dimecres, 20 de gener del 2010

IMMIGRACIÓ I DEMAGÒGIA


L'equip de govern de Vic tracta de mantenir un model plausible d'integració i cohesió mitjançant una mesura errònia o inadequada, com és l'ús del padró per controlar el flux migratori. Però, des del govern central i des d'alguns mitjans i blogs d'opinió s'ha fet un linxament demagògic, com diu Francesc-Marc Álvaro a La Vanguardia.

El control de l'entrada d'estrangers -llei en mà- competeix només a les autoritats centrals. El que tenim al davant no és un problema de racisme, sinó el producte de tres factors perillosament barrejats: la crisi econòmica que castiga els consistoris que gestionen molts serveis bàsics, una legislació que dóna missatges contradictoris sobre l'estatus dels immigrants sense documents, i l'actitud abandonada i farisaica d'un Govern central que deixa els ajuntaments sols davant un desafiament que els supera, en fronts tan sensibles com l'educació, l'habitatge, la sanitat i l'ocupació. Per què Vila-real és una ciutat cada vegada menys habitable, per culpa dels immigrants? Per suposat que no. Vila-real és una ciutat cada vegada menys habitable perquè els serveis bàsics no han crescut al mateix ritme que la població: de 42.000 habitants als inicis de 2000, hem passat als 52.000 actuals.

Els regidors de CiU, PSC i ERC, potser, s'han equivocat en pensar que el padró els serviria per evitar el col·lapse del model de ciutat, però això no els converteix en racistes ni en seguidors de les tesis de l'ultradretà Anglada. No volem cap Le Pen, però sí una política seriosa d'immigració des del govern central, no com la que han practicat als darrers anys tant el govern Aznar com el govern Zapatero (a més immigració massiva i més explotació laboral, més negoci per a certes minories) i, per suposat, un millor finançament i més just, i més àgil i menys discriminatori amb les autonomies i els municipis més dinàmics demogràficament parlant que, a més, comporte un control més seriós de la despesa pública local: menys "esdeveniments de glamour", menys farteres i obres inútils i, sobre tot, més política social.
=====================================================

2 comentaris:

Alberto Ibáñez i Mezquita ha dit...

Des del meu blog he linxat a l'ajuntament de Vic, no sé si demagogicament però si des de l'indignació més absoluta. Sens dubte que hi ha un greu problema i ha de solucionar-lo el govern central i la única solució és dotar millor als municipis i metròpolis doncs cada cop han d'abarcar més polítiques públiques amb el mateix pressupost. I desprès els municipis han de saber gastar i el nostre ple de projectes bengala fracasats no és cap exemple. I em preocupa moltíssim el populisme dels partits conservadors, i també algun d'esquerres, amb una forta corrent xenofoba perquè els immigratns no ens furten cap lloc de treball, no ens lleven cap dret ni molt menys venen a furtar-nos les meravelloses teles de plasma, simplement, ens enriqueixen culturalment.

TONI PITARCH ha dit...

Alberto, totalment d'acord. Per cert, fins que no t'he localitzat com a vila-realenc, no m'havia adonat dels posts que t'han penjat al Pica'm. Enhorabona i a seguir així!

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes