divendres, 16 de novembre del 2007

NOU ATEMPTAT AL PATRIMONI DE VILA-REAL


Anit va haver reunió del Col·lectiu del BLOC i vaig aprofitar per explicar als meus companys de partit el que ja havia expressat a Ràdio Vila-real en la tertúlia del dimecres, és a dir, que han fet una escalinata d'entrada al pàrking de la Plaça Major que envaeïx la Plaça de la Vila.

Des del BLOC volem denunciar, públicament, l’atemptat urbanístic que, al nostre entendre, s’ha comés a la Plaça de la Vila, precisament, en l’efemèride de la declaració com a “Monumento histórico-artístico nacional” per a tot el conjunt de la plaça porxada o de la Vila per part del govern de l’Estat, el dia 16 de novembre de 1973.

34 anys exactes ens contemplen quan pensem que és hora d’expressar el nostre malestar per la forma de dur les obres del pàrking, per la falta de transparència quan se van fer les cates, per les molèsties causades als veïns durant tots aquests anys d’endarreriments i retards… però, sobretot, pel delicte moral que s’ha perpetrat contra el conjunt artítstic i arquitectònic del cor de la ciutat. Un delicte moral que també podria ser legal a l’hipotecar una futura recuperació del total dels porxes que hi havia en l’antiga plaça medieval.

Des del BLOC volem denunciar, en principi davant la premsa però sense descartar emprendre altres accions de caràcter judicial, la invasió i mutilació del rectangle de la Plaça de la Vila per una escala de baixada al pàrking subterrani.

Si en altres temps, menys sensibles al patrimoni artístic i arquitectònic, es va destruir l’angle corresponent al cassino de la Caixa Rural, la part de l’angle oposat on avui hi ha un estanc o la part de l’antic Ajuntament que fou enderrocada... ara, en ple segle XXI, denunciem públicament la construcció de l’escalinata d’accés al pàrking de la Plaça Major en direcció València, a l’alçària de la part exterior del porxe de la Caixa Rural, envaïnt el rectangle de la històrica Plaça de la Vila.

Per al BLOC, la Plaça de la Vila no és únicament el quadrilàter que hi ha entre els extrems exteriors dels antics quatre porxes (ara només tres), sinó que, precisament, la utilitat dels porxes rau en la seua part interior que protegia de les pluges i el mal temps els nostres ciutadans en dies de mercat, de prega o de Fira de Santa Caterina.

No podem entendre com s’ha permés que una escala d’accés a un pàrking subterrani (al qual sempre ens hem oposat per la seua ubicació, les molèsties ocasionades i perquè no va a solucionar els greus problemes d’aparcament de la ciutat de Vila-real) envaïsca l’espai més estimat pels vila-realencs.

Un espai avalat, no solament per la història i el seny dels vila-realencs més conscienciats per l’estima cap al nostre patrimoni artístic i arquitectònic, sino pel major reconeixement que pot donar el govern d’un estat, com ara és la declaració de “Monumento Artístico Nacional” del que, com hem dit al principi, avui acomplim 34 anys... Vaja manera de celebrar els aniversaris i les efemèrides històrico-artístistiques per part de l’equip de govern municipal!

En nom de tots els membres del col•lectiu local del BLOC i, en general, en nom de tots els vila-realencs amants de la nostra història i del nostre patrimoni, volem fer constar el malestar i rebuig més absolut per la forma amb la qual s'han dut a terme les obres de la Plaça Major, sense descartar l’inici de les accions legals necessàries per denunciar aquest nou atemptat contra el patrimoni de tots els vila-realencs.

Vila-real, a 16 de novembre de 2007, en el 34 aniversari de la Declaració de la Plaça de la Vila com a Monument “Histórico Artístico Nacional”.-

2 comentaris:

Blogs Valencianistes ha dit...

Hola,

Com tots sabem, els blogs han esdevingut en les finestres que milers de persones utilitzen per donar a conéixer el seu punt de vista sobre l'actualitat política, el seu país, el món, etc.

Els valencianistes no som una excepció i cada dia en son més els que decideixen obrir el seu blog. Per a dinamitzar la blogosfera valencianista hem posat en marxa un afegidor de blogs valencianistes: Blogsvalencianistes.com

No és cap mena d'associació o plataforma, tan sols un afegidor amb una selecció de blogs de temàtica valencianista, actius i plurals. Com el teu blog encaixa amb eixa descripció, ens hem pres la llibertat d'afegir-lo.

Si tens algun dubte o suggeriment no dubtes en contactar-nos a: blogsvalencianistes[arroba]gmail.com

Gràcies i salutacions!!

Carles/Taronget
http://blogsvalencianistes.com
Fem país en xarxa!

TONI PITARCH ha dit...

Gràcies a vosaltres i, des d'ara mateix, vaig a posar un enllaç de la vostra web al meu blog.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes