divendres, 16 de novembre del 2012

MANCANCES I COINCIDÈNCIES CULTURALS




Després de l’equinocci de tardor i del canvi d’hora, els vila-realencs abandonem el nomadisme entre el maset / l’apartament i la casa per fer, definitivament, vida sedentària i reforçar els lligams urbans.

És, per tant, la tardor, l’estació que marca l’inici de l’agenda cultural, entesa no solament com l’època on podem gaudir, des de casa, de les millors mostres de la cultura d’importació (teatre, música, etc.) i, el que és més important, de la cultura d’elaboració pròpia.

Vila-real sempre ha estat un poble d’artistes, de pintors, músics, poetes o escriptors en general i, llevat de les excepcions que confirmen la regla, sempre s’ha tingut en alta consideració i estima allò fet a casa nostra. És per això que aquest novembre, a més de la magna exposició del consorci de Museus de la Generalitat dedicada al centenari del naixement del pintor vila-realenc Gimeno Barón (1912-1978) al Museu de Belles Arts de Castelló, no hagués estat gens malament una mica de generositat partidista (de part dels que manen a la Generalitat i a la Diputació) per poder celebrar en novembre aquesta mateixa a Vila-real, ciutat natal del pintor, malgrat les mancances de l’Alqueria de Polo i la brutal manca d’infraestructures (en servei) culturals, públiques i privades, a Vila-real.

De tota manera, l’efemèride ben val una visita a Castelló, però si no us ve de gust eixir de casa (?), podeu acudir a l’Auditori de Vila-real el divendres 16 de novembre a les 20h. on es presentarà “A recer de la mar”, homenatge al poeta Miquel Peris i Segarra en el 25 aniversari del seu traspàs i que, coincidències de la vida, fou durant molt de temps mestre de La Huerta, és a dir, de l’actual col·legi Pintor Gimeno Barón que ha complit 75 anys...

.......................................................................................................................

P.D.- Aquest article ha estat publicat a la Revista Poble, novembre de 2012, nº 189, a la columna pròpia d'opinió Roure i llorer, sota el mateix títol.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes