divendres, 20 d’agost del 2010

EL FUTBOL ÉS ACÍ (5-0)



El futbol és ací, a Vila-real, des de 1998, amb el breu parèntesi de cada estiu i, potser, també algunes vesprades/nits estranyes quan els nostres jugadors semblava que no volien la pilota i, fins i tot, l'entrenador de torn s'encabotava en fer alineacions rares, plantejaments suïcides o canvis inesperats...

Anit va tornar el futbol al Camp del Madrigal i per la porta gran: partit oficial (prèvia d'Europa League), bon resultat (un 5-0 que possibilita viatjar amb certa tranquilitat a Bielorússia), bon joc combinatiu, encert de cara a la porta contrària, seguretat en defensa i entrada amb bon peu dels debutants en partit oficial (sobretot Marchena i Borja Valero que s'estrenaren amb gol) i presentació en societat del gran fixatge de la temporada 2010-11 que no és altre que el recuperat -per al futbol europeu i mundial- Santi Cazorla, el crack absent durant, pràcticament, tota la temporada anterior.

Per als que ho voleu mirar des d'un altre cantó, s'ha de reconéixer que el Dnepr Mogilev és un equip modestíssim que no va arribar amb claredat ni una sola vegada a la porta contrària, que va fer un plantejament tàctic prou innocent i que, a més, va donar moltes facilitats en defensa... però, de tota manera, fer cinc gols amb la qualitat dels d'anit (sobre tots el de Nilmar a la segona part, quan el 4-0 de la primera havia aportat certa dessídia) no està a l'abast de tothom.

També és de veres que aquest Vila-real, com el de l'any passat, és un equip molt millor que d'altres "més modestos", com ara el Getafe (que anit guanyava, només, per 1-0 amb unes graderies buides davant la més que notable mitja entrada del Madrigal) que, potser, igual ens tornen a guanyar en la classificació si no es rectifiquen certes actituds, dins i fora del camp, per part de jugadors i dirigents...

I, per últim, no cal oblidar-ho: aquest Vila-real C.F., capaç de fer un joc tan excel·lent com el d'anit, també s'ha desfet d'un gran nombre de jugadors (alguns molt veterans, d'altres no tant) i per això compta amb una de les banquetes més joves (i inexpertes en la màxima categoria) des que milita en Primera Divisió, juga competició europea (enguany l'Europa League guanyada als despatxos) i, a més, aspira (o això "ens venen" des de l'opinió publicada) a fer un bon paper en la Copa del Rei (sense comptar, com els anys anteriors, amb un mínim de dos jugadors competitius per posició).

Tant de bo, així siga! Que fem/facen un bon paper i que per fi se guanye algun títol, amén!

LA FITXA DEL PARTIT:

Vila-real: Diego López; Àngel, Marchena, Musacchio, Capdevila; Senna, Bruno, Cazorla (Jefferson Montero, min.58), Cani, Borja Valero (Nilmar, min.46), i Rossi (Altidore, min.74).

Dnepr Mogilev: Kopantsov; Kapov, Gonchar (Raspopov, min.40), Zhevnerov, Obrazov; Shuneiko (Tupchi, min.76), Turlin, Karpovich, Zenkovich (Chernykh, mín.64), Tereschenko, i Yurchenko.

Gols: 1-0. min.10, Marchena, 2-0. min.16, Cazorla, 3-0. min.35, Borja Valero, 4-0. min.44, Cani, 5-0. min.75, Nilmar

Àrbitre: Simon Lee Evans (Galés). Amonestà Marcos Senna (min.73) per part local, i Obrazov (min.45), Chernykh (min.67) i Raspopov (min.83) pel bàndol visitant.

Estadi: El Madrigal (amb mitja entrada, més de 10.000 espectadors malgrat la data i l'oratge, amb una temperatura ideal per practicar futbol ja que la pluja de la vesprada va refrescar l'aire estiuenc de La Plana, quasi sempre humit i calorós).

1 comentari:

TONI PITARCH ha dit...

FUNCIONARIOS: Morera teme que el Consell no pague el mes próximo

El portavoz del grupo Compromís, Enric Morera, advirtió ayer de que el Gobierno valenciano “no tiene dinero para pagar la nómina de los empleados públicos del mes de septiembre” por su “catastrófica” situación económica, ya que tiene que hacer frente al pago de 1.252 millones de euros de vencimientos de deuda. Según señaló, la situación financiera de la Generalitat es “trágica” y no solo afecta a los consorcios de bomberos, la escuela pública y las infraestructuras, entre otros sectores, sino que también lo hace “directamente” sobre las nóminas de los funcionarios.

En este sentido, el grupo ha formulado una pregunta parlamentaria al conseller de Economía para que explique “cómo abonarán los salarios a los trabajadores públicos que hacen bien su tarea y que son quienes pagan en primera instancia su incompetencia”

Mediterráneo (22/08/2010)

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes