dissabte, 13 de febrer del 2010

L'HIMNE DEL VILA-REAL I LA S.G.A.E.


Anit, a l'Auditori de Vila-real, es va celebrar brillantment la desena edició dels Premis POBLE. Pujaren a l'escenari els tres premiats d'enguany, és a dir i per ordre cronològic, Valentí Nostrort com a president de l'Agrupació Coral ELS XIII, el catedràtic de la Politècnica (U.P.V.) Enrique Cabrera Marcet i, finalment, un emocionat Joan Soler Usó que -com no podia ser d'altra manera- va acabar dedicant-li el trofeu a la seua filla Anna Soler Vilar, també en el cor i en el record de tots els presents.

L'acte havia començat, però, amb una altra sorprenent i espectacular actuació de Yunque, un jove mag de La Vilavella que no solament s'ha guanyat un merescut prestigi entre els assistents a les diferents gales de Poble, sinó que, cada vegada, és més conegut tant a nivell estatal (amb aparicions a Gran Hermano, per exemple) com internacional.

I, finalment, es tancà amb una gran actuació musical conjunta entre la Banda Musical La Lira i la Coral Sant Jaume que interpretaren una peça de Rafael Beltrán, l'Himne del Vila-real Club de Futbol (que mai s'havia interpretat en directe conjuntament) i l'Himne de Vila-real de Francesc Moreno. En acabar l'excel·lent interpretació de la segona peça, dirigida magistralment per Alfredo Sanz, és a dir, l'autor de la música, els amics asseguts al meu costat em preguntaren -naturalment, de broma- si em semblava tot correcte, si ho havien interpretat bé o si em semblava que s'havien deixat alguna frase i/o paraula... La meua resposta, va ser la primera, tot correcte, molt bé, excel·lent, però que em sabia greu la clavada que la S.G.A.E. anava a pegar-li al director de l'espectacle...

L'Himne del Villarreal C.F., des de l'estiu de 1998, només està registrat a la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana, on consta qui som els autors de la creatura. Fins ara, mai hem pensat de registrar-lo a la S.G.A.E. perquè, en realitat, tot s'ha fet amb la més bona voluntad de col·laborar amb Vila-real i amb el club de la nostra ciutat... a canvi, fins ara, de no res. De tota manera, després de la polèmica sorgida amb l'Himne del centenari del Badalona i les pràctiques crematístiques de baixades als mòbils (al camp d'El Madrigal, fa temps que algú es trau algun euret amb les baixades de l'himne... i que conste, no és el que subscriu), potser ha arribat l'hora de signar un document entre els autors i el Vila-real Club de Futbol per evitar-nos problemes amb la S.G.A.E., amb Ramoncín o amb els venedors de pollastres a l'ast.

Visca el poble fundat pel rei en Jaume... ho deixe fins ací, perquè qualsevol dia igual entra tota aquesta gent dels drets d'autor a territori blocaire.


========================================================================

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes