dimecres, 15 d’octubre del 2008

Ave Maria, la premsa...



A les comarques de Castelló portem molts anys de crisi; sí, senyor!

En aquell temps, els xiquets de les comarques de Castelló apreníem a l'escola a dir allò d'Amariaporíssima quan entràvem a classe, l'únic periòdic existent s'anomenava Mediterráneo i, naturalment, les notícies sobre el govern central totes eren bones.

Va passar allò dels Plans de Desenvolupament i, llevat d'una refineria al Grau de Castelló i un institut de Secundària a Vila-real (Villarreal de los Infantes, com van posar-li els franquistes!), de res ens va valdre que la taronja valenciana encara fora la primera divisa de l'Estat.

Més endavant va vindre la democràcia i l'autonomia. El Mediterráneo, avançant-se a l'estratègia vanguardista del Grup Planeta(propietari de La Razón i de l'AVUI), va canviar, ara lloava Juan Lerma i un tal Felipe González que es va construir un AVE des de Madrid fins els seu poble (Sevilla). A mitjans de la dècada dels noranta, la truita va canviar, i el Mediterráneo també: lloava un tal Eduardo Zaplana, mentre José Mª Aznar es feia un AVE des de Madrid fins el seu poble (Valladolid). Després ha vingut Francisco Camps, un xic molt estimat per quasi tota la premsa valenciana, i l'odiat José Luis Rodríguez Zapatero que ha sorprés tot l'electorat fent allò mai vist: un AVE des de Madrid a sa casa (León)... inaudit!

Els ciutadans de les comarques de Castelló que hem viatjat alguna vegada pel món i sense AVE (però no de gorra com els que manen, ni a compte de l'erari públic, precisament, sinó pagant autopistes de peatge cara a Europa), solem tornar sempre indignats quan veiem les meravelles que hi ha pel món i, sobre tot, quan anem ací al costat, al sud, i contemplem les que fan i faran a València Cap i Casal amb els diners de tots els valencians... Estem deixats de la mà de Déu, de Zapatero, de Rajoy, de Camps, de Fabra... i de les pàgines de premsa que només serveixen per cremar encens en llaors de tota aquesta gent.

Supose que aquest sentit tenia la portada del Mediterráneo (i valga la broma gràfica inicial a canvi de la propaganda feta al Diario Decano de la provincia), provocar el debat entre els ciutadans i no solament entre aquells que viatjant, viatjant, ens sentim cada vegada més nacionalistes valencians malgrat Pio Baroja, Unamuno, Lluís XIV , Felip V i tots els que s'enrecorden de nosaltres, només, a l'hora de pagar impostos.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

AVEr que llega antes... si el tren o el aeropuerto... ¡¡vaya tela!!

Anònim ha dit...

Molt bo això del MENTIDER-ráneo. Avui han tornat a demostrar que són mentiders amb el titular de la concentració de professors a Castelló, demanant la dimissió de Font de Mora: mentre tots els diaris parlen de 800 a 1.000, Mentiderráneo titula "decenas" de professors.
V.

Anònim ha dit...

Això passa quan s'informa segons "el sol que más que calienta".

c. ha dit...

I tant que tinc una estoneta per a dedicar-te. Fins i tot, una mica més que una estoneta. Enhorabona de nou pel blog i per la tasca que hi fas.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2024/25

Vila-real, la nostra ciutat (1274-2024)

Els més visitats

La meva llista de blogs

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes