dijous, 14 de febrer del 2008

TERTÚLIES, FÒRUMS I DEBATS


Després de passar per les tertúlies de la COPE als inicis de la dècada dels noranta amb Xavier Manzanet (al temps de l'hegemonia local del PSOE i d'Enrique Ayet), les de Ràdio Vila-real amb Anna Artero que traslladà la tertúlia a Onda Cero en canviar d'emissora i, finalment, les de Ràdio Vila-real Punto Ràdio amb Gemma Font... estic en condicions d'afirmar que tinc alguna/es experiència/es al respecte, és a dir, positives i negatives.

És positiu perquè pots exercir el dret a la llibertat d'expressió i a la crítica constructiva, tractant sempre de no ofendre a ningú i, per suposat, sense renunciar a les idees pròpies; a banda de practicar l'altruïsme, perquè, al final, sempre es tracta d'invertir part del teu temps sense demanar cap remuneració en efectiu...

El negatiu és que sempre n'hi ha de malpensats que, a banda de pensar que en aquest món tots deuen de ser tant materialistes com ells mateixos, no solament no es creuen que participem en tertúlies pel morro, sinó que, fins i tot (la ignorància és molt atrevida), criden al programa per preguntar quant cobrem per assistir de contertulians o, el que és pitjor, per explicar-nos coses de les que, normalment, solen estar encara menys assabentats que nosaltres, els modestos tertulians.

D'aquesta manera, a banda de tertúlies i fòrums mentiders i malintencionats com quasi tot allò que prové de l'anonimat, es repeteixen consignes i llegendes urbanes que, a base de repetir-les, acaben semblant veritats, com ara que els ciutadans elegim l'alcalde, el president de la Generalitat o el del Govern de l'Estat, que Zapatero ha governat amb majoria absoluta, que els partits polítics no tenen cap problema a l'hora de fer les llistes de candidats perquè tots cobren sous de futbolita-estrella (des dels regidors de poble fins els diputats europeus), que els valencians tenim un dèficit hídric major que els saharauis o que el català que ens portà Jaume I és una llengua estrangera (senyor Alejandro Font de Mora, il·lustre vila-realenc, deixe el medicament de l'Electoralina o acabarà perdent el coneixement...).

El problema és que els poc polítics sabuts que tenim, al passar-se'n de sabuts donen la imatge que tenint l'enteniment begut és més fàcil aconseguir el vot descregut i, aleshores, les tertúlies esdevenen debats inútils i prèdiques en el desert de la ignonímia. Quin país... perdó, Kyna Komunidaz, volia dir!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Encara gràcies que participeu algunes veus lliures en eixes tertùlies radiofòniques perquè, si no, el discurs oficial seria tan unidireccional que acabaríem tots pensant que ací lliguem els gossos amb llonganisses i que l'AVE va de Castelló a Almassora, xis-pum tra-ca-trac... Maédeu!!

ScR ha dit...

"el català que ens portà Jaume I és una llengua estrangera (senyor Alejandro Font de Mora, il·lustre vila-realenc, deixe el medicament de l'Electoralina o acabarà perdent el coneixement...)."

No volia arribar a fer cap comentari, però el meu grau d'emprenyament és tan gran que no ho he pogut resistir.
Tota la vida estudiant Filologia, lingüística, literatura, història... En tota ma vida no he fet altra cosa que això, estudiar i estudiar i ara ve un ignorant de dalt a baix com aquest Fontdemora i s'atreveix a parlar pontificant com si ell fora professor Dietrich, fundador de la Romanística alemanya i estudiós de la nostra llengua, la unitat de la qual mai va dubtar!

Em recorda al telescopi de Copèrnico, pel qual molts no hi volien mirar, ja que el consideraven un "instrument del dimoni"!

Quina manca de respecte per la ciència!

Tot el meu suport absolut i incondicional per na Molés en la seua declaració valenta i directa (http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2724790&p_edi=castello) que tots sabem que no eixirà en els diaris del règim.
Fontdemora hauria de ser proclamat persona non grata en les universitats públiques valencianes (les privades ja les controla ell personalment pel que se sap) per haver pontificat d'aquesta manera contra la ciència, insultant la inteligència, als valencians i a tots els que s'han deixat la vista durant tota sa vida en coses que ell sols ha llegit en tebeos de César Vidal, Pedro J. o l'autoproclamat agnòstic i vociferer del partit polític C.E.E. (Conferència episcopal española), que per cert no es presenta a les eleccions, Federico Jiménez Losantos; per a que ell ara vinga amb dues copes de més (com un que jo sé) i ens diga que la llengua que ens va portar Jaume I és estrangera.

TONI PITARCH ha dit...

Ahí seguim, en les tertúlies, tractant de posar un poc de trellat entre la selva bipartidista i tomaquera que ha transformat la política en una subhasta maniqueïsta contínua.
Per cert, Cortells, Font de Mora no és cap ignorant de dalt a baix (potser és una de les persones més cultes que, avui en dia, militen al PP), aquest és el problema... És, com quasi tots els que volen seguir al cim del seu partit, un gran actor de tragicomèdia... Però és forense i, de la mateixa manera que fa fer-li l'autòpsia al CDS (el seu anterior partit), li han encomanat fer-li l'autòpsia a la nostra llengua abans de carregar-se-la completament.

ScR ha dit...

Sí, potser m'he precipitat en això per l'emprenyament. Tens raó que ell sap molt bé el què fa, no és cap ignorant.
Sap molt bé que aquestes provocacions li poden eixir molt rentables (electoralment).
Per cert, ara faré jo de "Fontdemora", a vore que us sembla:

"D'ara endavant aniré als curanders, ja que la medicina no és una ciència, és sols un invent d'uns quants destorbats."
A que sona malament?

Anònim ha dit...

Això de les perretes de la Cope m'ha arribat ahí "a lo del dia de la boda". Jo vaig presentar un informatiu al migdia més d'un any. Al cap de tant de temps li vaig dir a Soler que me'n anava perquè tenia molta feina al diari i convoca a tot el personal: "se'n va, nosaltres no podem pagar-li el que es mereix". També sé de qui ha treballat gairebé deu anys amb Catalán i no ha vist un duro.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes