dilluns, 24 de setembre del 2007

ANIVERSARIS


Potser sou molts els que penseu que això dels aniversaris històrics són coses inútils i per a perdre el temps. Altres, en canvi, pensem tot el contrari, sobre tot els mestres, professors i gent que ens dediquem a la docència.

Als aniversaris, a més, se'ls pot treure profit per reivindicar millorees, idees o personatges, és a dir, coses molt concretes.

Enguany ja hem passat el 300 aniversari de la Batalla d'Almansa, el del naixement del Cardenal Tarancón (el 14 de maig va ser el centenari) i, per a final d'any, el 75 aniversari de la signatura de Les Normes de Castelló. Avui al Mediterráneo apareixia, en castellà, aquesta notícia.

Las Normes de Castelló de 1932 siguen en plena vigencia en su 75° aniversario ( El Periódico Mediterraneo

4 comentaris:

Lisa Viguer ha dit...

Enguany també és el 75 aniversari de la "Missa del Roser" que es canta el primer i segon diumenge d'octubre en les festes de l'Associació de Filles de Maria del Rosari.

Ah!!, i el 25 aniversari de la retransmissió que va fer TVE de la "Missa del Roser" per a tot Espanya. Això també fou històric!!

Abraçades!! JAP :-)

TONI PITARCH ha dit...

D'acord, Lisa, es nota que ets una rosariera de debò, però comprendràs que un no es pose en "política local" (rosa/blau) i parle d'aniversaris "històrics" en el sentit més específic de la terminologia. Per cert, l'any passat va passar, sense PPena ni glòria, el 700 aniversari de la mort de de la Reina Maria de Luna a Vila-real... I no m'agradaria que esdeveniments d'aquest nivell tornaren a passar per alt per la desídia/ignorància de l'equip de govern de Ca la Vila. Rep una abraçada d'un fill de purissimera i gendre de rosariera!

mcanos ha dit...

Toni, hi ha que ressaltar la proposició no de llei a les Corts Valencianes, presentada per Bloc Compromís, en què emplaça el Consell a organitzar una exposició sobre les Normes de Castelló, coincidint amb el 75 aniversari de la signatura i insta els ajuntaments a sumar-se a la celebració dedicant a l’ortografia valenciana del 32 el nom de vies i edificis públics o instal·lant plaques i monuments.

TONI PITARCH ha dit...

Exactament. Va ser publicar aquest comentari i adonar-me'n de la proposta. De tota manera, l'exposició sobre les Normes a Castelló s'està organitzant per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua des de fa temps. De fer, vaig estar dinant amb Palomero, Messeguer, Xipell i dos membres més fa uns mesos i (a banda d'oferir-me una col·laboració) vam estar parlant dels actes previstos. Però sí, els ajuntaments valencians en general també s'haurien d'implicar.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes