divendres, 3 de gener del 2020

TIRORÍ 2020



Titorí, tirorí, 2020 ja som ací! 

No ens queda palla ni garrofes des que venguérem el rossí, ja no anem amb carro i haca, però sense eixida a l’AP-7 gratuïta no podem fer camí, perquè falta un accés per la carretera d’Onda o, millor, pel Camí Betxí, a vore si ens compren El Cristo, un hort que tenim per allí. 

Porta’ns un nou PGOU que açò no pot seguir així, amb polígons industrials a dreta i esquerra, pel camí La Travessa, pel camí vell de Castelló, per la carretera d’Onda, pel camí Betxí, per les eixides de l’antiga N-340... quina barreja d’usos del sòl, ara que la taronja flaqueja i el taulell no acaba d’alçar el vol, però ens han pujat l’IBI, vegeu Reis d’Orient quin consol! 

Però també necessitem comunicar-nos amb Borriana, Nules i Castelló, perquè Vila-real porta molts anys bloquejada entre la Rodona de la Mort i l’atzucac d’Alqueries, entre les vies del tren i els projectes cap a Borriana que mai arriben... 

Porta’ns prompte un Govern Central de debò, que se centre en les persones i respecte la divisió de poders, fomente la creació de llocs de treball, els salaris dignes, consolide les pensions, la dependència, l’educació pública i la sanitat, que faça tornar als bancs tots els diners del rescat i una nova generació de jutges honrats que faça tornar als gàngsters tot el que ens han robat (polítics tronats, empresaris mafiosos i multinacionals intocables)... 

Que Pau Torres guanye l’Eurocopa i Cazorla la Pilota d’Or, però que li donen carbó a Calleja per tot els que ens ha fet patir, que el Villarreal CF arribe als 43 punts abans d’abril i que el 2020-21 tornem altra vegada a gaudir! 

Volem que els jóvens estudiants no hagen d’emigrar, que torne l’Ètica a la vida diària, a l’empresa i al Parlament, tant al central com a l’autonòmic i als plens de l’Ajuntament. 

Que no malgasten diners públics en coses supèrflues i que netegen més els carrers, que aposten per la Cultura amb un Certamen Literari anual que dignifique la nostra llengua i recol·loque Vila-real com a referent d’altres pobles per tota l’aldea global. 

Que 2020 siga un bon any i ens porte molta salut, que visquem en alegria i fent bondat sense oblidar els que estimem i, sobre tot, als que ens han deixat...

........................................................................................................................

P.D.- Aquest article ha estat publicat a la Revista Poble, Gener de 2020 nª 268 a la columna pròpia d'Opinió "Roure i Llorer" sota el mateix títol.

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes