dijous, 1 d’octubre del 2020

NOU CURS ESCOLAR 2020-21


Cada curs escolar, evidentment, és nou i segons les autoritats sempre comença amb normalitat si llegim la premsa del règim, la qual cosa sempre és a la inversa si llegim la premsa de l’oposició. 

En aquest aspecte podem afirmar, sense por a equivocar-nos, que l’inici d’aquest curs tan diferent ha estat molt similar a tots els altres. Però si volem ser objectius i oblidar tots els partidismes que sempre solen ser malintencionats, el repte és tan interessant com inquietant perquè la Covid-19 segueix fent malifetes dins i fora de les aules. 

I si la vida és, sobretot, la gestió de les incerteses, la docència consisteix en la interactuació programada entre docent i discent amb la intenció d’aproximar-se al compliment d’uns objectius que marca el currículum, mentre es gestionen totes les incidències i imprevistos que tenen lloc al si de la comunitat educativa, és a dir, tant dins com fora de l’aula. 

Que aquest curs serà tot més difícil que mai és una veritat com un temple, que les aules –amb bombolles o no- no són segures al 100% és una evidència, però si analitzem el que està passant a la resta de comunitats autònomes (també gestores de les línies mestres de l’Ensenyament) haurem de reconéixer que la nostra Conselleria d’Educació ha fet els deures i que els docents valencians són tan solvents com els que més. 

En el cas de Vila-real, aquest curs comptem amb 31 mestres més que el curs anterior, amb 170.961€ més d’inversió addicional per als centres educatius del nostre poble i 79.978 € per a activitats extraescolars amb un Pla de Prevenció i Protecció per a tots els centres, tant públics com privats (sobre tot concertats, perquè de privats n’hi ha de ben pocs) on, des del 7 de setembre s’han anat incorporant els 8.621 alumnes matriculats repartits entre els diferents centres i nivells: 1.418 d’Educació Infantil, 3.040 d’Educació Primària, 2.430 d’Educació Secundària (ESO), 1.034 de Batxillerat i 699 de Formació Professional. 

A nivell autonòmic s’han adjudicat més de 15.600 places per a professors interins i funcionaris sense destinació definitiva (6.251 d’Infantil i Primària, més 9.409 de Secundària), i més de 3.000 persones com a reforç del personal de menjador escolar, mentre s’han invertit 73,4 milions d’euros en beques de menjador, 56,6 milions en obres a centres i s’han adquirit 15.000 tauletes digitals per complementar el material informàtic dels col·legis. 

Alguns diuen que els centres educatius només són guarderies on amagar els xiquets mentre els pares van a produir i probablement no els falta raó perquè vivim a un país on l’ensenyament, l’educació, la ciència i la cultura sempre s’ha valorat molt poc... i així ens va!

.........................................................................................

P.D.- Aquest article ha estat publicat a la Revista Poble, Octubre de de 2020 nª 276 a la columna pròpia d'Opinió "Roure i Llorer" sota el mateix títol.


Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes