dilluns, 2 de març del 2015

PODEM SEGUIR OFRENANT GLÒRIES A ESPANYA?


La submissió dels valencians als governs centrals de Madrid ha sigut total en Dictadura i en Democràcia, i així ens va: sense teixit productiu, amb una citricultura en decadència, amb una indústria taulellera que mai ha rebut els suports necessaris quan ha calgut, amb unes infraestructures viàries tercermundistes (l’Eix Mediterrani mai ha tingut el vistiplau de Madrid), uns mitjans audiovisuals propis inexistents (som els valencians els únics que no ens podem permetre una RTVV en llengua pròpia?, això ningú ho entén!), sense bancs ni caixes d’estalvi i amb un finançament estatal que ens deixa a la cua de l’Estat de les Autonomies perquè de cada quatre euros que s’emporta l’Estat en impostos, només ens en retorna tres.

La Quaresma política valenciana ve de lluny, però no acabarà aquesta primavera si l’electorat valencià no pren consciència que votar partits d’obediència centralista és votar més del mateix: més discriminació financera dels pobles valencians, més corrupció i, sobre tot, més atur.

Què proposen els partits d’obediència estatal? Ho tenen clar, més bous!

Ja me diran vostés si, amb la que està caient, és hora de parlar de bous o d’avortaments o del perill d’extinció de la llengua castellana (com una campanya que va fer riure de vergonya fa 4 ó 5 anys!) o, ara mateix i a tota hora, advertir del perill d’una invasió catalana, amb nocturnitat i traïdoria, perquè la major preocupació dels valencians no és l’atur, ni la corrupció, no, segons els mitjans oficials són els catalans.

La vella política de la Transició ha acabat perquè ja no podem seguir ofrenant glòries a Espanya: les enquestes apunten al final del bipartidisme, però la incògnita continua sent Podem.
.................................................................................................................................
P.D.- Aquest article ha estat publicat a la Revista Poble, març de 2015 nº 215, a la columna pròpia d'opinió Roure i llorer sota el mateix títol.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes