dissabte, 18 de febrer del 2012

A CASTELLÓ, DE MANIFESTACIÓ EN MANIFESTACIÓ...


Si dijous al vespre, més de tres mil vila-realencs eixirem als carrers per protestar contra els retalls dels serveis públics (que no es fan de manera tan salvatge a d'altres comunitats autònomes i que se paguen, fonamentalment, amb els impostos a les classes mitjanes i a les rendes del treball) i, més en concret, al sector educatiu que afecta el present i, sobre tot, el futur dels nostres fills, del nostre poble i de la nostra societat en general... ahir en va haver una altra per demanar la TV3 per part del Bloc Jove a Vila-real i, avui mateix, a partir de les 18h. a La Farola de Castelló s'iniciarà una altra gran manifestació per recordar que portem, des d'ahir, més d'un any sense senyal i recordar-li al president de la Generalitat Alberto Fabra Part la seua promesa de recuperar-lo.

Durant aquests 16 anys de dictadura temporal del Partit Popular, gràcies a les majories absolutes atorgades pels electors, als valencians en general i als castellonencs en concret se'ns ha acusat de molls, de venuts, de cecs, de participar del clientel·lisme popular que, segons van apareixent nous casos de corrupció, haver-lo "haylo" i, en definitiva, de conformistes davant uns polítics que l'únic que han fet fins ara és enriquir una minoria, oligarquia o nucli dur d'amics del poder, a base d'enfonsar la citricultura, la indústria, els serveis (perquè continuem en la prehistòria del turisme a la Costa del Azahar, o serà del "azar" per allò de les loteries que ens ha donat quasi tanta fama com l'aeroport sense avions o la biblioteca sense llibres de la nostra pròpia Vila?) i no portar cap infraestrucutura (ni corredor mediterrani, ni AVE, ni autopistes sense peatges), almenys fins Castelló, ni durant el mandat de José Maria Aznar ni, molt menys, durant el mandat de José Luis Rodríguez Zapatero que, a partir d'ara, ja no podrem seguir acusant-lo de tots els mals dels valencians, ni dels conciutadans de les deprimides comarques de Castelló que, ara mateix, lideren els índex d'atur real (no com l'atur crònic d'altres territoris... i tots sabem del que parlem quan se fan afirmacions d'aquest tipus) de tot l'Estat.

Si la repressió econòmica ha estat bestial a nivell d'unes infraestructures que no arriben mai, arriben tard o arriben molt malament, a nivell cultural la cosa ha estat pitjor: des de Madrid, i no sembla ser cosa de colors polítics (encara que se m'enfaden els meus amics de l'inexistent PSPV), s'ha reprimit i se continua reprimint amb duresa qualsevol tipus de vida cultural, política i social al marge del bipartidismo castizo y ramplón: veieu, si no, els continus atacs a les seus de partits minoritaris, a polítics (Mònica Oltra sense anar més lluny!) de partits emergents o el ninguneig a la cultura autòctona (digueu-li valenciana o catalana, però parlem del mateix) suprimint línies en valencià, castigant el seu ús en comptes de normalitzar-lo i, la vella història des dels temps de Barrionuevo (ex-ministre socialista que, entre d'altres honors prescindibles, té el de ser el primer que va inaugurar la tradició de tallar el senyal de TV3), de voler posar barreres als camps audiovisuals per part de Camps I "El Dimitit tard i malament" en compte de dedicar-se a normalitzar l'amadrilenyada Canal 9 (on se prima ser castellanoparlant i de ponent a l'hora de ser contractat per fer descarada propaganda política) que ha baixat fins les profunditats submarines de les audiències a base d'amagar la corrupció pròpia, ensenyar només l'aliena (que haver-la, també "hayla") i presentar una programació prescindible llevat del que té més acceptació del públic valencià que és, precisament, l'Alqueria Blanca i Trau la llengua, és a dir, la programació pròpia i no les catilinàries madrilenyes populars amagant una realitat valenciana més impresentable a cada dia que passa...

Podem veure la BBC, Al gezzira... podem veure la TV3 per internet (que no és pecat i la fan totalment en valencià), però no la podem veure normalment, com si forem ciutadans normals, com si fórem un país democràtic, com si tinguérem uns polítics honrats i intel·ligents... però què és açò senyor Alberto Fabra? Que només s'ha de governar pels fanàtics amics de l'ànima i no per a tots els valencians? Recuperar el senyal de TV3 no és obligar ningú a veure-la... és, simplement, un signe de normalitat cultural i democràtica. A més, no és tracta d'un canal de televisió més, sinó que és l'única televisió del món que fa el 100% de la programació en la Llengua dels Valencians, i dels Mallorquins i dels Catalans (una altra evidència que sempre s'està amagant: per quins obscurs interessos?).

1 comentari:

TONI PITARCH ha dit...

UNIVERSIDAD, SINDICATOS Y PARTIDOS APOYAN LA MANIFESTACIÓN
Castellón se moviliza para reclamar la señal de TV3

Volem TV3. Una reivindicación compartida por miles de castellonenses --3.000, según la Policía Local; y 15.000, para la organización-- como se reflejó ayer en la multitudinaria manifestación para reclamar el restablecimiento de la señal de la televisión autonómica catalana en la Comunitat. Convocada por Acció Cultural y la plataforma Sense Senyal, la representante de esta última, Violeta Tena, explicó que “aunque se viven momentos de importantes recortes sociales, no queremos olvidar que hace un año se recortó también la señal de TV3. El presidente Alberto Fabra se comprometió y tiene ahora responsabilidad política para poder recuperarla. Es una solución fácil. Mañana mismo puede desprecintar las antenas”.

Con gran expectación, la manifestación --en la que también hubo críticas al aeropuerto y los recortes-- partió de la Farola (Ribalta) al Ayuntamiento, donde Vicent Pitarch, miembro del Institut d’Estudis Catalans, leyó un manifiesto y recordó las 650.000 firmas de apoyo, antes de rematar con una suelta de globos.

Agentes sociales, culturales y políticos no faltaron. El rector de la UJI, Vicent Climent; y el presidente de Acció Cultural, Eliseu Climent, encabezaron una de las pancartas, con Volem TV3 al País Valencià. Continuem sense senyal però no sense veu! Les acompañaban delegados de l’Escola Valenciana, Associació d’Escriptors, Grup de Recerca Històrica, Centre Excursionista, además de representantes de CCOO, Encarna Barragán; y UGT, Tino Calero; del STEPV o de PSPV-PSOE, Compromís, Iniciativa, EUPV o Iniciativa, entre otros.

El rector de la UJI, Vicent Climent, defendió “el acceso a la información” y el apoyo de la Xarxa Vives de Universidades al proyecto de ley de Televisió Sense Fronteres, vía que, junto con la reciprocidad de Canal 9 y TV3 en Cataluña y la Comunitat; o dar licencia a TV3, son soluciones. El secretario provincial del PSPV-PSOE, Francesc Colomer, reivindicó “la libertad de opinión” y reclamó a Fabra “superar la actitud inquisidora de Camps”.
NOELIA MARTÍNEZ (Mediterráneo).-

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes