dilluns, 8 de febrer del 2010

LA REPÚBLICA DE LES FESTES



Potser, és de veres, que quan venen mal dades és, precisament, quan el personal tenim més ganes de festa. De tota manera, tots els procesos democratitzadors han vingut, quasi sempre, acompanyats de la corresponent crisi econòmica. Va passar amb la proclamació de la Segona República Espanyola (després dels feliços anys vint, el crash de la Borsa de Nova York començava a fer estralls), amb la mort de Franco i l'adveniment de la democràcia (la llarga crisi del petroli del 73) i passa, ara mateix, amb l'actual crisi coetània de la democratització de les festes a Vila-real.

Comenten els veïns, per Vila i Ravals, que hi ha preocupació -i molta!- entre la Corporació Municipal per l'absència de candidates a ser Reina de les Festes de Sant Pasqual de 2010 i, no cal dir-ho, entre els membres de l'Equip del Govern Municipal monocolor (PP) pel foment del republicanisme entre el jovent: primer per tenir amagat el monument a Jaume I durant dos anys llargs, molt llargs, ara per exil·liar-lo a un barri perifèric deshabitat on, davant la manca d'arbres, no falten gossos que s'acosten a saludar-lo, a boqueta nit, tot alçant la poteta, alhora que miccionant al pedestal, en el seu honor.

No ens n'haurem passat de dosi de republicanisme funcional? I si passem a la història del municipi, no solament per marginar l'estàtua del fundador de la Vila, sinó per acabar amb la tradicional i conservadora representació de la dona vila-realenca en la festa? -es pregunten, els dos o tres que pensen dins de l'equip de govern.

La cosa no va de broma. S'acosta la setmana d'actes fundacionals (al voltant del 20 de febrer), quan sol anunciar-se qui serà la propera primera dama, i la corona no assoma enlloc. Seria la primera vegada, després de més de 50 anys de reines i dames, que la cosa desapareix, curiosament, per l'escassa perícia dels polítics conservadors per conservar les essències d'allò que prediquen... Viure per veure (per beure?)! Naturalment, el portaveu del govern municipal sempre podrà afirmar que això és competència de la independent, democràtica i representativa Junta o Comissió de Festes i ...bla, bla, bla.
***********************************************

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Si el Mienterráneo ho desmenteix és perquè, realment, hi ha preocupació, tens raó!

No són també els autors de la frase de l'any: "El mejor Villarreal de la historia"? I ara, va Marcos Senna i diu que, de moment, només s'han de preocupar de salvar la categoria.

Què bonic és treballar al servei dels poderosos... sobretot quan hi ha diners, però això també s'acaba i els veïns també comenten que el Mediterráneo se ven (al millor postor? No, això ho ha fet sempre).

Unknown ha dit...

Si hi ha molta gent que té ilusió per ser festera o reina (com jo), pero no ens podem permitir pagar 800 euros de matrícula a la UJI més un 100 euros al mes en despeses per a l'universitat i ara trajes, i joies, i perruquerria...

Josico ha dit...

Jo visc exilat en un poble de 7600 habitants on acaben de fer les festes i tenien 10 festeres infantils, 10 festeres majors, primera i segona dama juvenils, i la reina major de les festes. Vaig flipar pel contrast amb Vila-real!

Anònim ha dit...

No passa res. L'alcalde pot anar a tots el actes, tallar totes les cintes inaugurals, iniciar les mascletades, embolar tots els bous, anar a visitar tots els casals de les penyes i dormir al Hotel Palacio. Espere que li fagen alguna foto.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes