dimarts, 25 de febrer del 2014

ESPANYOL 1 - VILA-REAL, 2: APUNTANT CAP A EUROPA!

El Vila-real apunta a Europa, després de la victòria d'infart en una altra nit de dilluns, ara a Cornellà. Nahuel Leiva, argenté recentment nacionalitzat espanyol, va jugar els primers 90 minuts en Primera, amb 17 anys acabats de fer i va portar de cap la defensa perica durant tot el partit.Després d'uns primers minuts de pressió de l'Espanyol, el Vila-real va fer-se amb la possessió i, superada la mitja hora de joc, el xiquet Leiva arribà en velocitat fins la línea del còrner per posar, magistralment, una pilota a l'espatlla dels defenses locals que Moi Gómez va afusellar marcant el 0-1. Però el Vila-real va començar a perdonar el rival abans de la mitja part quan una cessió errònia de Víctor Sánchez a Casilla va acabar a peus de Perbet que tirà a porta i, in extremis, va salvar Héctor Moreno en la mateixa línia de gol. Abans però, el Vila-real ja s'havia acostat a la porteria Perica en vàries aproximacions de Giovanni que sempre creava perill amb les seues ràpides incursions.

Javier Aguirre, preparador local, així ho va veure i ja va realitzar canvis només començar la segona parti quan va sentar a Abraham, sent substituït pel combatiu Córdoba, i a Simao per Pizzi, és a dir, dos jugadors ofensius per buscar l'empat. Però quan a penes se portaven cinc minuts, una altra internada ràpida de Giovanni va acabar amb un embolic dins de l'àrea espanyolista i el 0-2 de Monsieur Perbet que feia prevuere una golejada groga.

El Vila-real va consolidar el seu domini absolut sobre el terreny de joc i a punt va estar d'aconseguir el 0-3 en una jugada de Nahuel, que seguia fent estralls per la banda esquerra, i un remat que va eixir alt de Giovanni. Però quan semblava que el partit estava vist per a sentència va arribar el gol de Córdoba tot aprofitant la lesió de Musacchio (que va quallar un partit perfecte al centre de la defensa i al costat de Gabriel Paulista) i un despiste de Dorado (substitut de Mussachio) a la vora de l'àrea groga.

Aquest gol, faltant 13 minuts, va animar els locals i va posar nerviosa l'afició groga i un tant els jugadors visitants que no acabaven de controlar el joc com ho havien fet durant tot el partit. Així ratllant el minut 90 van arribar unes mans clares i infantils de Gabriel Paulista dins de l'àrea (fins aleshores havia fet un partit per emmarcar) i el penal aturat a Sergio Garcia (l'estrella Perica que ahir no estava al cent per cent perquè eixia d'una lesió) per un segur Asenjo.

Abans de l'1-2 i de la gran aturada d'Asenjor, Marcelino havia refrescat l'equip amb l'entrada d'Uche por Perbet que s'havia desgastat físicament després de quallar un gran partit i a Trigueros per Moi Gónez, un altre dels destacats, per lesió. En definitiva, una victòria justa del Vila-real que arriba, així, als 43 punts i continua disputant-se la cinquena plaça de la Lliga BBVA amb la Real Societat.

Un partit massa emocionant durant el darrer quart d'hora que hauria pogut ser molt tranquil de materialitzar el 0-3, però de tota manera les sensacions són positives perquè contra el Celta també es va meréixer guanyar i, en canvi, es va perdre. Ahir el Vila-real va meréixer guanyar i, malgrat tot, ho va aconseguir merescudament i gràcies al gran partit de tots els que van eixir al camp però, en especial, d'Asenjo per aturar el penal, de Mario, Musachio, Gabriel, Jokic, Pina, Bruno, Nahuel, Moi, Perbet i Gio... en definitiva, gràcies a les rotacions de Marcelino que sap tenir-los a tots motivats. Endavant Vila-real i a somniar amb Europa.

FICHA TÈCNICA:

Espanyol.- Casilla; Javi López, Colotto, Héctor Moreno, Fuentes; Víctor Sánchez, David López, Stuani (Álex, min.77), Abraham (Jhon Córdoba, min.46), Simao (Pizzi, min.46); i Sergio García.

Vila-real C.F.- Asenjo; Mario, Gabriel, Musacchio (Dorado, min.59), Jokic; Nahuel, Pina, Bruno, Moi Gómez (Manu Trigueros, min.74); Giovani y Perbet (Uche, min.71).

-GOLS:
0-1, min.37: Moi Gómez.
0-2, min.50: Perbet.
1-2, min.77: Jhon Córdoba.

-Àrbitre: José Antonio Teixeira Vitienes (C.Càntabre). Amonestà Víctor Sánchez (min.47), Stuani (min.60), Moreno (min.80) i Colotto (min.82) per part de l'Espanyol i a Giovani (min.44), Uche (min.85), Asenjo (min.90) i Gabriel (min.90) pel Vila-real CF. També expulsà Javier Aguirre al minut 93 per protestar.

-Estadi: Cornellà-El Prat. mitja entrada.