dimarts, 5 de novembre del 2013

ELX, 0 - VILA-REAL, 1

El Vila-real s'ha imposat de forma merescuda en el derbi valencià davant un Elx que ha viscut durant gairebé tot el partit del bon moment del seu porter, gràcies a un gol d'última hora de Ikechukwu Uche en el minut 89 que ha fet justícia al que s'ha vist sobre el terreny de joc on només el porter ilicità, Manu Herrera, ha impedit que el Vila-real es posara per davant ja a la primera part.

L'encontre ha començat fred, amb els dos conjunts tractant de fer-se amb la possessió de la pilota, encara que sense èxit. Després dels deu primers minuts, fluixos, Marcelino García Toral ha canviat el plantejament dels seus que, davant la impossibilitat de trobar un Bruno -molt marcat- i comandats per Manu Trigueros, han optat per un futbol més directe que. fins ara, tan bons resultats ha donat lluny del Madrigal .

D'aquesta manera, Hernán Pérez ha destapat el pot de les essències al minut 11, després d'una gran passada de Giovani Dos Santos, encara que el xut de l'argentí ha estat rebutjat a córner pel porter Manu Herrera. Però poc després l'Elx s'ha animat i ha arribat un intercanvi de cops. Els franjiverds han carregat la major part del seu futbol per les bandes dels talentosos Fidel Chaves i de Carles Gil, del qual ha eixit l'ocasió més clara del primer temps quan, aquest jugador cedit pel València CF, ha realitzat una gran jugada per banda esquerra, ha driblat Jaume Costa i ha centrat a Manu Del Moral que ha rematat de cap al travesser.

El Vila-real ha creat més perill pel centre, gràcies a la velocitat de Gio i d'Hernán Pérez que, combinats amb la qualitat per dins de Cani i d'Uche, han sumat moltes més ocasions que el rival, tot i que tampoc han aconseguit perforar la porteria ilicitana durant tota la primera part.

Després ha tornat a ser el Vila-real el que ha portat la iniciativa. però ha tingut la mala sort de la lesió de Giovanni dos Santos al minut 47 de joc. Manu Herrera, el gran porter de l'Elx, ha aturat tres ocasions clares dels grocs en els primers 20 minuts: dues de xut directe i una espectacular després d'una rematada a boca de canó de Bruno, de cap. Els il·licitans, sotmesos pel Vila-real, només han pogut dedicar-se a enviar pilotes directes als seus extrems, incapaços de generar perill.

Amb el pas dels minuts, el Vila-real semblava que perdia marxa perquè començava a fallar la condició física, però seguia dominant fins arribar als darrers minuts quan el partit ha embogit. Els jugadors de l'Elx tampoc estaven per massa esprints, però tot i això volien anar a per la victòria i ningú donava l'empat per bo. Però quan tots els aficionats pensaven que el partit començava a fer olor a empat i millor estava el conjunt d'Escribá, el futbol ha estat just amb els de Marcelino: era el minut 89 quan, després d'una gran jugada d'Hernán Pérez i un intent de rematada de Jonathan Pereira, Uche ha definit amb el gol de la victòria: 0-1.

Així el Vila-real suma 23 punts, es consolida en la quarta plaça i es manté a tres de l'Athletic Club, el seu immediat perseguidor. Per la seva banda, l'Elx es queda dotzè, a quatre punts per sobre del descens. Pel Vila-real ha destacat tot el conjunt per seu joc d'equip, però en especial Gio mentre ha jugat, Cani que ens ha obsequiat amb alguna delicatessen i Hernán Pérez i Uche que han estat ràpids durant tot el partit. Al centre del camp Trigueros ha quallat una bona actuació i en defensa, bon partit de Mario i Jaume Costa als laterals i excel·lent debut de Gabriel Paulista al costat de Mussachio. Asenjo ha ressolt bé les escasses ocasions de l'Elx..

FITXA DEL PARTIT

Elx CF.- Manu Herrera; Damià, Lombán (Pelegrín, min. 66), Botía, Domingo Cisma; Rubén Pérez, Carlos Sánchez; Carles Gil, Fidel, Aaron Ñiguez (Cor, min. 56); Manu del Moral (Boakye, min . 78).

Vila-real CF.- Sergio Asenjo; Mario, Musacchio, Gabriel Paulista, Jaume Costa; Bruno, Trigueros (Pina, min. 76), Cani (Aquino, min. 78); Hernán Pérez, Giovani (Jonathan Pereira, min. 51) i Uche .

Gols.- 0-1, min. 89: Uche

Àrbitre.- Gil Manzano (extremeny). En l'Elx ha mostrat grogues a Carlos Sánchez, Cisma (a qui li n'ha perdonat una altra) i Rubén Pérez. En el Vila-real targetes grogues per a Jaume Costa, a Manu Trigueros (també li ha perdonat la segona) i Jonathan Pereira.

Incidències.- Partit disputat al Martínez Valero, corresponent a la dotzena jornada de la Lliga BBVA, on s'ha guardat un minut de silenci per la tragèdia de dilluns passat a Vila-real.