diumenge, 30 de setembre del 2007

EL SOU (SHOW) DELS POLÍTICS



Generalitzar està lleig i, a més, és demagògic: de polítics, per tant, n'hi ha per a tots els gustos, de tots els colors, de roïns i de pitjors... També n'hi ha, fins i tot, dels que se guanyen el jornal. Però, quan haurien de cobrar els alcaldes i els polítics en general?

Resulta prou vergonyós i, potser, perjudicial per a la nostra jove democràcia (o serà per fomentar les vocacions polítiques?, mai se sap) que un del assumptes que provoca més consens -sobre tot a l'inici d'una legislatura- és, precisament, l'augment dels sous respecte als quatre anys anteriors per a alcaldes i regidors, sense mirar l'IPC, l'euríbor, el TAE, l'IRPF, l'IBI o qualsevol dels impostos que ens mortifiquen a la resta de mortals que no gaudim d'un sou per ocupar càrrec públic.

De tota manera, llevat dels desfaenats, els llepaculs i els mendicants que s'apropen a la política a la recerca d'un bocata, un plat de llenties i, fins i tot, d'una primera i única ocupació laboral (Toni, hi ha molt de desgraciat ficat en política! -em comentava un amic l'altre dia), la majoria d'alcaldes i regidors estan malpagats... No cal dir els presidents de govern que cobren menys que qualsevol gerent d'empresa mitjana!

Si us fixeu en l'enquesta que fa aquest dies un diari de València, sobre el que haurien de cobrar els alcaldes de les ciutats de més de 50.000 habitants, la resposta hauria de ser clara: haurien de cobrar entre 4 i 5 mil euros... Per què? Doncs, perquè si es tracta de gent professional, de segur que a la seua vida privada cobren més de dos mil euros al mes i tampoc poden perdre diners dedicant-se a la política... I per què no més de tres mil i menys de quatre? Doncs, perquè això ho cobren molts regidors alliberats, i gent amb menys responsabilitat que els alcaldes... Per tant, diga el que diga el poble, és a dir, el resultat de l'enquesta del Levante, la resposta encertada és més de 4.000 euros.

El que fem i decidim les persones no és cap dogma de fe, perquè les persones ens equivoquem contínuament -jo el primer- fins i tot a l'hora de votar: heus ací la grandesa de la democràcia (jo seguesc pensant que els ciutadans del meu poble es van equivocar el 27 de maig, perquè jo sóc demócrata i accepte el resultat de les eleccions, però tinc un altre punt de vista de veure les coses). Si molta gent s'equivoca a l'hora de triar estudis, feina (si se pot!) o parella, per què no pot equivocar-se a l'hora d'opinar o en el moment de votar?

Una cosa és el pluralisme i la llibertat d'opinió, una altra el valor del vot (tots valen el mateix, per suposat!) i una cosa ben diferent és el valor de l'opinió: tots els ciutadans opinen de futbol, de llengua o de política, però a mi sempre m'agrada escoltar els que més en saben que, normalment, no solen ser els que més se prodiguen als mitjans de comunicació (perquè no interessa els que manen?, segurament).

7 comentaris:

Unknown ha dit...

Toni, pense jo que en estas molt equivocat, el poble es sobera i el poble mai s'enganya, el que hi ha que fer es llegir i entendre el que el poble diu, i el que el poble va dir el dia 27 de maig açi a vila-real encara hi ha molta gent que no ho ha entes, ni ho vol entendre, el poble va parlar, i va ser molt clar, i encar ningu el ha entes, ni el PP, ni el PSOE ni vosaltres desde la coalicio speudo comunista COM-PROMIS. En fi va ser molt trist el que hi va pasar, i el que hi venia pasant desde el mes de novembre'06, pero es mes trits i lleig el que ve pasant des de maig'07, cal interpretar el que el poble ens va dir i jo ho resumiria aixi:

I hi ha un espai socialment moderat però nacionalment ambiciós que espera, en casa seva, com s'ha vist a les darreres eleccions, que se li ofereixi futur i que se li parle sense embuts, un espia que pasa d'un projecte de "minories d'intelectuals elitistes, que busquen el nacionalisme de progres i un projcte de pais fet per a minories narcisistes allunyat del poble que dieu defendre", pero aço es la meva potser segons la teva teoria del engany estiga molt equivocat i el que la gent vullga siga un projecte de pais i de poble fet per a minories narcicistes que estan molt allunyades del poble que diuen defendre, tens rao Toni estic molt equivocat, pot ser sols tu i les minories narcicistes tingeu la veritat absoluta i tots els demes s'equivoquen i es van equivocar, no cal llegir els resultats electorals, sols cal continuar mirant-se el melic.

TONI PITARCH ha dit...

No, Jordi, la teua opinió és tant respectable com el resultat electoral. Jo també puc estar equivocat (tots els humans estem en el mateix risc) i la meua opinió és meua i, per tant, subjectiva, però la victòria pírrica del PP per 12 vots ahí queda. Un curt de vista que s'equivoca de papereta, un malalt terminal portat a la mesa electoral en cadira de rodes... 50.000 habitants donats d'alta uns mesos abans (=25 regidors), un canvi en l'oratge... Hagués pogut canviar el resulat en les mateixes condicions. El nacionalisme és minoritari al País Valencià perquè s'han fet malament moltes coses, però així ho seguirà sent mentre l'enemic siga el BLOC, per exemple.
Hi ha pobles i autonomies (no vull dir noms) on sempre han manat els mateixos en l'actual democràcia... alguna cosa està fallant, no només el Bloc (segons tu, però potser tens raó... o t'equivoques si ets humà).
Salutacions cordials!

Unknown ha dit...

Toni una cosa se me ha oblidat abans:

El 14M DE 2004 el PSBRE guanya les eleccions generals per un escas marge, pero les guanya el resultat es legitim i el govern es el que el poble a triat, doncs be el PP encara ara en el 2007 no ha aceptat la seva derrota i el resultat ha segut u govern sense oposicio, i un govern sense cap alternativa.

EL 27 M DE 2007 el PP a vila-real Guanya les elecions locals per una ventaja de vora 8 punts porcentuals, mes 2500 vots directes i tres regidors de diferencia respecte a l'altra força politica, res de 12 vots, sols son 12 vots si tenim en compte que el PSBRE, EL BLOC I una EU+12 hages pactat, sols entonces es pot dir que el PP a guanyat per 12 vots, pero per poder dir aixo fa falta admetre que el BLOC+EU son una sucursal del PSEBRE, algo com la segona marca, un cami masa llarc per tal de fer a BENLLOCH alcalde, sols aixi es`pot parlar de 12 vots. I aixi i amb els discurs que esteu texint vos col.loqueu al mateix lloc que RAJOY respecta ZAPATERO, no acepteu igual que tanpoc ho acepten ells que vos guanyesin les eleccions, pero hi ha una cosa que vos diferencia ells el PP de RAJOY son un sol partit i vosaltres esteu malvenent el fins fa poc nostre partit al PSEBRE, pot ser per que ja en esteu farts de no poder menjar d'eixe PESEBRE, no ho entenc, pero eixe no es el cami, al meu entendre, i ahi a mi no em topetareu.
Quina es la vostra opcio deixar que aquestos governen 4 anys mentre vosaltres vos lamenteu que per 12 vots virutal aquet no es un govern masa legitim, que no son dignes, que no son govern, el resultat jo ja el veig venir, 4 anys sense oposicio, i la desaparicio baix el paraigues del PSEBRE del BLOC i aixi a les properes per el PSEBRE+BLOC+EU+12 governar, TAMBE SOLS PER 12 VOTS?.

Pense que els que perteneixem a un espai politic socialment moderat però nacionalment ambiciós serem a casa una llarga temporada.

TONI PITARCH ha dit...

Ja sé que no vaig a convéncer-te de res i, a més, estic segur que molta gent no ens ha votat pel pacte autonòmic (Compromís) amb EU que, a nivell local, ens ha fet perdre regidors a molts municipis, però a nivell autonòmic ens dóna vida com a partit. El BLOC va arribar a un nivell de creixement que, per sobreviure i poder pagar assessors imprescindibles (juristes, per exemple), havia de tenir diputats autonòmics. Malgrat el fracàs municipal per tots reconegut, el BLOC s'ha consolidat com la tercera força municipal i, a curt termini, l'únic partit al País Valencià amb infrastructura suficient per fer front al bipartidisme de moda... Sóm els tercers en discòria perquè EU és un partit amb tendència a zero (com es diu en matemàtiques) que camina fins l'autodestrucció (Marian Albiol i Glòria Marcos no se parlen, les d'EiP no cal dir-ho, etc.) i que no vullga vore-ho a vendre cupons.
A més, la gent del BLOC, majoritàriament, no mengem de la política i estem acostumats a travessar deserts més deshumanitzats que l'actual: hui per hui som més partit que fa 4 anys (a Vilareal, però, tot això ens ha costat 600 vots). El PP, a pesar del victimisme i la manipulació del cas Vilanova (una persona excel·lent que, com alcalde, va ser traicionat pels seus) ha perdut més de 700 vots, governa per 12 i, amb Juanjo Rubert (un xic preparat, envoltat de molts/moltes inútils, però molt radical i sense mà esquerra per a la política) la tendència és a la baixa. El 2011 seguirem debatint.

Unknown ha dit...

El PP a vila-real governa per 10221 vots i 46,12% sobre un 63,6% de participacio. Els 12 no els veig per cap lloc, a no ser que

PSEBRE 7470+BLOC2413+EU1115= 10998 vots, vos en sobren 777, caldria doncs que tingessiu en conter altres minories que van sumar 943 vots 430 cv, 269 piv, 244 erpv, jo faig i refaig els numeros i veig que el PP governa per una diferencia de 2751 vots respecte al 2º partit mes votat, i 7808 respete al tercer partit mes votat, en fi el 12 vots eixos que tu hi dius no els veig per cap lloc.
A si deveres creeu que governa per que vos en faltaren 12 vots, ja sabeu a les properes eleccions que hi teniu que fer, no?. Doncs una llista conjunta PSBRE+BLOC+EU i aixi no es desprofitaran els vots que no arriven al 5%.

Te ho torne a repetir, per que veig que no m'escoltes.

Els que perteneixem a un espai politic socialment moderat però nacionalment ambiciós serem a casa una llarga temporada.

Ja que no hi tindrem partit hon militar, i tampoc tindrem opcio de vot, ja que els que defenseu el TRIPARDIDISME, vos convertiu en els arquitectes del BIPARTIDISME, PP (DRETA), PSEBRE+BLOC+EU (ESQUERRA). Per vosaltres guanyar les eleccions implica llevar al PP del govern i col.locar a cualsevol del PSEBRE tinga ma esquerra o ma dreta dona el mateix sols teniu una opcio de govern, i en democracia no sols es bo gunayar eleccions , tambe es te que poder pactar i tal i com son les coses el PP ara per ara no pot ni vol pactar amb ningu i vosaltres sols podeu i voleu pactar en el PSOE, per a que feu aixo vote directament al PSOE, o inclus puc arrivar a anar-hi en llistes del PSOE ja que la vostra opcio es un cami masa llarc per fer alcalde a un SOCIALISTA, jo segons el que tu plantejes ja se el que tinc que fer per a no convertir el meu vot en un d'eixos 12 que segons tu vos impedeixen governar i aixo pasa per votar PSOE i treballar politicament amb eixe opcio, com tu dius l'unica opcio que el PP d'eixe de governar, la opcio BLOC es una enganyifa, ja que votar BLOC sabent que despres eixos vots son per el PSBRE doncs vote PSOE i no cal que el meu vot vaja d'excursio.

TONI PITARCH ha dit...

No t'escolte perquè te llig. Em lliges tu a mi?
El pacte autonòmic amb EU ens ha fet mal a nivell municipal, però -com ja t'havia explicat- el BLOC (abans de maig de 2007) era un partit mitjà (la tercera força municipal) però amb un volum de militància que li venia just pagar els treballadors que hi tenia (no tenim finançaments ocults com altres) per fer funcionar el partit. Els 2 diputats autonòmics li permeten -a banda d'eixir al Canal 9 de Camps, abans de Lerma- seguir existint amb una estructura més forta a nivell autonòmic (cosa que, reconec, no ens a beneficiat a nivell local) i, a la llarga, poder optar a l'aventura en solitari perquè a EU li queden quatre esquilades (si no pactem amb EU al maig, a les Corts Valencianes, ara mateix, hi hauria només dos partits:PP i PSOE) i el BLOC té vocació de partit independent i no de gaiato de PP o de PSOE. Quantes vegades vols que ho repetim?
Vinga, deixem-ho així... El 2011 és a girar el cantó.

TONI PITARCH ha dit...

... ha beneficiat... vull dir... Si és que me faràs fer faltes d'ortografia i tot!!!

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes