dissabte, 18 d’abril del 2009

NOVA EXECUTIVA DEL BLOC A VILA-REAL



He estat fundador de la UPV de Vila-real (1983), me vaig donar de baixa després del primer pacte amb Esquerra Unida per a les Eleccions Autonòmiques (1987). Vaig tornar, per incorporar-me al BLOC, abans de les primeres Eleccions Municipals del segle XXI (2003) quan passàrem de dos a tres regidors (jo volia anar de número 11 però, finalment, vaig ocupar el lloc nº 6 del llistat a les Municipals). Des d'aleshores, he estat Secretari Local del Col·lectiu de Vila-real, fins i tot durant l'interval de mig any (Novembre 2006-Maig 2007) en què vaig haver de substituir Maties Marín com a Regidor Delegat de Museus (Miquel Notari i Mònica Àlvaro, que ocupaven el quart i cinqué lloc, van renunciar voluntàriament o, almenys, així m'ho van comunicar personalment).

Al Maig del 2007, la candidatura del BLOC de Vila-real, encapçalada per Maria Gràcia Molés (Pasqual Batalla anava de dos i un servidor de tres), va baixar de tres a dos regidors... calia fer autocrítica i vaig decidir renunciar al càrrec de Secretari Local (setembre de 2007), cosa que no se va considerar convenient per allò de què en democràcia mai s'ha de dimitir i altres boutades que practica el PP o el PSOE però que no van amb el BLOC o, almenys, amb la meua formar de pensar i veure les coses.

Ara, per fi, després de l'evolució política del partit durant els dos darrers anys, on no s'ha avançat -a nivell intern- tot el que volem i desitgem la majoria dels militants, vaig decidir no presentar-me a la reelecció en el darrer Congrés Local celebrat el propassat 1 d'abril (la nova Executiva sabrà perquè han tardat tant a comunicar-ho a la premsa) i agafar-me un període de vacances polítiques / reflexió personal (podeu optar per l'eufemisme més adient).

Després del Congrés Nacional del BLOC, celebrat a València el darrer cap de setmana de febrer (on per cert, vaig ser l'únic candidat de Vila-real elegit com a Conseller Nacional del BLOC, amb quasi 100 vots dels delegats) i del Congrés Comarcal, on elegírem Ruben Trenzano (d'Onda) com a nou Secretari de la Plana Baixa, era preceptiu renovar l'Executiva Local.

Com van anar les coses? Ja ho sabeu per la premsa. Vaig decidir, perquè també em pesava la responsabilitat, que si no n'hi havia cap candidatura per rellevar-me del càrrec se podia sotmetre a votació la continuïtat, o no, de l'anterior Executiva de consens (on per cert, hi havia quasi tots els membres de la que ha exit elegida, finalment). Sorpresivament, Maties Marín (ex-regidor recentment incorporat a les reunions del Col·lectiu) va demanar la paraula per explicar que desitjava presentar-se a l'elecció. Per una altra banda, un grup de militants em demanaren que, malgrat les meues intencions inicials de deixar-ho, també em presentara. Jo no havia fet cap tipus de campanya, Maties no ho sé. De tota manera, el resultat ajustat de la votació dels presents (només n'érem 24 al Congrés Local) evidencia una realitat, que no és altra que el BLOC de Vila-real està viu, al BLOC de Vila-real hi ha, i cada vegada n'hi haurà més, democràcia interna i, per tant, benvinguts siguen els diferents punts de vista per encarar els propers dos anys.

Al capdavall, però, l'únic que compta no és el que diga Maria Gràcia Molés o Toni Pitarch o Pasqual Batalla... el que compta és, realment, l'opinió majoritària de la gent del col·lectiu. I si aquesta opinió, finalment, s'imposa, està clar que el BLOC de Vila-real arribarà a les properes Eleccions Municipals més unit que mai, més fort que mai i, per suposat, més renovat que mai. La nova Executiva, encapçalada per Maties Marín, i els militants que acudisquen a l'hora de votar en les properes assemblees locals, tenen la paraula.

Personalment, pense que em vindrà molt bé descansar durant uns mesos i, per suposat, seguir dedicant-me als nombrosos fronts que tinc oberts: docència, família, amistats, BLOC/blogs, etc. Totes les persones són polièdriques, però a la gent del BLOC no poden donar-nos lliçons de democràcia interna, precisament, els polítics d'altres partits que, a cada hora en punt, han de demanar permís a Madrid per tot. Està clar, Ignasi? Per cert, que se millore ton pare!
.......................................................................................................................

P.D.- Després de tres dies a Londres, on no han parat de cridar-me per telèfon des de totes bandes, he decidit seguir amb la meua campanya anti-mòbil. Per això he penjat aquest escrit que tampoc tenia previst fer-lo i també us recomane, a tots, usar el correu electrònic si voleu contactar amb aquest ex-secretari local que està un poquet fartet del tema. I si els de la premsa voleu agafar-me alguna frase (molt bona la foto d'El Mundo-Castellón al Dia, però el BLOC no és una Monarquia... ni autoritària, ni absoluta, ni molt menys hereditària), ací teniu una visió personal -i sincera- del que ha passat: ja voldrien altres partits i col·lectius aconseguir la dinàmica democràtica que sempre ha caracteritzat el BLOC!
============================================

22 comentaris:

Sorní 7 ha dit...

Espere que no t'agafes unes vacances massa llargues!!! Vila-real necessita gent com tu... Et felicite per la sinceritat amb què relates el procés del Bloc de Vila-real, perquè crec que a la política fan falta persones autèntiques i no "ninos" que repeteixen consignes o parlen per a l'aparador: Cal acabar amb eixa vella idea de fer política!

Tinc el convenciment que amb tu el BLOC té molt de futur. Per cert, lamente la nul·la política de comunicació que ha seguit l'actual direcció del BLOC de Vila-real; amagant la informació no s'aconseguiex que els fets "desaparesquen", més bé al contrari, es propicia que apareguen versions distorsionades...

I pel que fa a les crítiques que venen del PP... Què avorrits estan que han de clavar-se en els processos democràtics dels partits veïns (no els paguen per a governar?)... Que encara enyoren els mètodes de la "democràcia orgància"? O bé els agrada més el sistema del "Partit Comunista Búlgar", on tot eixia pel 100% dels vots... Tal vegada els agradaria viure a la "República Popular de la Xina"? Allà mai n'hi ha "divisió"... Fan uns Congressos "estupendos", amb moltes hostesses, flors, votacions unànimes, aplaudiments, vídeos promocionals i coets... Què dic, si això sembla els Congressos que fa el PP???

Bé, així, vull recordar-li al PP que quan al nostre país se celebren eleccions, i la població expressa la seua voluntat, no entendran que això fa que el poble estiga "dividit"? Veritat? Perquè tothom sap, des de xicotets, que la pluralitat és l'essència de la democràcia... Una altra cosa és com es gestiona la diversitat... Però si algú té por a la pluralitat és que encara no ha entés res de res: Nostàlgics del "Partit Únic"? Sembla que sí. Ah! I això que un regidor del PP diu que "sent ecos"... Doncs, a l'otorrino falta gent!

Res més, m'emociona comprovar que encara hi ha partits que viuen la democràcia amb intensitat, i no simples llocs on "tot el peix està venut" o tenen "llibretetes"... Ha sigut molt refrescant conéixer la teua postura, i endavant Toni... "Yes, You Can!".

TONI PITARCH ha dit...

Quan parle d'Ignasi, vull dir Ignasi Clausell (portaveu del PP a l'Ajuntament de Vila-real i reconegut demagog local) que, per cert, m'han dit que també té problemes de salut. Si lliges açò, Ignasi, només puc desitjar-te una ràpida milloria i recordar-te que ni tu, ni l'alcalde, ni cap regidor de Ca la Vila teniu un càrrec vitalici. La dignitat, per mi, sempre serà un valor per damunt del bipartidisme manipulador, cainita, electoralista i patètic que se practica a moltes ciutats i pobles com el mateix Vila-real... Però la valentia, no lleva la cortesia: salut per tothom i visca el pluralisme!
Gràcies Sorni 7, encara no sé qui ets però ja et considere un amic.

Anònim ha dit...

ni han persones que s'aprofiten de la bondad d'alguna gent.
Toni, tu i els teus (que sou la gran majoria del col.lectiu local) haveu sigut massa bons xics/xiques.
Espere que torneu.
Com a veina de Vila-real, fins que no esteu de nou al front de l'agrupació local, el Bloc per a mi no conta. Aixina ho senc.
P.A.

Anònim ha dit...

Sóc ex-votant del BLOC i ho continuaré essent mentre GM continui al capdavant

Anònim ha dit...

Jo em vaig assabentar de la notícia pel "Merditerráneo" quan estàveu a London. No donava crèdit.
Pensava telefonar-te este cap de setmana per a xarrar, però veig que millor no. Fas bé d'apagar el mòbil. A veure si ens fem un cafenet en persona.
I gent com Clausell sí que no compten per a res de bo. Ni cas.

Anònim ha dit...

Una pregunta i un prec:
qué opina de tot açó Enric Morera i Josep Maria Panyella?
Vullc que donen la cara. Que diguen o que estàn 100% amb Molés, Marín i la resta (que crec que no son molts, tat?) o no. I per favor, que expliquen el per qué de la resposta que donen.

Anònim ha dit...

Amb Maties, sempre podeu refundar la seu del Bloc com a centre de ioga i finançar el partit sense haver de recòrrer a factures de sastre com d'altres. ;-)

TONI PITARCH ha dit...

I amb Riquelme i Giussepe Rossi el club dels falladors de penals. Feu-me el favor de donar la cara, perquè ací l'únic que toreja sense subalterns sóc jo mateix, és a dir, "el roïn" de la pel·lícula segons alguns...
Jo només vull que l'empresa "Superglu" deixe de patrocinar cap tipus de política, siga nacionalista, socialdemócrata o neoliberal amb certes reticències (quan està en perill la banca s'intervé en l'economia per si de cas)...
Vila-real és un poble que va sobrat... de covards, anònims i gent que vol nadar i guardar la roba: i així ens va!
La crisi local és culpa dels llauradors locals, dels industrials locals del taulell i de tots els que no ha tingut pebrots per denunciar, públicament, que la comarca de La Plana està deixada de la mà de Déu, de Suàrez, de Calvo Sotelo, de Felipe González, de José Maria Aznar, de Zapatero... i per suposat dels presidents "florero" que hem tingut a la Generalitat, és a dir, Lerma, Zaplana, Olivas i Camps...
Per a quan ajudes pel citricultor tradicional no especulatiu? Per a NO MAI.
Per a quan ajudes a la indústria ceràmica? Per a NO MAI.
Que pinta ASCER al món de la política? No res, per això han dimitit Diago i cia.
Al BLOC, potser, no tenim la solució definitiva a cap problema per a la injusta economia global, però, almenys, sabem com defensar la nostra economia: mireu els anglesos, sense anar més lluny... condueixen per l'esquerra, tenen moneda pròpia, només parlen anglés i, per rematar-ho, compten el temps a l'inrevés: tots els partits comencen al minut 45 i quan s'arriba al zero ve la mitja part. Per a que després vinguen els "friquis" dient que són ciutadans del món.
Feu el que vullgueu, però la llibertat d'expressió és una cosa molt respectuosa que sol valer per a molt poc... i el valor de les opinions "valuoses", en canvi, pot salvar vides, pobles i fins i tot el futur de la humanitat.
Us demane, si us plau, opinions valuoses i personals, és a dir, amb firma i copyright... la resta no m'interessa en absolut.

Anònim ha dit...

Sera molt interesant seguir les pases que prenga apartir d'aquet moment, qui fins ara ha mogut i remogut les coses i les consciencies a dintre del col.lectiu local del BLOC a la vila.
Vos felicite per la lliço de democracia interna, i una gran abraçada per el nou secretari local del Bloc a vila-real, aixi com per la nova executiva hon hi ha experiencia, i gent jove en edat i en idees, el canvi tranquil al BLOC ja ha segut fet ara sols cal que tots arrimem el hombro.

Anònim ha dit...

Pues jo me pensava que era al revés: que a l'anterior executiva no la han dissà renovar res i per això torna Maties, per dissar-ho tot lligat i ben lligat per a l'ama.
J.D.

Anònim ha dit...

Querido anònim de les 12.50 hores: Me pise de risa amb el teu comentari. Pero tu a qui creus que estàs enganyan? Tu penses que la policía és tonta?
Som un poble, pa lo bueno i pa lo malo, i per lo tant, açí tots sabem qué es el que ha pasat dins del Bloc.
Que me tens que contar de la nova executiva? PER FAVOR! Els votants del Bloc sabem lo molt que ha fet Molés pel partit i pel poble, pero també sabem que ja fa temps que haguera tingut que cedir pas a la renovació interna. I la renovació, querido anònim de les 12.50 hores, no és Maties, Pasqual, Mari i companyia (poca companyia, per cert). La renovació i el futur és Toni Pitarch Font i la gent que està al seu costat.
Toni, demanes que firmem les opinions. Ho senc. No puc.
Un bes molt fort i traeu la sang calenta d'una vegada. Com dia Sorní 7, Toni, yes you can!.
P.A.

Anònim ha dit...

Per a l'anònim de les 12.50: sí veig que esteu molt preparats, però m'agradaria recordar que "Hon" va sense h i els accents els han inventat per utilitzar-los. Per cert, joves, joves, no sé jo que dir-te... i les idees més que noves ja van sent "cansines", es repeteixen més que l'all i oli. Me declare també ex votant del Bloc mentre impere el ioga en el partit i mentre qui va de jove del Bloc seguisca sent qui és. Un abraç pa ma tia maria!!

Constantí ha dit...

En la meva humil opinió, al Bloc tots som renovadors, tots tenim clar que cal una renovació, que entre gent més jove. De fet, Mari Gràcia ja va deixar clar que ja no es tornarà a presentar, i com deia el document intern de manera molt encertada, "cal encetar nous lideratges..."
Per a d'açò es va fer un mena de "fulla de ruta", per fer aquesta renovació de manera progressiva i progressista, més encara tenint en compte que encara falta prou temps per a les eleccions. El que no entenc és perquè es volen fer les coses de manera sobtada i trepitjant els qui estan. No entenc quina necessitat de desprestigiar els nostres representants.
La renovació va endavant, això és clar, però en la meva opinió deu seguir-se el calendari que s'havia establert.
Per altra banda no entenc els comentaris desprestigiant Mari Gràcia, perquè està clar que ja deu haver un canvi, però també està clar que Mari Gràcia ho ha estat tot en el Bloc en Vila, que molt del que s'ha aconseguit ha estat gràcies a Mari Gràcia, i que porta vint anys barallant-se amb tots els ultra-catòlics-cavernícoles que han estat i estan a l'ajuntament, i pense que això cal reconèixer-ho. No entenc com ara de sobte s'ha convertit en el dimoni, més encara quan ja ha dit moltes vegades que no es tornarà a presentar.

En conclusió m'agradaria dir que la renovació al Bloc s'ha encetat i es farà, això és clar, i que açò no és una lluita de ningú contra ningú, no entenc alguns comentaris com si Toni tinguera que assaltar el poder. La renovació està en marxa, això si, seguint el calendari que el mateix Toni va marcar i sense demonitzar els que ara estan.

Això és tot, salutacions.

Anònim ha dit...

Avui, Toni, tornen a traure el temeta a El Mundo: pegali una miradeta, si t'ho permeten les classes.
I el que diu Constantí, potser siga cert, però públicament Maria Gràcia Molés mai s'ha pronunciat en cap sentit. De fet, segueix fent mutis pel foro.
Jaume2

Sorní 7 ha dit...

Amic Constantí, algú ha parlat de "dimonis" per tal de fer servir el mot "demonitzar"?

És que algú sent que ha fet o fa el "dimoni"?

Les i els votants volem que la gent del BLOC es deixe de romanços i diga les coses pel seu nom, evidentment, sense "demonitzar", però sí assenyalant què cal canviar perquè a l'hora de la veritat (les urnes)hi haja una opció valencianista sòlida, creïble i en condicions de fer arribar una proposta potent per a Vila-real...

Per favor, res de refregits!!

Que quan l'oli es crema... El menjar, a més de no fer bon gust, és tòxic... Així que, tant de bo el BLOC no vulga fugir del foc per a caure a les brases (de l'Infern).

Anònim ha dit...

Anonima del dia 20 a les 12'50h: la lliço de democracia estava clar que la gent del bloc la donaria,pero massa interna, no te pareix? Els votans i el poble- que per cert ens agrada molt mes Toni Pitarch- tambe volem estar informats.
Por, oscurantisme,vergonya a que se sapiga que el canvi proposat es no mes que un recambi mes gastad que la pipa d'un indi? de tant moure i remoure coses i consciencies.

Toni anim i una abraçada i si m'ho permeteixes vaig a donarte uns consells: RELAXAT!, te'n vas a fer IOGA despres vas tambe a la PROSSESO I MISA DEL CORPUS despres una temporadeta al PARANY i quan tornes -com ja donaras el perfil- tirarem una traca i festa plena.

¡Visca el Poble, la Comarca i el Pais!
Una abraçada molt forta
M.C.

Anònim ha dit...

M.C., tu sí que saps!
Jo també sé que GM = Grup Municipal = Gracia Molés

PB = Parany del Bloc = Pasqual Batalla

MM = Maties Marín = Moviment Mimètic = Mari Molés

TP = Transició Pacífica = Treball Progressista = Tallar amb el Passat = Triomf Proper = Tècnics al Poder!

Com va dir Sarkozy de Zapatero, MM no és molt intel·ligent. Ha caigut en el parany de l'anterior executiva de consens, perquè al presentar al seu homònim MM com a S.L. d'una nova executiva monocolor ha deixat clar que s'ha trencat la bassa d'oli que, fins ara, han volgut aparentar. I els votants, seguirem atents, perquè el Partit MM siga, alguna vegada -com diu TP- el Bloc de Vila-real... o tindrem que acabar sent ex-votants?
JPT

Anònim ha dit...

MM = Mari Molés = Maties Marín = MeteMari = Molt Malament
El LLúsio

Anònim ha dit...

Mare meua, açí tot el mon sap perfectament el que ha passat dins del partit. Menys mal!
Toni, espere que estigueu meditant el pas a pegar. Endavant! I de cara, no com els altres. De cara, Toni, teniu que anar de cara. Torneu a ocupar el vostre lloc, i esta banda d'ara que 'lidera' Maties Marín, a la calle. No vullc a cap dins del partit cuan recupereu el timó, a cap, Toni. Acaveu amb les xorraes, els caprichitos i els sous a jornada completa de gent que no treballa pel partit. A cap, Toni, que ja saveu com se les gasten. Recupereu el Bloc de manera neta i amb la gent bona.
A cap, Toni.

Anònim ha dit...

Me pise de risa pero els que escriviu els comentaris que vos penseu que la policia es tonta? Este blog està mes manipulat que el coche de la xarito.
La votació va ser neta, jo mes be em preguntaria perque les persones que pretenien fer un colp d´estat ( vulnerar el ordre democràtic establit) varen fracasar i la gent no varem acudir a donar-los suport despres de cridar-mos personalment!

I tu Toni, on estas? perque no dones la cara, perque no pares aquesta bojeria fraticida? Creus que aixi seras cap de llista? Per aquest cami sols heretaras les cendres de lo que avans era un gran colectiu!

TONI PITARCH ha dit...

No t'havia llegit, darrer anònim, fins avui dia 8 de juny. No comprenc com t'atreveixes a preguntar, des de l'anonimat, on estic... Jo sempre ací, donant la cara, o no t'has adonat?
I a què venen les acusacions de manipulació quan, si ho has llegit tot, jo sóc el primer que demane a la gent que s'identifique... Per tant, igual val la teua opinió com la contrària: ací hi ha una nova executiva que, per cert, no és de consens (com les anteriors, ja que a mi sempre m'havien elegit per unanimitat, que conste) i, naturalment, això té unes conseqüències: bones, males? Ja se vorà, però cadascú que carregue amb la responsabilitat dels seus actes. Jo contiue ací, de vancances partidistes localistes, que no polítiques.
I, sobre tot, tranquilitat, o ets dels que també te va el sou en açò de la política?

Anònim ha dit...

Toni: per qué no feu algo ja?
Açó és de vergonya.
Toni, l'única manera de rescatar al Bloc a Vila-real és la que tu coneixes. Fora MM, fora MM, fora PB, fora els sous d'asesors de gent que no te ni puta idea del partit ni de política local ni provincial. Fora la gent que ha perdut la equanimitat. No entenc com Molés ha d'eixat pel cami la seua inteligència. Era una tia de partit, que ha fet molt pel Bloc de Vila-real, pero i ara? qué fa ara? Em sap greu pero no ha sabut marxar com una 'reina'. Es tard ja per a tot. Qué pena! No tindreu ni un regidor en el 2011. Quina pena Toni; quina pena Mari.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2024/25

Vila-real, la nostra ciutat (1274-2024)

Els més visitats

La meva llista de blogs

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes