dilluns, 8 de juny del 2009

EUROPEES: i encara diuen que el peix és car!


Als que han guanyat, als que han perdut, als que han empatat, als que no han participat, als europeïstes, als euroescèptics, als que estan a l'atur, als que tenen treball, als que passen de tot, als que mai passen de res, als que canvien el vot, als que van a pinyó fix, als que no van ni cara a l'aire, als absentistes, als votants, als candidats, als assessors, als partidistes, als politicòlegs, als militants, als simpatitzants, als que venen el peix, als que el compren malgrat estar venut, a totes, a tots... més del mateix: som els primers en tot, també a l'hora de votar en quantitat, continuïtat, fidelitat, bipolaritat. Els resultats, pam dalt, pam baix, com ara fa cinc anys:







=======================================================================

11 comentaris:

Josico ha dit...

Felicitacions per la informació tan completíssima que ofereixes sobre estos comicis.
Ha sigut molt il.lustratiu analitzar cada gràfic.
Ara a esperar a les pròximes municipals, a veure què passa...
O tindrem abans unes generals?? (no crec, però hi ha qui sí)

Anònim ha dit...

Guanya el PP, perdem els valencians: quants diputats valencians van a Europa? No cap pel PP (EL PODER VALENCIANO?) I dos pel PSOE (Andrés Perelló i Andrés Barea) que anaven a la cua de la llista...
Els valencians no pintem res a Madrid, ni a Europa: Camps i Fabra ens aporten el LIDERATGE en atur, imputacions judicials, en manca d'infrastructures... Visca el PPaís Blavencià i la Comunitat Campstellana!!! Quin nivell!

TONI PITARCH ha dit...

Més que generals, podríem tenir autonòmiques, ja que als populars els agrada confondre les urnes amb els jutjats, l'èxit electoral amb la impunitat penal.
Han rebut molt vots, sí, però els imputats del PP (i empresaris col·laboradors), que en són molts, encara han de ser jutjats... no sabem si per jutges imparcials, és a dir, dels que no han estat nomenats per cap dels dos partits als que la gent els ho perdona tot, o quasi tot...

Anònim ha dit...

Una valoració matemàtica: si cada un de dos electors valencians va votar PP, però hi va haver una abstenció del 50% (més o menys), això també significa que de cada quatre valencians n'hi ha un que recolza Camps, Fabra i els seus sastres, però n'hi ha tres que tot el contrari. 3 de cada 4 valencians no van votar PP!
Mire'm-ho per la part positiva.
Mila Nogurtel.

Constantí ha dit...

Els resultats per als valencians són lamentables, no ens enganyem. El Bloc no ha arrivat ni a l'1% de vots, per més que diguem que aquestes no són les nostres eleccions. Però per més que puje el vot al Bloc a les autonòmiques, arrivar al maleït 5% ara mateix és un somni.

En la meva opinió, que clar és només una opinió, la coalició que el Bloc s'encabota en repetir és incomprensible per a la majoria dels votants. Unir-se a partits ultra-conservadors, per més nacionalistes que siguen no s'entén.

I a nivell local, més del mateix. El Bloc ja no motiva a ningú. Ara mateix és un projecte estancat, sense perspectives de futur.
Com tots sabem cal una renovació a fons, amb gent jove i cares noves que puguen oferir il·lusió. Una renovació tranquila i ordenada, sense xafar ningú, però renovació a fons.

Què penses Toni? M'agradaria conéixer la teva opinió dels resultats del Bloc.

TONI PITARCH ha dit...

A nivell general, Constantí, ja he dit que "més del mateix", encara que s'ha de reconéixer que el PP ha tret 2 escons més que el PSOE, és a dir, molt poc a nivell de l'estat donada la conjuntura de crisi que, segons els populars, és culpa de Zapatero al 100%.

A nivell autonòmic, l'electorat no solament li ho perdona tot al PP, sinó que també oblida que el SERVEF, l'ensenyament, la sanitat, etc. són competència dels populars; però resultats penosos per al PSOE i molt discrets, tirant a roïns, per al BLOC (raons: ara pactem amb CIU, ara amb Esquerra Unida, certa falta de lideratge des del cap i casal?, però sobre tot el forat negre de València-ciutat, els resultats sempre baixos d'Alacant i els discretíssims, però baixos, a les comarques de Castelló). A Vila-real, n'hem tret uns pocs més que al 2004, però 411 vots, realment, simplement vol dir que el malalt terminal encara no ha mort del tot, la pròxima podria ser pitjor...

Està clar que a les municipals en treurem molts més de 400 per més mal que ho fem, però si volem renovar els dos regidors o, fins i tot, augmentar en percentatge de vots i de regidors, ja estem tardant en fer un transició renovadora, racional, pacífica, de cares i de formes de treballar de cara a la ciutat de Vila-real...

L'actual executiva és la primera de la història del partit que no ha eixit per consens i la persona que la lidera, després de tres anys desaparegut del mapa, ha entrat com un elefant a una catxarreria pròpia, però els amos de l'establiment li han donat 12 vots (ni un més), ells tenen la paraula...

Jo, ara mateix, sóc un militant de base (si vols també sóc conseller nacional) que, simplement, resta a l'expectativa perquè, en definitiva, no m'agrada res del que estic veient... des de fa quasi dos anys...

Pense que serà molt difícil fer les coses bé, si les persones que han de reflexionar, no reflexionen. Al Bloc de Vila-real, per suposat, també hi ha persones que mereixen tot el reconeixement pel que han fet fins ara, però en el futur podrien passar a la història de la ciutat i del partit per la seua desmesura i falta de control personal, per no saber dir fins ací he arribat personalment i no puc donar més de sí, ja que les retirades a temps sempre han rebut elogis cap a les persones que les han practicades quan tocava; és a dir, al Bloc de Vila-real hi ha des de gent als que se'ls ha tallat la corda (ex-assessors, ex-secretaris -en plural- locals, ex-militants, ex-votants), fins a d'altres als que se'ls ha passat l'arròs, passant naturalment pels que estan encantats d'haver-se conegut però, malgrat la joventut cronològica, haurien de fer cursos intensius d'humanisme, cultura general i municipalisme... però tenim una estructura interna democràtica i això pot jugar, col·lectivament, en favor de tots.

No m'estireu de la llengua ja que sempre diré el que pense, perquè no tinc cap estratègia, ni objectiu personal que amagar. Jo puc arribar a donar-me de baixa del partit, a negar-me a anar en cap lloc de la llista, però, malgrat tot, sempre me sentiré identificat amb el BLOC, tant a nivell local com de país: oblidem-nos de persones i situacions personals (tots tenim una vida modestament digna i a tots us tinc per amics) i aclarim la crisi col·lectiva des de la reflexió, l'acció i sobre tot, la renúncia individual de tots aquells que posen l'egoïsme personal per davant del futur com a partit.

De moment, seguiré de vacances polítiques fins el setembre. Salut a tots i agafeu forces de cara al nou curs: passe el que passe (recordeu que una cosa és l'Honorable Polítca i una altra el maleït bipartidisme demagògic), tingueu coneixement, cuideu-vos i, sobre tot, sigueu feliços.

Constantí ha dit...

Toni, amb la pregunta no volía estirar de la llengua ningú. Sols volía conéixer el teu anàlisi sobre els resultats, anàlisi que personalment valore.

TONI PITARCH ha dit...

Naturalment, és una forma de parlar-escriure (això d'estirar la llengua), tot esperant que la sinceritat no es confonga amb l'acritud. Però reconec que les veritats quasi sempre fan mal, sobre tot individualment, però almenys si fan una miqueta de bé a la col·lectivitat, només un poquet, alguna cosa haurem guanyat.
Sempre he pensat que quan m'acabe de convéncer del tot que política, hipocresia, fals testimoni i egolatria són paraules sinònimes, me n'hauré d'anar, definitivament, a casa.
Com diria Laporta, abans de guanyar el triplet, tampoc estem tan mal. Ara falta que guanyem / avancem en alguna cosa.

Volem a Toni ha dit...

Toni, açò no pot seguir aixina, tens que fer algo i fer-ho ja! Tu eres la UNICA ESPERANÇA per a Vila-real, no pots permetre que eixa banda que lidera Maties seguisca avant, esta clar que varen guanyar la votació per un miserable vot!, però tu Toni eres la solució pega un colp damunt la taula i fes us dels suports que tens, quan més tardem més difícil serà tirar-los fora perquè s'estan guanyant el suport de la gent. Pensa-ho be i actua, ara o mai! I quan recuperes el partit recorda, no en deixes ni a un, ni a un Toni tots al carrer. El futur és Toni Pitarch Font i la gent que està al seu costat.
Un abraçada molt forta

Sorní 7 ha dit...

Ep! Què vol dir eixes paraules? Abaixeu una mica el to de les intervencions, que ací no està passant res que no siga l'habitual...

I si Toni ha decidit prendre's unes "vacances", està en tot el seu dret; deixem-lo tranquil!

Una altra cosa és l'anàlisi de les eleccions, les quals evidentment mostren una fortalesa del BLOC a nivell local, amb un consolidat tercer lloc. Aquest és el valor del BLOC que els seus militants i dirigents han de saber canalitzar per al futur... Una realitat que als xics/es del bipartit "PPSOE" els incomoda sobremanera i una realitat que fa que Vila-real siga diferent (no una vulgar còpia de Quintanilla de Onésimo);

Així, Toni, que no et maregen, tu has dit que el teu referent és el BLOC... i el BLOC és un referent per a Vila-real; ja està tot dit!

TONI PITARCH ha dit...

Què ens passa valencians? Anem en BLOC però en solitari, mal acompanyats, amb qui siga al final del món? Fem autocrítica constructiva...
Relaxeu-vos i llegiu la lletra d'aquest vídeo autocrític de The Moreras penjat al Pica'm:
http://picam.info/picama/the-moreras/

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes