divendres, 4 de juliol del 2008

D'HABITANTS A CIUTADANS/ES


Finalment, el tema de l'Educació per a la Ciutadania es resoldrà per via judicial. El Ministeri d'Educació va presentar ahir davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana un recurs contra l'orde del govern autonòmic que regula l'ensenyament de l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania.

Ara, el més sorprenent no és açò, sinó que, segons la premsa, el Ministeri d'Educació veu bé que se done en Anglés... i els professors, almenys el que subscriu, ja no entenem res...

I no entenem res perquè una cosa és que tant PSOE com PP puguen discrepar a l'hora de pactar uns continguts mínims i, fins i tot, la metodologia a l'hora d'impartir l'assignatura, perquè ja sabem que es tracta de les dues forces majoritàries a l'estat espanyol i, potser, s'atorguen el dret d'observar o analitzar la pell de brau -el territori peninsular més els arxipèlags- com si es tractara d'una finca pròpia on imposar, cadascú, el seu propi ideari partidista: Mi tesoro, España es mía, soy el señor de los anillos y de las corbatas....

I una altra és que s'està començant els fonaments de l'edifici de l'Educació de la Ciutadania amb fang: l'educació de la ciutadania de cada territori comença per l'estudi de la cultura, la història, la llengua, les tradicions pròpies... i més en aquest món globalitzat on cada dia hi ha més mobilitat transcontinental, més imposició de la cultura anglo-saxona a tot arreu i, per tant, un augment del valor afegit dels productes autòctons de cada regió del món.

La ciutadania al País Valencià s'ha de donar en Valencià! (i si el senyor Zapatero o el senyor Rajoy volen firmar manifestos per defensar el Castellà, és a dir, una llengua que s'està arraconant al món per l'hegemonia de l'anglés, fins i tot ens pareixeria bé... perquè no és el valencià el que posa, precisament, en perill el castellà).



Vaja manera de perdre el temps! Mentretant, Greenpeace ha tret l'informe estiuenc de la "Destrucció a tota costa" on, a banda dels punts negres del litoral valencià (Marina d'Or, el Manhatan de Cullera, etc.), també assenyala Vila-real com a zona de contaminació industrial "severa" (juntament amb el polígon del Serrallo a Castelló). En el cas de Vila-real, de segur que el desmentider oficial eixirà, de seguida, davant la premsa a desmentir-ho tot però, això sí, com sempre, sense dades: ni una, ni mitja, ni cap... El documental de Xavi Manzanet, però, La terra promesa (rebutjat pel Jurat oficial del Festival de Curmetratges de Vila-real perquè denuncia, amb dades, l'elevada contaminació dels pobles de La Plana derivada de l'increment d'emissions de la indústria taulellera als darrers anys), com la veritat incòmoda, continua guanyant premis i prestigi pertot arreu.

============================================================================
P.D.- Els habitants, com les panderoles, naixen, creixen, es reprodueixen i amb Cucal moren exterminats... és a dir, menjar i beure, fotre i no creure (tampoc està gens malament, no ho critique) i si, de cas, s'impliquen mínimament, o es motiven, per la brutícia de davant de casa pròpia o per les festes del poble... En canvi els ciutadans arriben a un statu quo superior: escolten, lligen, estudien, pensen, opinen, actuen i participen en la construcció de la societat d'una forma democràtica i generosa, abordant, quasi sempre, temes generals que no tenen el perquè afectar-los directament.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest tema de l'Educació per la Ciutadania és realment vergonyós. Jo no sóc partidari de donar a l'escola "urbanidad y buenas costumbres" però és lamentable que un govern com el valencià faça tot el que estiga a les seues mans perquè les normes queden com paper mullat (caldria recordar també els casos del tabac i dels paranys entre altres).

Tot i això i com havia dit a mi em pareix que era suficient (i totalment necessari) una assignatura on s'ensenyara la Constitució i l'Estatut, sense anar més enllà ni ficar-se en temes morals.

TONI PITARCH ha dit...

I sobre Constitució i Estatut hi ha un fum de professorat preparat, des de Filosofia als que som de Ciències Socials, però no, precisament, la gent de Filologia Anglesa que en saben molt de l'Imperi Britànic i de la Commonwealth...

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes