dilluns, 22 de juny del 2009

VILA-REAL C.F B: DE MOLT BÉ, A SEGONA A, OÉ...

L'estiu a l'hemisferi nord va començar ahir diumenge a les 7.46 hores i -diuen- es perllongarà fins les 23.19 hores del 22 de setembre. El període estival serà pobre en eclipsis -segons els observatoris astronòmics-, paupèrrrim en feina –segons els sindicats de treballadors- i molt ric en futbol, després del somni d'aquesta primera nit d'estiu... almenys, a Vila-real.

L'època estival, amb 93,65 dies, és l'estació més llarga de l'any, però, potser, enguany se'ns farà curta als aficcionats vila-realencs després de l'èxit d'anit a l'aconseguir el Vila-real B, el segon equip de futbol de la ciutat, l'ascens a la categoria de plata del futbol espanyol: no és un somni, és estiu; no és un somni, és una realitat; el Vila-real B C.F. ja és equip de Segona Divisió A... endavant!

A l’albor del diumenge, el Sol ha passat pel punt Càncer al Solstici de Juny, assolint la seua màxima declinació-elevació respecte a l'Equador. Com a conseqüència d'això, la durada del sol ha estat la màxima de l'any (15 hores aproximadament), però a partir de les 22 hores i 45 minuts, després dels gols de Gerard Bordàs i de Chando que significaven l'1-2 definitiu (l'anada a la Ciutat Esportiva havia acabat amb 0-0) i, sobre tot, quan l'àrbitre ha assenyalat el final del partit, ha tornat a eixir el Sol, han brollat les bombolles del cava -l'escuma ha superat el vessant de les copes i ha vessat el cim de les ampolles-, els claxons s'han oblidat dels sonòmetres, els guàrdies de la guàrdia i els cotxes han envaït els desèrtics carrers de la Vila al temps de l'ascens i la diàspora estival... Una Vila-real de 54.000 habitants que, a més de ser l'única que comptarà amb dos equips en categoria professional del futbol, ha tingut que superar els primers equips de ciutats com ara Zamora (65.000 hab.), Lorca (90.000 hab.) i Jaén (120.000 hab.), a més de fer una excepcional temporada a la Segona B.

Abans que finalitze l'estiu, es produiran pluges d'estrelles -concretament les delta Aquàrides del 30 de juliol i les Perseides del 12 i 13 d'agost- i començaran a desfilar per la ciutat esportiva equips històrics, com ara Castelló, Betis, Celta, Real Societat, Numancia, Recre, Hèrcules, Llevant, Elx, etc., etc., etc. Els vila-realencs, una vegada més, anem a demostrar que sabem celebrar com cal l'Any de l'Astronomia perquè les estrelles futbolístiques del futur han començat a brillar però, sobre tot, han fet realitat el somni d'una nit d'estiu.


Oh-le-lé, oh-la-là, ser de l'A-i-del-Bé... el millor que hi ha!!!
=====================================================

...............................................................................

7 comentaris:

Anònim ha dit...

I com hui comença la campanya d'abonaments, se suposa que començaran a anunciar algun fixatge perquè ara ja sabem, tots, que el B jugarà en la A... i a partir de les 12h. també sabrem contra qui anem a jugar l'Europa League o antiga UEFA. En total: 4 competicions en dansa.
Floro.

TONI PITARCH ha dit...

Avui a les 13.30h. només han sortejat els partits corresponents a la primera i segona ronda prèvia. El sorteig de grups serà el 17 de juliol a la mateixa hora: 13.30h. on, se suposa, sabrem en quin grup entra el Vila-real (A) com a cap de série amb el millor coeficient europeu.
Per cert, enhorabona a tots els que teniu sentiment groc.

Sergi ha dit...

Hola Toni, soc Sergi Pitarch periodista i autor del bloc www.canviemlarealitat.com. En estos moments estic fent un treball d'investigació per a l'Acadèmia Valenciana de la Llengua sobre la importància del la blocosfera en la difusió del valencià a internet. Estic fent un inventariatge de tots els blocs fets al País Valencià o per valencians i valencianes. En un futur passaré una enquesta a tots els blocaires per conèixer les seues motivacions. Si t'interessa col•laborar només hauries de contestar a l'enquesta que us passaré a tots en un futur. Però em faria falta un correu de contacte. Si vols més informació el meu correu spitarchtreballavl@gmail.com

TONI PITARCH ha dit...

Hola, Sergi. T'he contestat en privat perquè tingues el meu correu i també acabe d'afegir un enllaç al teu blog.
Salutacions.

Anònim ha dit...

Toni, recorde aquella temporada, amb Barbosa i Viera a la porteria, i que jo sempre pensava comprar pastilles per a previndre l'infart... i tu, en canvi, sempre me dies que seria millor contractar a Xavi Oliva que -segons tu- els pegava quaranta voltes als dos... Quants ais, ois, i taquicàrdies ens hauríem estalviat durant l'interregno Reina-Diego López!
Ara, potser per primera vegada en la història, el Vila-real té dos porters de garanties (més Juan Carlos del B, que s'està consolidant). Només falta un lateral esquerre per recolzar Capdevila i un migcentre defensiu per cobrir les baixes d'Eguren... i si no venen a ningú (¿?), en tindríem prou.
Floro

Anònim ha dit...

Altidor va ser ahir la figura del partit Espanya-E.U.A.. "La roja" pareixia el Vila-real de don Manuel quan juguen lent, volen entrar sempre pel mig i no aprofiten mai les bandes... a més, Xavi Alonso -diguen el que diguen- no és Marcos Senna.
Sense Senna, se juga molt descaradament a l'atac, però sense cap seguretat defensiva: el primer gol ve d'una pèrdua de baló de Sergio Ramos (encara que Capdevila hauria pogut fer més) i el segon no cal dir-ho... Conclusió: amb la qualitat i la prepotència no se va enlloc.
Floro

TONI PITARCH ha dit...

No vaig vore el partit d'ahir (m'ha dit Broch que Altidor ser va lluir), però sí el Brasil - Egipte de la primera jornada on els egipcis van meréixer la victòria. Futbol és futbol: velocitat, motivació, ganes... són quasi sempre decissives quan predomina la igualtat al terreny de joc (als despatxos ja se sap: uns venen més samarretes que altres).
Bon fitxatge el de Xavi Oliva; sí senyor!

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

La meva llista de blogs

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes