dimarts, 2 de setembre del 2008

FESTIVAL INTERNACIONAL DE DANSES (i balls de plaça?)



Avui dimecres, encara que sone estrany, comença la vint-i-unena edició del Festival Internacional de Danses de Vila-real. Són ja 21 anys d'esforços i dedicació del grup El Raval de Vila-real, per la qual cosa tots els vila-realencs hem de felicitar-nos i felicitar-los encara que, darrerament, sembla -és una opinió subjectiva- que la cosa haja anat minvant, no sé si per factors interns però, de segur, molt per altres factors externs com ara, per exemple... (que redoblen els tambors, malgrat que tots ho heu endevinat)... la manca del seu escenari propi, és a dir, la Plaça Major.

Efectivament, el Grup de Danses El Raval també és víctima del segrest de la Plaça Major de Vila-real durant més de tres anys per part, sobre tot, de l'equip de govern municipal i d'una empresa constructora que fa i desfà, accelera i frena, potser quan pot, quan la deixen i, almenys dóna la imatge, quan li ve de gust... Una altra cosa és que si la plaça quedarà bé, quedarà malament, quedarà inútil, quedarà servible per alguna cosa... però el llarg segrest del cor de la ciutat quedarà enregistrat en alguna història de la ciutat -no sé si també, supose que sí, en la Història Oficial que faran uns senyors (però, cap senyora!) per encàrrec directe, democràtic i legítim, dels representants del PP de Vila-real, és a dir, d'un únic partit polític....

Per una altra banda, les festes de setembre, com sempre, se presenten genials i el regidor del ram, Héctor Folgado, també de l'equip de govern (encara que, potser, de vegades no ho semble) continua recollint aprovats i cum laudes pertot arreu amb, això sí, el treball discret i constat de la Junta de Festes.

Grups de Tenerife, Menorca, Illa de Pasqua, Romania i Cuba actuaran en aquest XXI Festival de Danses que se celebra, com hem dit al principi, des d'avui mateix, 3 de setembre, fins el proper diumenge dia 7.

Avui hi haurà la recepció oficial dels grups participants en la Casa dels Mundina o dels Mil Noms (de la Música, de la Falange, Cassino Republicà, de la Massoneria...) i l'acte inaugural a la plaça de Sant Pasqual. Dijous, mercat ambulant pels carrers de vianants més cèntrics durant la vesprada i començament de les actuacions a l'Auditori(et) que, a falta de plaça/ceta, ben bonic que és... i així fins el diumenge a la nit amb el comiat al punt de partida, la plaça/placeta de Sant Pasqual!

Vila-real necessita plaça, però no una, no, millor -com el nombre o quantitat de festivals- vint-i-una...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No entenc perquè ningú convoca una manifestació contra la burla de la Plaça Major.
Potser seria més multitudinària que aquelles de Manolo, perquè trobaríem gent cabrejada a dreta i a esquerra...

Anònim ha dit...

pot ser disminueixen el nivell del festival perquè el pressupost no augmenta? s'hauria d'estudiar

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

La meva llista de blogs

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes