dimecres, 19 de febrer del 2014

AMB NOCTURNITAT I TRAÏDORIA


L’abonat nº131 del Villarreal C.F. va nàixer a escassos cent metres del Camp d’Esports Municipal El Madrigal, va viure l’ascens a Segona Divisió (1970) i s’ha fet gran, en anys, mentre el club creixia en Primera i per Europa. Alguns afirmen que també és l’autor de la lletra de l’Himne del Club, però el que sí que és cert és que mai havia viscut un acte tan inqualificable com el de diumenge passat.

Als aficionats grocs se’ns podrà acusar de passius, d’anar al camp a menjar pipes, de tot el que vostés vullguen, però tothom sap a hores d’ara que es tracta d’una afició molt familiar i pacífica, de grups d’amics, de iaios i nets, de dones i marits, de parelles de nuvis o d’amants i, cada vegada més, d’una afició que abraça quasi tots els pobles de La Plana i més enllà. I un acte puntual no pot canviar la bona imatge d’un club exemplar. Vila-real ha estat notícia a nivell mundial per la malifeta d’un tarat que va llançar un pot de gas lacrimògen, amb nocturnitat i traïdoria, al Madrigal quan estava a punt d’acabar el partit contra el Celta de Vigo. A més de jugar-se quasi tots els partits dins de casa a hora de bruixes, només ens faltava això!

El pròxim partit es juga fora de casa contra l’Espanyol, dilluns 24, també a les deu de la nit. Però despús-ahir es va encetar una polèmica amb la publicació dels horaris de la jornada 26 que ha encès les xarxes socials, perquè ahir la Lliga va canviar l’horari del partit del diumenge 2 de març al Madrigal (que en principi era a les 21h.) per les dotze del migdia. Una notícia excel·lent si no fora perquè, tal com afirma un comunicat oficial del rival (el Real Betis Balompié), el canvi està motivat per fer un homenatge al comportament cívic de tota l’afició groga i per adaptar-se a l’agenda del Molt Honorable President de la Generalitat, Alberto Fabra, és a dir, com si visquérem a l’època medieval. La Noblesa i les elits extractives -que ens han dut a la ruïna econòmica i moral- per una banda i el poble o els aficionats per una altra. I damunt, els del Rayo Vallecano i els del València s’han enfadat perquè també els han canviat l’horari, ja que la Lliga Espanyola es veu que és l’única al món on no se poden jugar dos partits a la mateixa hora de persones.

Com no podia ser d’altra manera, també ahir a mitjan vesprada, la Generalitat Valenciana va fer un comunicat de rèplica on desmarcava l’agenda del president Alberto Fabra de tota aquesta polèmica. Però, què volen que els diga? Els polítics (ja no sé si representants nostres o només de les grans multinacionals de la comunicació, de l’energia, de les finances i d’altres arts especulatives) se passen la vida desmentint, rectificant i experimentant amb tots nosaltres, aficionats o ciutadans i per això, ara mateix, la seua credibilitat està al nivell dels itineraris subterranis de les furgues.

Els polítics amb poder executiu han venut la ciutadania, l’afició i els clubs de futbol al dimoni del negoci pur i dur, i així ens va. Però que conste que van començar per carregar-se l’economia productiva (agricultura, indústria), després l’Estat del Benestar (sanitat, educació pública i pensions), més endavant els mitjans de comunicació començant per RTVV (ara estan canviant els directors de tots els diaris en paper: El Mundo, El País, La Vanguardia, etc.), van seguir amb les retallades en tota classe de llibertats civils o substituint els policies funcionaris per guàrdies jurats... però ara que tots pensàvem que encara quedava un tema sagrat, resulta que també van a pel futbol, amb nocturnitat i traïdoria.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes