dijous, 30 d’abril de 2009

O.T. - G.H. - Z.U.D.Diuen que en temps de crisi el personal consumeix molta més televisió. De tota manera, com no només d'audiències viu la tele, també es parla -i molt- de fusions, absorcions, associacions i, fins i tot, coalicions entre empreses de comunicació... que si la Sexta i Tele5 i la Cuatro busquen socis, que si estan pensant en associar-se entre elles etc., és a dir, el pastís publicitari és, cada vegada, més escarransit.

Però anit va començar Oté (Operación Triunfo) i les cafeteries nocturnes -que no tenien sintonitzada la cadena corresponent o no havien comprat el partit Manchester-Arsenal- van haver de tancar, l'audiència era una estàtua de sal i tots els col·legis universitaris, de tota la pell de brau, tornaven a semblar parvularis com cada temporada d'Oté, Ge Hac (Gran Hermano), Z.U.D., etc,, sí, se tornen a portar les sigles (TV3, C9, TVE1, TVE2, A3, CUATRO, T5, La6, TDT. etc.).

Fins ací, res d'estrany. La televisió també respon al model de globalització neoliberal que ens han venut: programes d'importació amb l'objectiu de fer creure a l'audiència més jove -ací rau el perill!- que se pot viure sense treballar, simplement eixint a la tele, aconseguint una fama secular (pels segles dels segles) i guanyant-se la sopa boba als programes del cor, i de sang i fetge... Però, ara mateix, quants triomfets recordeu de memòria que s'hagen pogut guanyar la vida cantant, el Bisbal? Sí, i qui més? Molts pocs, per no dir que cap més... I de Grans Hermanos, germans, quants es guanyen la vida fent tele o exhibint la incultura pròpia als canals televisius estatals o locals? Ben repoquets.

I si faltava alguna cosa, un 40 per 100 dels alumnes d'ESO vol ser famós televisiu, i el 90 per 100 dels xiquets volen ser Iker Casillas... per jugar al futbol? No, per acabar anunciant cervesa per televisió (manda güevos, Trill!).

L'edició d'enguany d'O.T. té -o voleu una infusió?- l'alicient de la participació d'un concursant de la Vall d'Uixó i, a més, una membre del Jurat és d'Argelita, és a dir, ja tenim dos castellonencs que no estan a l'atur i, per tant, no cal que s'inscriguen al nou programa Z.U.D. (Zona d'Urgent Diversificació... econòmica, perquè allò del Z.U.R. o zona d'urgent reindustrialització ja no ens val, amb els temps que corren, de molta producció, molta tecnificació i no gens de mà d'obra).
.......................................................................................................................

3 comentaris:

Anònim ha dit...

I no seria millor crear una ZUDPP = Zona d'urgent desPePeització?
El sastre de Paquito i Ricardito.

TONI PITARCH ha dit...

Potser... De fet, l'actual crisi econòmica està afectant, principalment, els treballadors i treballadores valencians i, en especial, els nostres sectors productius tradicionals (sobretot la taronja i el taulell, a més de la insostenible construcció "a tot camps i tota costa"). El País Valencià, al 2008, ha tingut el menor increment del PIB de tot l'estat espanyol (un 0,5%), mentre la mitjana espanyola arriba a l'1,2% i la de la UE-27 al 0,9%). Els treballadors valencians estem a la cua d'Espanya en poder adquisitiu (l'autonomia nº13): 10.665 euros a l'any menys que els del País Basc, 3.632 euros menys que els de la Unió Europea dels 27 i 2.552 euros menys que la mitjana espanyola.
Som al capdavant de la misèria!

Josico ha dit...

typTota la culpa del jovent ganós de viure de la fama la va encetar Xavier Sardà amb el "Crónicas Marcianas" pagant una pasta als primers triunfitos, els primers Grans Hermanos, i d'altres vividors, maleantes, peteneres, frikis, etc... Visca la cultura dels diners fàcils!! I el jovent ja mai no ha alçat el cap.
Per això li destige un gran fracàs a Sardà en el seu retorn, i que el fulminen de la tele per sempre més.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes