divendres, 7 de desembre del 2007

CARNET DE VALENCIANIA


Va de veres. No és cap broma. La Conselleria d'Immigració i Ciutadania acaba de crear un carnet de valenciania per als residents en l'exterior (la mostra que hem conseguit és en castellà, cosa que, d'entrada, ja suposa molt poca valenciania).

Segons el conseller Blasco -un monstre del transfugisme polític-, el document garanteix l'accés al patrimoni cultural valencià (museus, arxius, biblioteques... abans que desaparega tot com el tabac de la Tabacalera?), al coneixement i estudi de l'idioma valencià (el que sempre hem compartit amb mallorquins i catalans, se suposa) i a rebre informació sobre la realitat social de la Comunitat Valenciana...

És a dir, coses a les que la valenciania resident podríem accedir des de casa, perfectament, si CANAL NOU TELEVISIÓ VALENCIANA fóra una cadena de televisió normal i corrent i no el que ha estat des de la seua creació: una caixa tonta al servei del partit de torn, del mal gust, del centralisme del Cap-i-casal, del castellà més que del valencià, de dividir més que unir als valencians (divideix i venceràs), del provincianisme, de la submissió total a Madrid (comproveu a quants periodistes valencians promocionen), d'ofrenar noves glòries a Espanya, i per a què seguir...

Hi ha 55.123 emigrants valencians a l'exterior, dels quals 30.000 resideixen en altres comunitats autònomes de l'estat (descomptant, per suposat, Mª Teresa Fernández de la Vega que, ara que venen eleccions, també vol exercir de valenciana), 18.600 a Amèrica i 5.000 més repartits per Europa.

La promoció de la targeta en castellà (la llengua majoritària dels valencians gràcies a la promoció que fan els nostres polítics i, sobre tot, la televisió autonòmica amb menys audiència de l'estat, és a dir, Canal 9) és cosa de FUNDAR (Fundación de la Solidaridad y el Voluntariado)... vegeu quina cosa!

4 comentaris:

Paco Montañés ha dit...

Toni, torna a pujar la imatge del "carné de valecianía", ja que no es pot veure. Em dóna morbositat veure'l. .. i Toni , mentre ... repetim la consabuda frase .. tenim el que ens mereixem !!

TONI PITARCH ha dit...

Jo la veig bé, supose que deuen ser coses d'internet perquè darrerament va bastant lent. Però la pots trobar a la pàgina del Levante: http://www.levante-emv.com/secciones/noticia.jsp?pRef=3744_19_379907__COMUNITAT-VALENCIANA-residentes-exterior-tendran-carne-valenciania.
De tota manera, he observat que la configuració general del blog m'ix en anglés (si saps com puc tornar a deixar-ho en valencià m'ho expliques... gràcies).

TONI PITARCH ha dit...

Ja ho he solucionat (prova-ho). De tota manera continua la configuració en anglés (supose que serà algun tema general de blogspot).

Paco Montañés ha dit...

Tot en ordre , Toni.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes