Vila-real i del Regne de València?

Per què l’anterior president de la Generalitat va signar, el 25 d’abril de 2007, el decret que impossibilitava la recepció de TV3 al País Valencià?

I, finalment, per què el Congrés de Diputats ha rebutjat la Iniciativa Legislativa Popular, recolzada per més de 650.000 firmes, demanant la recepció de TV3, precisament, l’11 de setembre passat?

Potser, només, perquè són dates tan especials com ells...


.........................................................................................................................
P.D.- Aquest article ha estat publicat a la Revista Poble, octubre de 2012, nº 188, a la columna pròpia d'opinió Roure i llorer, sota el mateix títol.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes