dimecres, 5 de novembre del 2008

LA MAQUETA NO ENGANYA, EL PP SÍ...



Un dels pocs i darrers actes oficials, al que vaig acudir en condició de Regidor de Museus (només ho vaig ser 4 mesos) durant la passada legislatura municipal, fou el de la inauguració d'una exposició al Museu de la Ciutat, Casa de Polo (organitzada directament des d'alcaldia... ¿?¿!!"#&*... com ho dic, ho conte...) sota el títol La Arqueología de la Plaza Mayor de Vila-real, una perspectiva històrica amb una anàlisi de la cultura material que donà lloc a una publicació monolingüe en castellà que no quedà malament del tot, malgrat fer-se de pressa, corrents, amb nocturnitat i totalment a espatlles d'un regidor novençà del BLOC que acabava d'arribar...

Era el mes de maig, venien les Eleccions Municipals i el PP havia d'explicar el misteri de les cates de la Plaça Major i tot l'ocultisme que hi havia hagut al respecte. Va ser, precisament, en aquella exposició del maig de 2007 quan, amb una intencionalitat totalment cultural -perquè el PP tenia clar que anava a arrassar-, es va presentar en societat la maqueta de la Plaça Major a la planta baixa del Museu (podeu observar la foto).

Per tant, la maqueta no enganya i el monument a Jaume I es veu, clarament, al bellmig del projecte de la futurista Plaça Major on s'han comés, sota la meua modesta opinió, un bon grapat d'errors greus:



1) Una obra tant sensible, com és la construcció d'un pàrking al cor de la ciutat (una cosa inaudita i que mai veurem a Madrid, Barcelona, València o qualsevol ciutat de bé...), hauria de fer-se, sempre, per consens, ja que la pervivència de la infrastructura acordada, unilateralment, per l'Equip de Govern té una esperança de vida molt superior a quatre anys.

2) Una vegada acordada la malesa (perquè és una malesa hipotecar el cor de la ciutat amb entrades i eixides permanents de cotxes), s'hauria d'haver respectat el Monument Històric Artístic més important de la ciutat, la Plaça Porxada, que ha quedat mutilada amb caràcter vitalici per una escala d'accés al pàrking.



3) Sobre l'estètica vanguardista de la Plaça Ferrada, de les Gentilles, de la Gasolinera i dels Alerons, en un entorn que s'hauria d'haver propiciat clàssic, per no dir medieval... està tot dit.



4) La darrera malifeta ha estat enganyar tot un poble i marginar el monument a Jaume I a un espai de l'extraradi... però, la veritat és, a hores d'ara, que per Jaume I no hi ha cap projecte d'ubicació ni se l'espera enlloc. Una manera molt original, del govern popular de Vila-real, de celebrar l'Any Jaume I i el centenari del seu naixement...

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Per l'amor de Jaume!! ¿¿Cap partit ni cap col·lectiu és capaç de convocar una manifestació que canalitze tota la indignació que viu la gent de Vila-real per culpa d'estes obres?? Quina xapussa!!!

TONI PITARCH ha dit...

S'hauria de convocar; sí, senyor! Però quants n'acudirem, 25, 30, 40?
A Vila-real tenim el que ens mereixem? Potser...

Anònim ha dit...

Eso es com si en la Iglesia Arciprestal colocaran a San Jaime en un altar lateral o a San Pascual en un rincón de la basílica.
Menos idea que estos mandatarios peperos, imposible...

Anònim ha dit...

Potser ens sorprendríem de la capacitat de resposta de la gent. Recordem el "No a la guerra" o el "Manolo no estás solo" (per citar-ne una de cada bàndol, jeje).

Anònim ha dit...

Doncs a mí no m'agrada la plaça com queda i també l'ubicació que tindrà el monument complet al jardí urbà mes gran de la ciutat.

Un veï del centre.

Anònim ha dit...

El dilluns ens retrobarem tots els professors de Vila-real i comarca a la Plaça Major de la Gasolinera, per protestar contra la Conselleria d'Educació i la manipulació en la matèria de Ciutadania.

El crit de guerra pot ser el següent:
Font de Mora manipulador,
a la plaça volem un surtidor (per posar benzina).

El gasolinero.

Anònim ha dit...

Què anem a fer-li... a mi m'agrada la plaça com ha quedat...

Anònim ha dit...

A mi m'agradaria en qualsevol raconet del poble, no en la Plaça -suposadament- Major i en un altre moment de major bonança econòmica, perquè amb 500 milions quasi se pot fer un Guggenheim, no dos alerons de gasolinera (per tapar les pissarrades nocturnes i la visió dels porxes medievals?) i dos rampes (per fomentar la pràctica del suicidi?).
... Però, sobre gustos, jo també sóc escèptic.
Escèptic Al-Quadrat.

Qui té llengua va a Roma ha dit...

Estic d'acord en que la gent de Vila-real té el que es mereix... La llàstima és que es mereix molt poc, perqué jo em fique dins del sac, em deixat que feren primer eixa bogeria de llevar-li aire a la plaça, després que Jaume I no hi puga ser, i finalment que un partit de dretes ens governe.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes