dilluns, 14 de març del 2011

VOLEM TV3, AITANA NO VAL RES...



Aquesta setmana s'acomplirà el primer mes del tancament de TV3, per part d'Acció Cultural, com a protesta per l'asfixia econòmica i el mobbing polític i social a què ha estat sotmesa aquesta institució cultural valenciana des de la seua fundació. Si s'ha de fer desaparéixer un país, comencem per desvertebrar-lo socialment i cultural... no sé si ho va dir Goebbels, o algun salvatge d'aquest perfil, però les coses són així.

Durant la darrera manifestació per TV3 a Castelló, un company de lluites i reivindicacions ens va fer recordar la frase: Volem TV3, Aitana no val res! Recordeu el què cantàvem ara fa més de vint anys? Doncs no hem avançat gaire!

De tota manera, la frase de marres denota vàries coses: en primer lloc, naturalment, el paper d'espectadors que, des de sempre, hem tingut a les comarques de Castelló ja que si podem adquirir un bon producte (TV3) potser no cal plantejar-nos el millorar el propi (abans Aitana, que no valia res, ara Canal 9, que val un ou... econòmicament parlant, que no de continguts, ni qualitat, és clar). També l'estima per la nostra llengua ja que la reivindicació, en principi, partia de gent de tota classe, condició i fins i tot llengües maternes diferents, donat que per aquestes terres allò de la Batalla de València, el blaverisme, etc. sempre ha tingut molt poc d'èxit. De fet a Vila-real sempre se diu que l'introductor d'una facció (molt moderada, per això) de la desapareguda Unió Valenciana va arribar des del sector farmacèutic, és a dir, un sector molt íntimament lligat al president Camps... I, ara mateix, Coalició Valenciana i èxit electoral són dues entelèquies poc compatibles perquè titllar de catalanista el PP (com fan des de l'extrema dreta) és quasi com titllar de barcelonista el periòdic Marca...

Volem TV3, i el que es faça des d'ací valga molt més (periodisme plural i democràtic, promoció dels valors valencians, foment de l'economia valenciana i els nostres productes, respecte pel valencià, el català de tots, etc.), però no en diners... Prou de manipulació a Canal 9!!!

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes