dijous, 10 de setembre del 2009

ROJOS BAIXETS


L'estiu del 98 no va ser un estiu qualsevol per als vila-realencs aficcionats al futbol. L'equip del poble acabava de pujar, per primera vegada en la història, a la Primera Divisió i a França s'estava jugant un Mundial de futbol on, com sempre, era previsible que la Selecció espanyola se'n tornara cap a casa a la primera de canvi, com sempre... però, hi havia molts més alicients, com ara observar les evolucions d'un tal Gica Craioveanu, un crack romanés fitxat pel Vila-real que procedia de la Reial Societat.

Abans d'acabar l'estiu, malgrat el nou fracàs dels espanyols al mundial, vaig observar que quasi tots els bars de la comarca de La Costera (on s'ubicava aleshores el meu lloc de treball) tenien penjats per les parets pòsters del València C.F., -cosa que comprenia perfectament- i de la Selecció Espanyola (¿?) -cosa que, en principi, em costava de comprendere-... més endavant, però, la cosa ja no em va semblar tant estranya fent el recompte dels jugadors que aportava a la selecció l'equip més gran del Cap-i-casal (Cañizares, Mendieta, Angulo, Farinós...).

Per acabar d'embolicar la troca, vaig decidir comentar-li-ho a un amic d'aquells que mai han tingut aficció al futbol:

-I tu com pots ser valencianista i seguir els partits de la Selecció Espanyola? No deixes que te manipulen! -va ser la primera resposta, en forma de pregunta, i el primer consell, en format sentència...

-Si no tens aficció al futbol, no pots entendre res... -vaig replicar-li amb una altra sentència.



Dissabte passat, vaig preferir el sopar d'empedrao amb els amics -això que a d'altres comarques valencianes s'anomena engravat- al 5-0 contra Bèlgica, car tenia entés que no jugava Senna i tampoc em perdia res. Avui, però, he fet un parèntesi entre la disbauxa festera i, encara que el partit, tàcticament, ha estat per a oblidar, ha valgut la pena només pels detalls tècnics dels bojos rojos baixets, és a dir, els genis del millor futbol combinatiu de la història:

1-0.- Toc magistral de Silva que fa la paret amb Cesc (Sex, com segueix dient el comentarista de TVE?) i gol del crack català de l'Arsenal.


2-0.- Passada en profunditat de Cesc a Don Santiago Cazorla González i gol del crack asturià del Vila-real.

3-0.- Passada en profunditat de Cazorla al seu paisà Mata i el crack valencianista la remata...

Mentrestant, el control magistral de Xavi -el millor centrecampista del món quan no hi ha Iniesta-, la seguretat de Marcos Senna amb el concurs del qual no s'hauria escapat ni la Copa Confederacions a la Selecció, ni un lloc en zona Champions al Vila-real, les centrades de gol de Capdevila o la versatilitat dels joves Piqué i Albiol.



De tota manera, qui anava a dir-nos als aficcionats vila-realencs, allà pel 1998, que la Selecció espanyola es classificaria per al Mundial de 2010 amb tres jugadors del Vila-real sobre el terreny de joc (Capdevila, Senna i Cazorla) i un en la banqueta (Diego López)... per no parlar de Marcos Gullón, Kiko, Matilla i altres cracks grocs de la Selecció Sub-21. El més important, però, és que el Club de Roig comença a ser una factoria de fabricar rojos baixets... Enhorabona a l'aficció!
=========================================================================

4 comentaris:

Anònim ha dit...

I, a més, minuts per a Rossi amb Itàlia, golet d'Eguren amb Uruguai i hat-trick de Nilmar amb Brasil (4-2) contra el Xile de Mati-por... Per cert, nova derrota d'Argentina: el "Déu" Maradona ha mort, només és un friki com a persona i com a seleccionador (Maradona dimissió, Gonzalo Rodríguez selecció).
I si en vols més, para el cabàs i duràs pes!
BKNBAUR

Anònim ha dit...

Es para estar orgullosos del papel de los internacionales del Villarreal, pero ¿cuántos podrán jugar contra el Mallorca?
Senna no entrenó ayer y vuelve a ser duda para el domingo, Nilmar y Eguren aún no han regresado y, por tanto, vuelve el problema del agujero negro del centro del campo: ¿quién ará de estoper o centrocampista recuperador si Eguren no tiene suplente y Senna sigue lesionado? Marcos Gullón es del B y está con la selección, Kiko es central, Marcano es central y/o lateral, Bruno és un buen organizador y un pésimo defensor, lo mismo que Ibagaza, Cani o Pirés.
El Villarreal es un grande, pero con un débil talón de Aquiles sin Eguren o Senna. Habrá que esperar al mercado de invierno para ver si el cuerpo técnico, es decir Llaneza y Roig, reaccionan...

Anònim ha dit...

Toni, acabe de comprovar que recomanen el teu blog de Socials a la introducció del llibre de Geografia de Segon de Batxillerat de Vicens-Vives. Enhorabona!
M.T.

TONI PITARCH ha dit...

Així és. De fet és el llibre de text que usaran els meus alumnes enguany, però que conste que el vaig triar a finals del curs passat perquè és una edició nova (estiu de 2009) i fins la setmana passada només havia fullejat un avanç que ens enviaren a l'institut de Betxí i, per tant, encara no sabia que recomanaven el meu Glossari de Ciències Socials. Però també hi ha molts enllaços des de la Xarxa Telemàtica de Catalunys (xtec) i moltes altres webs de continguts didàctics.
Als futbolers, dir-los que coincidim fins i tot en la ràbia que ens produeix la mala sort de Senna per les tres setmanes de baixa que li costarà la brometa de la Selecció.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2024/25

Vila-real, la nostra ciutat (1274-2024)

Els més visitats

La meva llista de blogs

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes