dilluns, 25 de gener del 2010

EL BARTOLO, UN REPETIDOR AMB VISTES



Si en un post anterior us informàvem de la Pujada al Bartolo, organitzada per ACPV (Acció Cultural del País Valencià) per reivindicar la TV3, avui toca regalar-vos unes vistes que vam presenciar, in situ, unes 200 persones, és a dir, poques però bones, pero no 20 o 30... 200 més Pep Gimeno Botifarra i el seu excel·lent grup.

A les 10 del matí, aproximadament, eixíem de Vila-real per retrobar-nos amb d'altres vila-realencs -que arribaren fins el Convent carmelità amb cotxes particulars- i, per suposat, amb la resta d'amics castellonencs, per iniciar la pujada a peu a l'hora assenyalada: les 11 del matí. No plovia i, fins i tot, feia un solet intermitent.

El Convent del Desert de Les Palmes s’hi troba a 429 metres d’altitud sobre el nivell del mar en un escarpat relleu rocós de pedra de rodeno, de matisos rogencs que contrasten amb tots els ventalls del verd del paratge que va des del margalló (chamaerops humillis o palmitos, única palmera endèmica europea) -d'on li prové el malnom de Desert- a l’alzina surera, la carrasca i tots els arbusts i matolls que cobreixen els sòls com ara l’arboç, el marfull, el matapoll, l’aladern o les canyes que tant de joc donen, als veïns de Castelló, en arribar la Magdalena.

La muntanya del Bartolo (nom d’un dels primer eremites que habitaren el desert) o de Sant Miquel, situada a 720 m., està coronada per una gran creu (erigida al 1982, en record d’una anterior, desapareguda als convulsos anys de la guerra civil) i per un formiguer d’antenes i repetidors de tota classe de tecnologies, que van des de la telefonia fins la televisió, encara que l’amic Miquel no va aconseguir, de cap manera, conectar-se a internet amb el seu portàtil avantguardista, precisament davant mateix de l’Ermita de Sant Miquel (1752) des d’on varem poder divisar, mirant la mar Mediterrània, la cara oculta del turó de Montornés i la part de ponent de les Agulles de Santa Àgueda.

És a dir que, al capdavall, ascendirem a peu uns 300 metres només, cara amunt, però caminant quasi en vertical durant una hora llarga... alguns amb la llengua fora -sobre tot els que pensàvem, en aquells instants, per què ens constarà tan deixar-nos de fumar?- per un interessant recorregut de més de tres quilòmetres fins arribar al cim: hem fet el Bartolo, volem TV3!!!






















































·3·3·3·3·3·3·3·3·3·3·3·3·3·3·3·3·3·3·3·3·3·3·3·3·3·3·3·

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Toni, això sí que és un reportatge! Com t'ho fas per a estar a tots els llocs?

Per cert, què feien eixos baix la capella de Sant Miquel, en comptes d'estar al concert de Pep el "Botifarra"?

I veig que no només compleixes tu, ho fa tota la teua família... La veritat és que a Vila-real fa falta més gent com tu! Endavant!

TONI PITARCH ha dit...

Ei, al tanto amb el que dius que després tot se sap. Sí, es de veres, van vindre unes cosines meues acompanyant-me.

I això d'estar a tots els llocs, potser tens raó, perquè ahir també vaig anar al partit (no sé si de futbol) contra el Saragossa i, per la nit, a l'Auditori on actuava la templà de l'Amaia Salamanca... sí, aquella del paradís i les mamelles i tot això, però ara la xiqueta és dedica al teatre seriós ("La Marquesa de O", una obra dirigida per Magui Mira; amb tres actors més veterans i de gran nivell).

Per cert, com m'imagine qui eres, vaig a penjar una foto de grup perquè quede constància de la teua presència al Bartolo: t'ho has guanyat, Vicent!

TONI PITARCH ha dit...

Gràcies, Manolo, per les fotos del grup que, per cert, no són propietat del Periòdic Mediterráneo.

Sorní 7 ha dit...

Si n'hi hagueren més com Toni, TV3 no correria el risc de desaparéixer d'ací. A propòsit, on estaven eixes persones que s'omplin la boca dient-se líders nacionalistes?

Em sembla que si no hi ha una bona neteja en eixe món, no és que ens tallaran TV3, és que ens la substituïran per "FITUR TV"!!

I ho dic jo que no vaig poder anar-hi, però bé està algú se n'haja ocupat de il·lustar-ho bé.

Toni, Gràcies una vegada més.

Anònim ha dit...

La veritat és que va ser una excursió molt agradable, la gent, la música, el compromís,l'entorn...! Gràcies per les fotos, te'n furtaré unes quantes (que també aparesc per ahi!)

Anònim ha dit...

El teu blog és millor que la pàgina d'Acció Cultural per a informar-se sobre la campanya de la TV3. Alguns haurien de prendre nota, en comptes de passar de tot.
Es nota que estàs al dia de les coses que passen al teu poble i al teu País.

Anònim ha dit...

Ya son tres los recursos de amparo que ha presentado el grupo parlamentario de Compromís pel País Valencià ante el Tribunal Constitucional. Ayer formalizó el tercero por un motivo reiterado: la negativa de la Mesa de las Cortes Valencianas, con mayoría del PP, a tramitar determinadas preguntas parlamentarias.

Las preguntas rechazadas se referían a la posible incompatibilidad del consejero de Medio Ambiente, Agua, Urbanismo y Transporte, Juan Cotino, en el caso de que la empresa de su familia Sedesa opte a concursos de obra pública de la Generalitat. "Es vergonzoso el papel de escudo de asuntos comprometidos del Gobierno del PP que ejerce la Mesa de las Cortes", dijo ayer la portavoz adjunta de Compromís, Mònica Oltra, quien apuntó que Cotino debería abstenerse en ciertas decisiones. Otro motivo del recurso es el rechazo de una comparecencia del consejero Rafael Blasco solicitada por el portavoz de Compromís, Enric Morera, para explicar el uso del coche oficial por la secretaria autonómica de Inmigración, Gotzone Mora.
EL PAÍS

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes